Baksam un Stupelim otrā vieta pasaules čempionāta Igaunijas posmā

 

Foto: Ekrānšāviņš no twitter.com

Nozare.lv | 3.augusts 2015 7:34

Nīderlandes braucējs Etjēns Bakss un latviešu kantētājs Kaspars Stupelis svētdien izcīnīja otro vietu Igaunijā notikušā pasaules čempionāta 12.posmā motokrosā blakusvāģiem.

Pirmajā braucienā uzvaru guva beļģa Jana Hendriksa ekipāža, bet Bakss un Stupelis finišēja otrie. Savukārt kopvērtējuma vicelīdera francūža Valentīna Žiro ekipāža nesasniedza finišu.

Tikmēr otrajā braucienā uzvarēja Žiro, kuram sekoja Bakss un Stupelis, bet trešais finišu sasniedza Hendrikss.

Līdz ar to posmā ar 45 punktiem uzvarēja Hendriksa ekipāža, Bakss un Stupelis ar 44 punktiem bija otrie, bet trešo vietu ar 38 punktiem ieņēma leģendārais Nīderlandes pilots Daniels Vilemsens.

Vēl šajā etapā augsto septīto vietu izcīnīja igaunis Kerts Variks, kurš brauc kopā ar latviešu kantētāju Haraldu Kurpnieku, bet 19.vietā ierindojās latviešu kantētājs Elvijs Mucenieks ar beļģu pilotu Kristofu Santermansu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Bakss un Stupelis ar 481 punktu nostiprinājušies līderpozīcijā. Viņiem ar 437 punktiem seko Žiro ekipāža, bet trešais ar 423 punktiem ir Hendrikss.

Tikmēr Variks un Kurpnieks ar 111 punktiem pacēlušies uz 14.vietu.

Kā zināms, līdz pat jūnijā notikušajām sacensībām Stelpē Hendrikss brauca duetā ar Mucenieku, tomēr pēc Latvijas etapa beļģis negaidīti pavēstīja par sadarbības pārtraukšanu. Tagad Hendrikss brauc kopā ar pašreizējo pasaules čempionu Benu van den Bogārtu, kura pilots Bens Andriasens ir savainots un šogad vairs sacīkstēs neplāno piedalīties.

Pagājušajā sezonā pēc ilgstošas pakaļdzīšanās Bakss un Stupelis pasaules čempionāta kopvērtējumā tomēr piekāpās Andriasena ekipāžai, turklāt latviešu kantētājs par pasaules vicečempionu kļuva trešo gadu pēc kārtas. Savukārt pēc sezonas divi Latvijas kantētāji Mucenieks un Kaspars Liepiņš palīdzēja Beļģijas izlasei triumfēt Eiropas Nāciju kausa sacensībās.

Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā plānoti 15 etapi, turklāt pēc ilgāka pārtraukuma Latvijā notiks divas sacensības, jo vēl viens etaps nākamajā nedēļas nogalē tiks aizvadīts "Zelta zirga" trasē Ķegumā.

Savukārt nākamajā sezonā Latvijā varētu tikt aizvadīti jau trīs posmi, jo provizoriskajā kalendārā iekļauts arī etaps Viļakā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti