Beļģu braucējs Adriansens un Daiders uzvar pasaules čempionāta posmā Stelpē

 

Foto: Jānis Pastars

Nozare.lv | 31.jūlijs 2016 21:10

Beļģa Bena Adriansena pilotētā un latvieša Laura Daidera kantētā ekipāža svētdien "Pīlādžu" mototrasē Stelpē uzvarēja abos braucienos pasaules čempionāta astotajā posmā blakusvāģu motokrosā.

Adriansens un Daiders "Pīlādžu" mototrasē pirmajā braucienā tuvākā sekotāja beļģa Jana Hendriksa ekipāžu apsteidza par 22 sekundēm, bet otrajā braucienā par deviņām sekundēm apsteidza čeha Tomāša Čermāka ekipāžu.

Vēl pirmajā braucienā sesto vietu ieņēma desmitkārtējā pasaules čempiona Daniela Vilemsena un latviešu kantētāja Haralda Kurpnieka ekipāža, 12.pozīcijā palika Krievijas sportists Igors Rodionovs un latviešu kantētājs Artūrs Linters, igaunis Raido Rīms, kura vadīto spēkratu kantē Ilvars Škultāns tika klasificēti 26.pozīcijā, bet jau distances sākumā izstājās Uvis Vasiļenko un Kaspars Krievs.

Otrajā braucienā astoto vietu guva Vilemsens un Kurpnieks, 16.pozīcijā palika Rīms un Škultāns, bet Rodionovs un Linters, kā arī Vasiļenko un Krievs nesasniedza finišu.

LETA jau vēstīja, ka latviešu kantētājs Kurpnieks šajā posmā startēja duetā ar desmitkārtējo pasaules čempionu Vilemsenu no Nīderlandes. Kurpnieks šo sezonu sāka pārī ar beļģi Mārvinu Vanlušenu, tomēr pirms divām nedēļām posmā Beļģijā viņi pieredzēja kritienu, kurā ļoti smagas traumas guva cits latviešu kantētājs Elvijs Mucenieks. Pašlaik traumēts ir arī Vanlušens, kurš lauzis plaukstas locītavu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc šī posma līderpozīcijā ar 334 punktiem nostiprinājies Adriansens un Daiders, kuri jau par 35 punktiem apsteidz Jana Hendriksa pilotēto ekipāžu.

Beļģis Vanlušens, kas pirmajos sešos posmos startēja kopā ar Kurpnieku, ar 181 punktu ieņem astoto pozīciju, Santermanss un Mucenieks ar 120 punktiem atrodami 13.pozīcijā, Krievijas sportists Igors Rodionovs un Artūrs Linters savākuši 91 punktu, kas ļauj atrasties 15.vietā, bet Rīms un Škultāns ar pieciem punktiem tagad ir 38.vietā.

Lauris Daiders vien neilgi pirms sezonas sākuma Adriansena ekipāžā aizstāja trīskārtējo pasaules čempionu Kasparu Stupeli, kurš guva smagu ceļgala traumu. Stupelis 20.martā treniņā ar solo motociklu piedzīvoja kritienu, kurā sarāva ceļgala krusteniskās saites un traumēja menisku. Stupelim tika veikta sekmīga operācija, pēc kuras nāksies atlabt piecus līdz sešus mēnešus. Stupelis palīdzēja Adriansenam atrast savu aizvietotāju, un izvēle krita par labu Laurim Daideram, kuram šī ir atgriešanās pasaules čempionāta apritē.

2013.gada vasarā Daideram dopinga analīzēs tika konstatēta aizliegtā viela klenbuterols, tāpēc sportists, kurš līdz tam brauca kopā ar savu brāli Jāni Daideru, sacensībās vairs nestartēja.

Brāļi Daideri, vairākus gadus startējot pasaules čempionātā, labāko sasniegumu guva 2011.gadā, kad kļuva par pasaules vicečempioniem.

Jau ziņots, ka pērn Stupelis kļuva par trīskārtēju pasaules čempionu, braucot duetā ar Nīderlandes pilotu Etjēnu Baksu, taču pērnā gada novembrī tika paziņots, ka šo sezonu viņš aizvadīs kopā ar beļģi Adriansenu.
Pirms tam Stupelis duetā ar Baksu trīs gadus pēc kārtas bija kļuvis par pasaules vicečempionu, bet pērn viņi beidzot ieguva čempiona titulu.

Iepriekš Stupelis par pasaules čempionu tika kronēts 2003. un 2004.gadā, kad viņš brauca kopā ar Danielu Vilemsenu. Stupelis piecas reizes bijis arī pasaules vicečempiona godā, divas reizes ar Kristeru Serģi un trīs reizes ar Baksu.

Šosezon pasaules čempionātā motokrosā ar blakusvāģiem ir iekļauti 11 posmi, un sacensības Stelpē bija vienīgās Latvijā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 21

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti