Nāciju kauss motokrosā Francijai (+ foto) 1

 

Foto: Jānis Grīnhofs

Jānis Grīnhofs speciāli iAuto | 28.septembris 2014 23:45

Ķegumā, "Zelta zirga" trasē noslēdzās gada lielākais pasākums Pasaules motosportā - Nāciju kauss motokrosā. Sacensībās atzīstami startēja sacensību saimnieki, Latvijas komanda.

Visu nedēļas nogali Ķegumā rūca motori. Pirmo reizi Latvijā un Baltijā norisinājās motokrosa olimpiāde, jeb Pasaules čempionāts motokrosā valstu komandām - Nāciju motokross. Sacensībās startēja 34 valstu komandas, kuru vidū bija arī Latvijas komanda.

Latvijas braucēji demonstrēja atzistamu sniegumu jau kvalifikācijas braucienos, ar 12 rezultātu iekļūstot galvenajā finālā starp 20 spēcīgākajām komandām.Visi trīs mūsu puiši, Matīss Karro, Pauls Jonass un Roberts Justs cīnījās ļoti pašaizliedzīgi un neskatoties uz dažām neveiksmēm, spēja izcīnīt komandai svarīgud punktus iekļūšanai finālā.

Finālbraucienos Latvijas braucēji spēja apsteigt virkni spēcīgāku konkurentu. Austāko rezultātu kādā no braucieniem komandai sasniedza Matīss Karro. Izšķirošajā braucienā finišējot 13 vietā. Ar visu komandas dalībnieku pūliņiem Latvijas motokrosa komanda izcīnija 12 vietu. Par uzvarētājiem kļuva Francijas komandas braucēji, bet otrā vietā palika beļģi, dalītajā trešajā vietā atstājot amerikāņus un angļus.

 

Vecmeistars Mairis Levans

Ļeģendārais Viesturs Gaušis

 
Visi komentāri
 
Ex autokrossists 29.septembris 2014 10:44
0 1 Atbildēt

Letiņi malači,nostartēja izcili.Salvis Freimanis pelnījis trīs zvaigžņu ordeni par to,ka šāds pasākums norisinājās Latvijā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti