Pauls Jonass atgriežas kopvērtējuma līderpozīcijā 1

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 17.aprīlis 2017 8:07

Talantīgais latviešu motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Red Bull KTM Factory Racing" komandas svētdien Itālijā izcīnīja uzvaru un otro vietu pasaules čempionāta piektā posma braucienos MX2 klasē, atgriežoties kopvērtējuma līderpozīcijā.

Posmā triumfēja Jonasa komandas biedrs Horhe Prado Garsija no Spānijas, kurš pirmajā braucienā bija otrais, bet otrajā triumfēja.

Sestdien kvalifikācijā Jonass bija piektais, tomēr pirmajā braucienā viņš sestdien vadībā izvirzījās jau startā un, kaut arī neizdevās ievērojami atrauties no konkurentiem, pārliecinoši aizbrauca līdz finišam. Uzvarētājam par pusotru sekundi piekāpās Garsija, kamēr trešais bija beļģis Žiljēns Lībers.

Līdzšinējais kopvērtējuma līderis šveicietis Žeremijs Sīvers startā piedzīvoja kritienu un distances turpinājumā spēja pakāpties vien līdz devītajai vietai.

Otrajā braucienā pēc starta vadībā aizbrauca Garsija, bet Jonass brauca otrais. Ja brauciena laikā Garsija spēja iegūt arī piecu sekunžu pārsvaru, izšķirošajos momentos Jonass viņa pozīciju ļoti nopietni apdraudēja, tomēr finišā palika aiz konkurenta.

Šajā braucienā trešais bija amerikānis Tomass Kovingtons, bet Jonasa konkurenti kopvērtējumā Sīvers un Lībers palika attiecīgi ceturtajā un piektajā pozīcijā.

"Esmu priecīgs kā nedēļas nogale beidzās, jo vakar daudz mocījos. Tomēr šodien aizvadīju divus labus startus un divus stabilus braucienus," pēc sacensībām pauda Jonass.

Pasaules čempionātā kopvērtējumā MX2 klasē pēc piektā posma līderim Jonasam ir 192 punkti un Sīvers tiek apsteigts par deviņiem punktiem, bet trešais ar 175 punktiem ir Lībers.

Līdz šai sezonai latvietis pasaules čempionātā bija spējis uzvarēt tikai vienā braucienā, bet šosezon viņš to nu jau paveicis piecas reizes un triumfējis divos etapos, kas iepriekš nekad nebija izdevies.

Iepriekšējās sezonās šajā klasē dominēja Jonasa komandas biedrs Džefrijs Herlingss, kurš tagad beidzot pārgājis uz MXGP klasi.

Pērn Jonass smadzeņu satricinājuma dēļ priekšlaicīgi noslēdza sezonu. Neskatoties uz nestartēšanu vairākos sezonas beigu posmos, Latvijas motokrosists izcīnīja piekto vietu kopvērtējumā pasaules čempionātā MX2 klasē. Savukārt 2015.gadā viņš bija pasaules vicečempions.

Prestižākajā MXGP klasē svētdien posmā triumfēja titulētais itālis Antonio Kairoli, kurš pirmajā braucienā uzvarēja, bet otrajā palika aiz slovēņa Tima Gajsera. Pats Gajsers pirmajā braucienā zaudēja arī francūzim Arno Tonisam un posmā palika otrais.

Savukārt Toniss otrajā braucienā bija septītais un posma summā guva trešo vietu.

Kopvērtējumā līderis ar 201 punktu joprojām ir Gajsers, kuram ar 183 punktiem seko Kairoli, bet trešajā vietā ar 151 punktu atrodams Klemāns Desaijs, kurš šajā posmā palika sestais.

Šajā sezonā pasaules čempionātā paredzēti 19 posmi, bet Latvijas etaps Ķegumā notiks maija pirmajā nedēļas nogalē.

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
es 17.aprīlis 2017 16:32
1 0 Atbildēt

Ko ta experc nav neko iekomentējis? Laikam amerikāņiem šajā jomā iet tik slikti, ka nav vērts. Nav ne savas tehnikas ne braucēju.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 4

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti