„Atlaidām močus, lai tie paši šļūk pa stāvajiem kalniem ” - ekstrēmie pārbaudījumi Red Bull Romaniacs 2016 4

 

Foto: motoklubs "apPasaule"

LaMSF | 14.jūlijs 2016 14:17

Vakar, 13.jūlijā Rumānijā tika aizvadīta otrā Red Bull Romaniacs sacensību diena. Sarežģītajā trasē pirmo reizi vēsturē devās arī divi Latvijas sportisti, motokluba „apPasaule” biedri.

Ja pirmajā dienā dalībnieki aizvadīja prologa pārbaudījumus, tad vakar tika iemēģināti stāvie kalni Rumānijas dabā.
Otrā Red Bull Romaniacs diena Latvijas pārstāvjiem iesākās jau 5:00 no rīta – pirmajiem braucējiem trasē bija jādodas neilgi pirms plkst.: 7:00. Trases starts atradās vairāk nekā 40 km attālumā no Sibiu pilsētas centra, kurā atrodas sportisti un viņu motocikli. Pirmā sacensību diena pamatā tika aizvadīta kalnu trasē, kurā sportisti, atkarība no klases, veica 130 -170 km garu pārbraucienu.

Abi „apPasaules sportisti – Raitis Kalniņš un Aivars Kukojs – sacensību pirmo dienu ir paveikuši bez nopietnām traumām un veiksmīgi tikuši līdz galam. Vienīgi Raitim laika kavējuma dēļ netika ieskaitīts finišs. „Sacensību beigās abi sportisti jutās labi, lai gan bija ļoti noguruši, jo trase bija tiešām nopietniem un smagiem pārbaudījumiem pilna. Tā kā gatavojoties sacensībām sportisti iepriekšējo gadu trasi bija pētījuši video ierakstos, tad pēc vakar piedzīvotās realitātes secinājuši, ka tie video, kurus var redzēt Youtube.com laikam ir reklāmas klipi, tādiem jaunajiem dalībniekiem kā viņi, jo patiesība tā ir pavisam savādāka un daudz grūtāka,” atklājuši „apPasaules” pārstāvji.

Kā nopietnāko pārbaudījumu abi dalībnieki min braukšanu lejā no kalna, kas dienas laikā bija jāveic daudzas, jo daudzas reizes – tas izrādījies daudz grūtāk un prasījis lielāku spēku un koncentrēšanos, nekā braukšana augšup. Vietām nobraucieni bijuši pat tik stāvi, ka sportisti savus močus palaiduši vaļā un ļāvuši tiem vienkārši krist lejā, pašiem slīdot tiem nopakaļ.

Par laimi abu braucēju motocikli pēc smagajiem kalnu pārbaudījumiem par laimi nav daudz cietuši un pēc nelieliem remontdarbiem, kas šeit ir atļauti pilnā mēra, atšķirībā no mums ierastajām bezceļu motosporta sacensībām - enduro, atkal ir gatavi kopā ar saviem braucējiem turpināt sacensības šodien.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Chankaishi 15.jūlijs 2016 4:38
2 0 Atbildēt

Apbriinoju - traki zeeni! Tas jau vairs nav enduro - kaut kaads masveida friistails! Lai Dievs un Meistariiba dod iztureet liidz galam!!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti