Latvijas motokrosa sezonas jaunums - Reģionu Kauss - atklāj sezonu (+ foto)

 

Foto: Publicitātes attēls

Anda Treija | 18.aprīlis 2017 14:56

Otrajās Lieldienās, 17. aprīlī, Pilsblīdenes moto trasē tika atklāts Latvijas Nacionālais Reģionu Kauss motokrosā, jeb amatieru olimpiāde, kas pulcēja 149 dalībniekus, no kuriem liela daļa tik nopietnās sacensībās piedalījās pirmo reizi.

Tam par iemeslu noteikti kalpoja galvenā atšķirība no pierastajiem motokrosa seriāliem – šajā seriālā cīņas ir starp sev līdzīgajiem, neatkarīgi no vecumu vai motocikla kubatūras – tiek ņemta vērā tikai sportiskā varēšana.

Aldis Baltiņš, Latvijas Nacionālā Reģionu kausa līdzautors: “Ņemot vērā to, ka pa iepriekšējiem četriem gadiem diezgan veiksmīgi ir izdevies sakārtot un uzlabot Latvijas čempionāta līmeni, nākamais solis bija piedāvāt kaut ko jaunu un pievilcīgu masveidīgākajai motokrosa saimes daļai – amatieriem.

Dažādas idejas virmoja gaisā, bet tika nolemts veidot šāda koncepta seriālu. Pirmais posms aizvadīts veiksmīgi, dalībnieku skaits pirmajam posmam lielisks, kaut sacensību formāts ļauj uzņemt vēl vairāk dalībnieku. Vislielākais dalībnieku skaits bija MX C Līgā, par ko vislielākais prieks, jo tieši tā arī bija jābūt – šī Līga un šis seriāls ir tieši radīts tiem, kas nav profesionāli sportisti! Ja klasē ir pieci sportisti, pie tam krasi atšķirīgās sportiskajās formās, tad pirmais nereti pēdējo ir apsteidzis par apli un zūd cīņas spars un vēlme kaut ko darīt. Ar šo jauno formātu ir plānots panākt, ka ikvienam sportistam ir ar ko sacensties, veidojas interesantas cīņas un tiek izskausta sacensību rezultāta “paredzamība”. Kā paši sakām – šī ir kā olimpiāde visiem motosportistiem – amatieriem, kur tiek nodrošināti lieliski apstākļi, kur sacenties ar sev līdzīgiem.“

Komandu kopvērtējumā trešā vieta “MX Ādaži”, otrās vietas pakāpiens komandai “Moto Mafia”, savukārt uz pirmā goda pjedestāla pakāpiena kāpa gandrīz mājinieki – “Motoklubs Saldus”.

Ātrākā amatieru līga ir MX A, kur uzvaras laurus plūca Jurģis Žukas, otrā vieta Rolandam Bleidelim (Moto Mafia), bet trešā – Kristapam Kalējam. MX B līgas braucēju līderis Mareks Zolmanis, otrajā vietā Indars Brikmanis un trešajā vietā Raivo Zolmanis. MX C līgas uzvarētājs Andris Jonaitis, otrajā vietā Toms Gulbis (Moto Mafia), bet trešajā – Valters Belavs.

MX Jaunieši – trešā vieta Aleksim Araidam, otrā Rūdolfam Aumeistaram, savukārt uzvara Mairim Pumpuram. MX Juniori: 1.vieta Uldim Freibergam, 2.vieta Kristeram Janbergam un 3.vieta Tomasam Šaicānam.

MX PRO klases 3. vieta Elgaram Jonasam (F.F.F. Sporta klubs), 2. vietā Niks Apfelbaums, kas pēc ilgāka pārtraukuma atgriezies motokrosa sacensības un 1. vietā Dāvis Ivanovs (startē privāti).

Aldis Baltiņš vēl piebilda: ‘’Visas sezonas gaitā tiks veidots arī kopējais Nacionālā Reģionu Kausa rangs, kurā savu vietu, kopējā visu startējošo sportistu vidū varēs ieraudzīt jebkurš, kurš piedalīsies kaut vienā posmā. Iespējams, ka tas varētu būt viens no objektīvākajiem amatieru sportistu varēšanas rādītājiem, kāds vispār līdz šim ir bijis. Šāds rangs noteikti dos kādam papildus motivāciju trenēties, kādam varbūt tomēr izmēģināt savus spēkus šajā jaunajā un diezgan atraktīvajā pasākumā.‘’

Kā atzina Latvijas motokrosa leģenda Vitālijs Bobkovs: “Šis formāts jau noteikti ir viena maza uzvara, jo trasē redzami amatieru amatieri, kas līdz šim pieejamajos sacensību formātos nepiedalītos. Ir lietas, ko varētu vēl uzlabot, bet sākums ir pareizs, un šo veiksmīgo sākumu mums pa visiem vajadzētu nosargāt!”

Pēc sacensībām jau ir arī atsauksmes sociālajos tīklos, kas pārsvarā ir pozitīvas: “Sacensību formāts ir pats labums visa vecuma amatieriem, ja būtu iespējams tad jau tagad uzreiz vajadzētu nomainīt esošo Latvijas kausa sacensību formātu uz šo, kad sadalījumu amatieru klasēs nosaka nevis vecums, nevis pieredze pat ne motocikla kubatūra, bet vienīgi tavs reālais ātrums trasē. Paldies visiem tiem, kuri uzdrīkstējās un arī veiksmīgi realizēja šāda formāta sacensību ieviešanu” atklāj “MX4 Dobele” komandas vadītājs un ilggadējs sacensību organizators, motosportists Māris Sniķers.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti