Latvijas motokrosa sezona šosestdien startē ar posmu Liepājā

 

Foto: Publicitātes attēls

Anda Treija | 28.marts 2017 11:53

Jau šajā nedēļas nogalē, 2.aprīlī, svētdien, tiks atklāta 2017.gada Latvijas Čempionāta motokrosa sezona Latvijā.

Pirmais Latvijas Čempionāta posms būs skatāms Liepājas moto trasē, Pulvera ielā 8. Sacensībās piedalīsies spēcīgākie sportisti no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un arī Somijas, Krievijas un Baltkrievijas.

“Vidējais plānotais ātrums trasē ir 64km/h, kas šo trasi ierindo starp ātrākajām moto trasēm, kas kļūdas nepiedod. Sezonas pirmais posms nebūs viegls, jo Liepājas smilšainā trase ir ciets rieksts daudziem sportistiem. Domāju, ka cīņas būs spraigas, sezonas sākumā iespējams redzēt visus spēcīgākos sportistus. Redzēsim šobrīd spēcīgos solo motosportistus no Latvijas MX1 klasē – T. Macuku, D. Ivanovu un K. Sabuli. No Igaunijas gaidāmi spēcīgie – E. Kahro, P. Ratsep, I. Megi, skatītājiem būs interesanti pavērot cīņas, jo gaidāms MX1 sastāvs pat necerēti ātrs,” atklāj Krāsu Serviss Latvijas Čempionāta posma organizators Liepājā Mareks Štrauss.

Zināms, ka šogad Latvijas čempionāta MX1 klasē startēs komandas “MX Moduls” sportists Kārlis Sabulis, kurš ir pagājušā gada MX2 klases čempions. K. Sabulis atklāj: “Šīs sezonas mērķis ir uzvara Eiropas motokrosa čempionāta EMX250 klasē un Latvijas motokrosa čempionāta MX1 klasē. Priecājos, ka sacensības Latvijā nepārklājas ar Eiropas posmiem, jo startēt mājas trasēs vienmēr ir īpaša sajūta. Esmu pārliecināts, ka cīņa Liepājā būs aizraujoša, jo, pirmkārt, man būs jācīnās ar pieredzējušajiem MX1 klases sportistiem. Otrkārt, tas būs pirmais posms, kas nozīmē, ka visi puiši ir nocietušies, lai parādītu uz ko ir spējīgi, cik pa ziemu satrenējušies.”

“Gaidām arī jaunumus no komandām, Latvijas Čempionātā ne tikai sacenšas individuāli sportisti, bet notiek spraigas cīņas starp komandām, tiek pieaicināti un algoti sportisti. Pirmo reizi trasē būs redzama arī jauna motosporta komanda “ASRT”, kurā startēs Toms Macuks (MX1), Ivo Šteinbergs (MX2) un viens no līderiem 125cc klasē – Rainers Žuks. Sportistu rezultāti tiek summēti un veidots kopvērtējums. Pagājušā gadā līderi bija “MX Moduls”, bet tuvākie sekotāji “Rodeo” un “MX Ādaži” – pirmās sacensības bieži vien ir ar pārsteigumiem un redzami ziemas treniņu rezultāti,” M. Štrauss.

Kā atzīst viens no MX1 klases līderim, Dāvis Ivanovs, kas šogad sacensībās startēs individuāli: “Esmu piesardzīgs, apzinos, ka smilšu trasēs neesmu pats spēcīgākais. Šajās sacensībās katra kļūda maksā dārgi. Vidēji cieta seguma trasēs, kas ir Latvijā visbiežāk, esmu par sevi vairāk nekā pārliecināts, bet smilšu trasē ir labas iespējas arī konkurentiem. Visi sportisti ir enerģijas pilni un gaida sezonas sākumu, līdz ar to ir skaidrs, pirmās sacensības būs spraigas!”

Ir veikta trases labiekārtošana un apmeklētājiem pieejama plaša autostāvvieta, tie, kas atbrauks pirmie, ja vēlēsies, varēs skatīties sacensības kā brīvdabas kino – pat neizkāpjot no auto. Pilnībā visa trase ir ļoti labi pārredzama no skatītāju pozīcijām.

Informācija apmeklētājiem: aizraujošo sacensību komentētājs būs pieredzes bagātais sporta pazinējs un motokrosa entuziasts – Ģirts Timrots. Pasākuma laikā tiek nodrošināta bezmaksas auto stāvvieta. Invalīdiem un bērniem līdz 10 gadu vecumam tiek nodrošināta bezmaksas ieeja, bet pensionāriem un pusaudžiem (10-16 gadi) ieeja 5eur, savukārt pieaugušajiem 10eur.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti