Enduro svētki ar jaunu sparu un tūristu klasi atgriež motosportu Zantē

 

Foto: Publicitātes attēls

LaMSF | 17.jūlijs 2016 7:58

Viens no titulētākajiem enduro motosporta pārstāvjiem, „apPasaules” sportists Kristians Evarsons pats personīgi ielūdz uz enduro svētkiem Zantē, kas sāksies ar enduro sprintu 20.augustā un noslēgsies ar tradicionālo enduro 3.un 4. septembrī. Īpašs jaunums būs „apPasaules” tūristu klase, kas sniegs iespēju startēt ikvienam motocikla īpašniekam, lai sajustu – ko nozīmē īsta cīņa trasē.

Nav šaubu, ka „apPasaule” ir viens no ekstrēmākajiem motoklubiem, kura pārstāvji ar motocikliem pabijuši pat tur, kur tikai retais spēris kāju. Viens no tā pārstāvjiem, titulētais Kristians Evarsons pats personīgi aicina ikvienu braukt gribētāju paviesoties Zantē, jo tieši tur pirmo reizi savas durvis vērs tūristu klase. Pateicoties tai, ikvienam motosporta cienītājam būs iespēja kaut reizi dzīvē izjust īstu sacensību garšu. Tas nozīmē – ja arī tev mājās ir motocikls, tu vēlies startēt kopā ar citiem sportistiem un esi gatavs jaunai pieredzei – gaidām tieši tavu vārdu dalībnieku sarakstā.

Tūristu klases braucējiem nebūs nepieciešama licence, taču uz sacensībām būs jānokārto apdrošināšana (to būs iespējams iegādāties pasākuma norises vietā). Arī moto tehnikai netiks noteikti ierobežojumi, galvenais nosacījums - motociklam jābūt tehniskā kārtībā un sportistam jātērpjas atbilstošā ekipējumā. Ņemot vērā, ka šī klase paredzēta iesācējiem, kuri līdz šim nav uzdrīkstējušies startēt, dalībnieki nesacentīsies uz ātrumu vai laiku. Tūristu klases dalībnieki veiks vienu līdz divus apļus, neveicot speciālos testus, taču ikviens finišu sasniegušais sportists saņems pateicības diplomu par pirmo profesionālo pieredzi.

Tā kā enduro sprintā sportisti aizvadīs 4. Latvijas kausa, 3. Lietuvas kausa un 6. Baltijas kausa posmu, tad tūristu klasei būs iespēja doties vienā trasē ar profesionālajiem braucējiem un čempioniem. Protams, jārēķinās, ka ceļš līdz finišam nebūs viegls, jo motocikla mugurā būs jāpārvar dažādi dabas piedāvātie izaicinājumi – meža takas, purvi, pļavas un karjeri.

Vien divas nedēļas vēlāk, 3.un 4. septembrī sportisti tiks aicināti atgriezties Zantē un aizvadīt tradicionālā enduro divu dienu sacensības. Enduro sprints būs kā iesildīšanās un treniņbrauciens šim grandiozajam notikumam. Arī tad jaunie braukt gribētāji varēs iemēģināt spēkus tūristu klasē, tikai šoreiz vēl sarežģītākās cīņās. Jāatklāj, ka „apPasaules” vadītājs Mārtiņš Sils visiem klātesošajiem enduro sacensībās būs sagādājis vēl vienu pārsteigumu, bet par to informēsim vēlāk.

Šobrīd motokluba pārstāvji atrodas Rumānijā, lai atbalstītu savus sportistus izaicinošajās Red Bull Romaniacs enduro sacensībās un, iespējams, gūtu jaunu iedvesmu vēl aizraujošākām cīņām Zantē.

Atgādinām, ka enduro ir viens no motosporta veidiem - daudzdienu cīņa ar sevi grūti izbraucamos apstākļos!

Enduro sacensību pamatprincips ir bezceļu apvidus šķērsošana ar motociklu vai kvadraciklu. Savukārt enduro sprints ir veidots uz klasiskā enduro bāzes. Sacensības tiek organizētas dabīgajā reljefā ar atsevišķiem ātrumu posmiem. No klasiskā enduro sacensībām tās atšķiras ar to, ka ir vienas dienas pasākums un notiek marķētā trasē, kurā netiek izmantoti koplietošanas ceļi. Viena apļa garums vidēji 25 km, dienā sportistiem jānobrauc 3-4 apļi.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti