Lorenso pirmoreiz šosezon triumfē "MotoGP" posmā

 

Spānija "Grand Prix" goda pjedestāls Foto: motogp.com

Nozare.lv | 29.septembris 2014 9:38

Spāņu motobraucējs Horhe Lorenso no "Movistar Yamaha" komandas svētdien izcīnīja sezonas pirmo panākumu pasaules motošosejas čempionāta prestižākās klases "MotoGP" sacīkstēs, esot labākais 14.posmā - Spānija "Grand Prix".

Lorenso 23 apļus veica 44 minūtēs un 20,406 sekundēs, bet otrajā vietā ierindojās cits spānis Aleikss Esparharo ("Forward Yamaha"), kurš no līdera atpalika 10,295 sekundes. Savukārt vēl nedaudz lēnāks bija brits Kals Krutčlovs ("Monster Yamaha").

Tikmēr pašreizējais pasaules čempions spānis Marks Markess no "Repsol Honda" vienības posmu noslēdza vien 13.pozīcijā, jo sacensību laikā pamanījās avarēt. Tiesa, arī ar šādu sniegumu viņam izdevies nostiprināt savas pozīcijas kopvērtējuma galvgalī.

Aleikss Esparharo Foto: motogp.com

Savukārt iepriekšējā posma uzvarētājs slavenais Itālijas sportists Valentīno Rosi no "Movistar Yamaha" sacensību sākumā piedzīvoja sadursmi, kā rezultātā bija spiests izstāties. Viņš trasi pameta uz nestuvēm.

Kā zināms, sestdien notikušajā kvalifikācijā ātrākais bija Markess, kurš šādu godu izpelnījās jau 11.reizi sezonā.

Pēc aizvadītiem 14 pasaules čempionāta posmiem Markess ar 292 punktiem joprojām atrodas pārliecinošā līderpozīcijā. Viņam ar 217 punktiem seko spānis Danijs Pedrosa ("Repsol Honda"), vēl par trim punktiem mazāk ir Rosi, bet sezonas sākumu neveiksmīgi aizvadījušais Lorenso ticis pie 202 punktiem un ir ceturtais.

Kals Krutčlovs Foto: motogp.com

Pedrosa svētdienas sacīkstēs izcīnīja 14.vietu.

Aizvadītā gada novembrī Markess kļuva ne tikai par pirmo debitantu, kurš triumfējis pasaules čempionātā, bet arī par jaunāko braucēju kopš 1978.gada, kuram izdevies tikt pie "MotoGP" titula.

Šosezon sportisti sacentīsies 18 posmu garumā. Pēdējais no tiem novembrī notiks Spānijā.

Foto: motogp.com

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 8

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 

Porsche Panamera sasniedz trešo paaudzi (+ FOTO)

Sportiskais modelis ir apritē jau 15 gadus, laiks jaunās paaudzes uznācienam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti