Spīdveja zvaigznes Daugavpilī un Rīgā 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Speedway Grand Prix of Latvia | 5.augusts 2016 19:15

Nedēļas laikā spīdveja cienītājiem Latvijā divas reizes būs iespēja redzēt šā sporta veida lielmeistarus – vispirms 6. augustā Daugavpilī risināsies SEC Eiropas čempionāta 2. finālposms, bet 13. augustā CSDD Biķernieku kompleksās sporta bāzes mototrekā Rīgā notiks Eiropas čempionāta fināls pāriem.

Daugavpilī jau vairākus gadus notiek visaugstākā līmeņa spīdveja sacensības, “Grand Prix” posmus ieskaitot, un arī šī sezona nebūs izņēmums. SEC Eiropas čempionāta 2. finālposmu turklāt translēs Eurosport TV, tā ka to varēs redzēt visā pasaulē.

Kopš nesena laika Eiropas čempionāts ir kļuvis par visaugstākā līmeņa spīdveja sacensībām, kuru finālposmos iekļūst tikai labākie no labākajiem un starp tiem ir gan pasaules čempioni, gan medaļnieki, gan patstāvīgie GP seriāla dalībnieki. Šosezon pirmais finālposms risinājās Gistrovas mototrekā Vācijā, tajā uzvarēja 2013. gada Eiropas čempions slovāks Martins Vaculiks, bet Latvijas pārstāvis Andžejs Ļebedevs ar 8 punktiem ieņēma 6. vietu, turklāt viņu tikai viens punkts šķir no pirmā trijnieka. 6. augustā Daugavpilī risināsies 2. finālposms, bet vēl divi finālposmi būs Toljati (Krievija) un Ribņikā (Polija).

6. augustā Daugavpilī redzēsim bijušos “Lokomotīves” līderus un publikas mīluļus Grigoriju Lagutu (Krievija) un Antonio Lindbeku (Zviedrija), kā arī vienu no pašreizējiem Daugavpils komandas līderiem Jūnasu Kīlmekorpi (Zviedrija). Daugavpilī startēs trīskārtējais pasaules čempions dānis Nikijs Pedersens, pēdējo divu gadu Eiropas čempions Emīls Saifutdinovs (Krievija), aizpagājušā gada pasaules vicečempions polis Kžištofs Kaspžaks, GP posmu uzvarētājs dānis Hanss Andersens un citi izcili spīdveja meistari. Ar wild card jeb īpašo ielūgumu piedalīsies Maksims Bogdanovs.

Latvijas spīdvejisti ne reizi vien savā mototrekā ir sekmīgi startējuši visaugstākā līmeņa sacensībās. Andžejs Ļebedevs 2013. gadā Latvijas GP posmā iekļuva pusfinālā un tikai maza kļūda toreiz neļāva viņam tikt finālbraucienā, savukārt Maksims Bogdanovs 2014. gada SEC Eiropas čempionāta kopvērtējumā ieņēma 6. vietu, tā ka mūsu līdzjutējiem ir iemesls gan no Andžeja, gan no “Maksa” gaidīt augstas vietas.

Atnāciet 6. augustā uz “Lokomotīves” mototreku Daugavpilī un jūs nenožēlosiet!

Jau pēc nedēļas – 13. augustā – Biķernieku mototrekā Rīgā risināsies Eiropas čempionāta fināls pāriem (sākums – plkst. 14). 2012. gadā Andžejs Ļebedevs un Ķasts Puodžuks Rovnā (Ukraina) ieguva sudraba medaļas un tagad savā mototrekā mūsējie (vēl arī Maksims Bogdanovs) atkal pacentīsies kāpt uz goda pjedestāla un cīnīsies arī par čempionu titulu. Pretī stāsies spīdveja meistari no Polijas (uzvarēja pērn), Dānijas, Krievijas (pērn bija otrie), Čehijas, Vācijas un Itālijas. Pirms gada visi trīs mūsu pašreiz labākie spīdvejisti Biķerniekos sekmīgi startēja GP pretendentu pusfinālā un tāpēc ceram, ka mūsējiem ir pa spēkam iegūt medaļas.

Adrenalīns un neaizmirstamas emocijas – garantēti!

 
Visi komentāri
 
Diivs 6.augusts 2016 8:17
0 0 Atbildēt

Jūnas Kīllmekorpi ir Soms ne Zviedrs

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti