Jonasam otrā vieta pasaules čempionāta Spānijas posma kvalifikācijā; Karro traumas dēļ izstājas no sacensībām

 
Nozare.lv | 28.maijs 2016 18:36

Latvijas motokrosa braucējs Pauls Jonass sestdien izcīnīja otro vietu Spānijā notiekošā pasaules čempionāta devītā posma kvalifikācijas sacensībās MX2 klasē, kamēr Matīss Karro traumas dēļ izstājās no sacensībām prestižākajā MXGP klasē.

MX2 klases kvalifikācijā triumfēja Francijas motokrosists Dilans Ferandiss, no kura Jonass atpalika par 2,563 sekundēm, tikmēr trešo vietu ieguva francūzis Benuā Paturels.

Savukārt ceturtajā pozīcijā ierindojās pārliecinošais pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, kurš ir Jonasa komandas biedrs "Red Bull KTM Factory Racing" vienībā.

Savukārt otrs Latvijas pārstāvis šajā posmā Roberts Justs no "HSF Logistics" komandas kvalifikācijā ieguva 21.vietu.
Pasaules čempionāta kopvērtējumā pārliecinošs līderis ar 397 punktiem ir Herlingss, kurš jau tieši par 100 punktiem apsteidz šveicieti Žeremiju Sīveru, bet trešo vietu ieņem Jonass, kurš ticis pie 260 punktiem.

Tikmēr Justs sezonas laikā iekrājis 109 punktus un atrodams 13.pozīcijā.

Savukārt Karro, kurš šajā nedēļas nogalē pēc gada pārtraukuma atgriezās sacensībās prestižākajā MXGP klasē, treniņbraucienos bija starp atpalicējiem, bet pirms kvalifikācijas viņš paziņoja, ka traumas dēļ izstājas no sacīkstēm.

"Elkoņa traumas dēļ nevaru braukt pat tuvu tam līmenim, kādā varu sacensties. Labāk izvairīties no riskiem," komanda citē Karro.

Kā zināms, Karro pērn novembrī noslēdza līgumu ar "24MX Honda" komandu, taču februāra beigās neilgi pirms sezonas sākuma sportists guva ceļgala traumu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā MXGP klasē pēc astoņiem posmiem līderis ar 335 punktiem ir pērnās sezonas MX2 klases čempions Tims Gajsers. Viņš par četriem punktiem apsteidz Romānu Fevrē, bet itālis Antonio Kairoli ticis pie 310 punktiem, kas dod trešo pozīciju.

Savukārt Eiropas čempionāta piektā posma kvalifikācijas sacensībās 250 kubikcentimetru klasē (EMX250) 12.vietu ieguva Kārlis Sabulis.

Kopvērtējumā pēc sezonas četriem posmiem Sabulis ar 66 punktiem ieņem 11.pozīciju, bet pārliecinošs līderis ar 182 punktiem ir Kērs Olsens.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti