Jonass uzvar pasaules čempionāta Čehijas posma kvalifikācijas sacensībās 1

 

Foto: Twitter.com

Nozare.lv | 24.jūlijs 2016 7:47

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass sestdien izcīnīja drošu uzvaru Čehijā notiekošā pasaules čempionāta 13.posma kvalifikācijas sacensībās MX2 klasē.

Loketas trasē Jonass, kurš pārstāv "Red Bull KTM Factory Racing" komandu, kvalifikācijā pēc 13 veiktiem apļiem finišu sasniedza 24 minūtēs un 21,554 sekundēs. Viņš aiz sevis atstāja francūzi Dilanu Ferandisu, kurš bija par 11,373 sekundēm lēnāks, bet trešais palika šveicietis Žeremijs Sīvers, kurš no Jonasa atpalika par 18,454 sekundēm.

Tikmēr Kārlis Sabulis kvalifikācijā ieņēma 14.vietu 37 dalībnieku konkurencē, Jonasam zaudējot minūti un 11,762 sekundes.

Kvalifikācijas sacensībās nestartēja Jonasa komandas biedrs Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, kurš 10.jūlijā sacensībās Nīderlandē guva traumu, jo salauza atslēgas kaulu.

Herlingss, kuram atlabšanai vajadzēs aptuveni mēnesi, ir pārliecinošs pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis. Pēc 12 posmiem viņš ir ticis pie 597 punktiem, jo šosezon nav uzvarējis tikai vienā braucienā. Viņam ar 429 punktiem seko Sīvers, bet trešajā vietā ar 403 punktiem atrodas Jonass, kurš zemāk esošos konkurentus apsteidz par gandrīz 80 punktiem.

Tikmēr Roberts Justs no "HSF Logistics" komandas, kurš traumas dēļ joprojām nestartē, ar 130 punktiem ieņem 15.vietu, bet Sabulis no "Kemea Yamaha Racing" komandas ar 24 punktiem ir 31.vietā.

LETA jau ziņoja, ka Sabulis parakstīja līgumu ar "Yamaha" satelītkomandu "Kemea Yamaha Racing" par startēšanu pasaules čempionāta trīs posmos MX2 klasē. Latvijas motokrosists nolīgts pašlaik savainotā beļģa Brenta Vandonika vietā, jo viņš smagi traumējis īkšķa saiti.

Pēcāk notika arī kvalifikācijas sacensības prestižākajā MXGP klasē, kur ātrākais bija čempionāta kopvērtējuma līderis Tims Gajsers no Slovēnijas. Viņš aiz sevis atstāja beļģi Kevinu Strijbosu, kurš bija par 5,277 sekundēm lēnāks, bet vēl trīs sekundes atpalika cits beļģu motokrosists Klemāns Desaijs.

Savukārt Latvijas motokrosists Toms Macuks kvalifikācijā ieņēma 30.vietu 34 dalībnieku konkurencē, no līdera atpaliekot par minūti un 44,783 sekundēm.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā MXGP klasē ļoti pārliecinošs līderis ar 532 punktiem ir Gajsers, kurš uzvarējis septiņos no iepriekšējiem astoņiem braucieniem. Viņam ar attiecīgi 440 un 408 punktiem seko titulētais itālis Antonio Kairoli un pērnā gada MXGP pasaules čempions Romēns Fevrs no Francijas. Kairoli kvalifikācijā bija septītais, bet Fevrs finišēja vienu vietu augstāk.

Savukārt turpat Loketā notikušajā Eiropas čempionāta EMX65 klases sacensību pirmajā braucienā sestdien trešais bija Latvijas jaunais motokrosists Edvards Bidzāns, kurš 7,372 sekundes zaudēja Ivano van Erpam no Nīderlandes.
Vēl Kārlis Alberts Reisulis bija devītais, Jānis Kubuliņš ieņēma 16., Aleksis Araids 23., Roberts Lūsis 29., bet Kirils Maslovs 36.vietu 40 dalībnieku konkurencē.

Tikmēr EMX85 klasē Kristiāns Freimanis pirmajā braucienā ieņēma 11., Kristers Krists Sūna 25., bet Patriks Uzuls 36.vietu starp 39 braucējiem.

Otrie braucieni Eiropas čempionātā notiks svētdien, kad risināsies arī pasaules čempionāta MXGP un MX2 sacensības.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
GP 24.jūlijs 2016 7:53
3 0 Atbildēt

Turam īkšķus - Herlingsa nav un šoreiz visas kārtis Paula rokā

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO) 5

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti