Motokrosa braucējs Stupelis trešo gadu pēc kārtas kļūst par pasaules vicečempionu

 

Foto: Sidecarteam Bax

Nozare.lv | 22.septembris 2014 10:00

Nīderlandes braucēja Etjēna Baksa un latviešu kantētāja Kaspara Stupeļa ekipāža svētdien trešo gadu pēc kārtas izcīnīja pasaules vicečempionu titulu.

Sezonas noslēdzošajā - divpadsmitajā - posmā, kas norisinājās Vācijā, pirmajā braucienā Bakss un Stupelis uzvarēja, bet viņiem sekoja brita Stjuarta Brauna ekipāža. Savukārt pasaules čempionāta līdera Bena Adriansena no Beļģijas ekipāža finišēja vien sestā, kas ļāva viņiem pietuvoties par desmit punktiem.

Tikmēr beļģu braucēja Jana Hendriksa un latviešu kantētāja Elvija Mucenieka ekipāža pirmajā braucienā ierindojās 14.vietā.

Tomēr pirmais brauciens nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ tika apturēts priekšlaicīgi, bet vēlāk tika paziņots par otrā brauciena atcelšanu, kas Andriasenam otro gadu pēc kārtas ļāva kļūt par pasaules čempionu.

Kā ziņots, Koens Dekors no Beļģijas ar latviešu kantētāju Haraldu Kurpnieku sestdien nespēja kvalificēties sacensībām.

Sezonas noslēguma kopvērtējumā Adriansena ekipāža tika pie 420 punktiem, bet Baksa un Stupelis viņiem sekoja ar 402 punktiem.

Līdz ar to 2003. un 2004.gada pasaules čempions Stupelis par vicečempionu kļuvis jau piekto reizi karjerā.

Savukārt Hendrikss/Mucenieks pēdējā posmā ar 315 punktiem atkrita uz ceturto vietu kopvērtējumā, vien par diviem punktiem piekāpjoties Braunam.

Šī sezona aizritēja bez līdz šim labākajiem Latvijas pilotiem. Kā ziņots, Māris Rupeiks pagājušās sezonas izskaņā notikušajā Nāciju kausā pēc kritiena guva ļoti smagas traumas un pagaidām par atgriešanos sportā vēl nedomā, bet brāļu Jāņa un Laura Daideru ekipāža izjuka, kad kantētājs Lauris tika pieķerts dopinga lietošanā.

Tāpat ļoti smagu galvas traumu pagājušās sezonas vidū guva Latvijas pilots Arnolds Sīlis, kurš sacensībās brauca ar savu brāli Gintu. Pēc negadījuma Arnolds Sīlis divus mēnešus pavadīja komas stāvoklī un arī šobrīd turpina rehabilitāciju.

Nākamās sezonas čempionātā Latvija pēc ilga pārtraukuma gatavojas uzņemt divus pasaules čempionāta posmus.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti