Liepājas centrā sacentīsies Ziemeļeiropas labākie mototriku meistari

 

Foto: Publicitātes foto

Dzintars Hmieļevskis, Rallija "Kurzeme" preses pārstāvis | 6.augusts 2015 8:09

Ātruma festivāla - rallija "Kurzeme 2015" laikā, 28. un 29. augustā, Liepājas centrā, pie jaunās koncertzāles "Lielais dzintars", motoru sporta mīļotājus priecēs Ziemeļeiropas valstu labākie ielas motociklu un motorolleru triku meistari.

Piektdienā, 28. augustā, plkst.18, tūdaļ pēc Ātruma festivāla atklāšanas ceremonijas, notiks pirmais Latvijas čempionāts motorolleriem "Scooter Stunt 2015", savukārt sestdienā, 29. augustā, sportisti sacentīsies par godalgām Ziemeļeiropas čempionātā ielas motociklu triku braukšanā "Streetbike Freestyle Kurland Stunt 2015".

""Scooter Stunt" ir sacensības, ar kurām visā pasaulē savu karjeru sāk lielie mototriku meistari. Latvijā šādas sacensības vēl nekad nav notikušas, tomēr arī mums ir jauni censoņi, kuri vēlas sevi apliecināt un kuriem ir, ko parādīt skatītājiem. Šī disciplīna ir ļoti skatāma, jo 14 līdz 16 gadu vecie jaunieši trikus taisa ar parastiem ielas motorolleriem," stāsta "Streetbike Freestyle Kurland Stunt 2015" rīkotājs Mārtiņš Arents.

Foto: Publicitātes foto

Piektdienā, tostarp "Scooter Stunt" sacensību starplaikos, norisināsies arī streetbike treniņbraucieni. Sestdienā, 29. augustā, plkst.9 sportisti vēl reizi iesildīsies, bet jau plkst.12 stāvlaukumā pie koncertzāles sāksies cīņa par galveno balvu.

Dalībnieku sniegumu vērtēs žūrija, kura piešķirs punktus par izpildīto triku sarežģītību, daudzveidību, precizitāti un braucēja atraktivitāti. Īpaši augsti tiks vērtēts braucēja agresīvais stils, jeb "Extreme Flow".

"Streetbike freestyle patlaban ir sasniedzis savu augstāko profesionalitātes punktu, un šis sporta veids ir ielas motocikla vadīšanas augstākā pilotāža. Sacensībās tiek izmantoti ielas motocikli, taču treniņi notiek slēgtās teritorijās, bet sacensības tiesā profesionāli tiesneši," stāsta M. Arents.

Foto: Publicitātes foto

"Mototriku disciplīna liepājniekiem ir jau labi pazīstama, jo Ātruma festivāla programmā bija arī 2013. gadā, kad piesaistīja ļoti lielu skatītāju interesi. Esam ļoti priecīgi mototriku meistarus Liepājā uzņemt arī šogad, un ar nepacietību gaidām, kādus galvu reibinošus priekšnesumus viņi mums būs sagatavojuši," stāsta Ātruma festivāla - rallija "Kurzeme 2015" direktors Uldis Hmieļevskis.

Liepājā notikošajā "Streetbike Freestyle Kurland Stunt 2013" uzvaru izcīnīja lietuvietis Aras Gibieža. 2.vietā ierindojās soms Jona Vatanens, bet trešais labākais bija baltkrievs Nikita Podoļskis.

Rallijs "Kurzeme" ir senākais un tradīcijām bagātākais autorallijs Baltijas valstīs, un šogad tas svinēs savu 50 gadu jubileju. Nozīmīgās gadskārtas svinības sākās aprīlī ar 50 ķiršu stādīšanu leģendārajā Vecpils ātrumposmā. Sacensību attīstība un vēsture aplūkota izstādē "No garažās līdz uzvarai", kas līdz 31.augustam apskatāma Liepājas muzeja garāžā, Kūrmājas prospektā 16/18. Svētku kulminācija būs no 27. līdz 30. augustam Liepājā notiekošais Ātruma festivāls - rallijs "Kurzeme".

Foto: Publicitātes foto

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti