Lorenso uzvar Itālijas "GP" izcīņā; Rosi izstājas tehnisku ķibeļu dēļ

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 22.maijs 2016 19:09

Spānis Horhe Lorenso no "Movistar Yamaha" komandas svētdien uzvarēja pasaules motošosejas čempionāta prestižākās klases "MotoGP" sezonas sestajā posmā Itālijas "Grand Prix" izcīņā, savukārt tehnisku ķibeļu dēļ no sacensībām izstājās itālis Valentīno Rosi.

No pirmās starta pozīcijas sacensības sāka Rosi, taču jau pirmajā līkumā pašreizējais pasaules čempions Lorenso savu komandas biedru apsteidza.

Deviņkārtējais pasaules čempions Rosi vēlāk no sacensībām tehnisku ķibeļu dēļ izstājās, līdz ar to par uzvaru sacensībās cīņa turpinājās starp Lorenso un "Repsol Honda" vienības braucēju Marku Markesu no Spānijas.

Markess sacīkšu noslēdzošajā aplī kļuva par līderi, taču pēdējos metros pirms finiša viņu apsteidza Lorenso, kurš izcīnīja trešo uzvaru šosezon sešos posmos.

Čempionāta kopvērtējumā pēc sešiem etapiem Lorenso ir 115 punkti un viņš par desmit punktiem apsteidz Markesu.

Kaut arī sestajā posmā Rosi bija spiests izstāties, kopvērtējumā viņš ar 78 punktiem saglabājis trešo pozīciju.

Jau ziņots, ka sezonas pirmajā etapā Katarā uzvaru guva Lorenso, bet nākamajos posmos Argentīnā un ASV panākumus svinēja Markess. Savukārt pēc tam Spānijā labākais bija Rosi, bet pirms divām nedēļām Francijas etapā uzvarēja Lorenso.

Aprīlī kļuva zināms, ka pašreizējais pasaules čempions motošosejas prestižākajā "MotoGP" klasē Lorenso pēc šīs sezonas pametīs "Movistar Yamaha" komandu un pievienosies "Ducati".

Arī šajā sezonā, kas novembrī tradicionāli noslēgsies Spānijas pilsētā Valensijā, braucēji aizvadīs 18 posmus.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 3

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti