Jonass izcīna otro vietu pasaules čempionāta posma kvalifikācijā

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 2.jūlijs 2017 8:38

Latvijas šī brīža labākais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Red Bull KTM Factory Racing" komandas sestdien Portugālē izcīnīja otro vietu pasaules čempionāta 12. posma kvalifikācijas sacensībās MX2 klasē, kamēr prestižākajā MXGP klasē ātrākais bija talantīgais lietuvietis Armīns Jasikonis, kuram tā ir pirmā uzvara.

Jonass, kurš ir MX2 klases šīs sezonas kopvērtējuma līderis, kvalifikācijā zaudēja tikai amerikānim Tomasam Kovingtonam, kurš brauc ar "Husqvarna" motociklu.

Kovingtons kvalifikācijā pēc 12 veiktiem apļiem Jonasu apsteidza par 3,63 sekundēm, kamēr trešais bija nīderlandietis Braiens Bogers.

Pasaules čempionātā kopvērtējumā MX2 klasē pirms 12 posma sacensībām Jonasam ir 454 punkti, ar 416 punktiem seko Žeremijs Sīvers, kurš kvalifikācijā bija piektais, bet trešais ar 343 punktiem ir dānis Tomass Kjērs Olsens, kurš ieņēma ceturto vietu.

Jonass šosezon triumfējis piecos no 11 aizvadītajiem posmiem.

Pērn Jonass smadzeņu satricinājuma dēļ priekšlaicīgi noslēdza sezonu. Neskatoties uz nestartēšanu vairākos sezonas beigu posmos, Latvijas motokrosists izcīnīja piekto vietu kopvērtējumā pasaules čempionātā MX2 klasē. Savukārt 2015.gadā viņš bija pasaules vicečempions.

Tikmēr MXGP klasē ātrākais bija Jasikonis, kuram šī ir pirmā uzvara, otrais bija Maksimiliāns Nagls no Vācijas, bet trešo vietu ieņēma francūzis Romēns Fevrs.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā MXGP klasē līderis ar 431 punktu ir Antonio Kairoli, kurš kvalifikācijā bija ceturtais, kamēr otrais ar 364 punktiem ir francūzis Gotjē Polēns, kurš šajā posmā bija sestais, bet trešais ar 361 punktu ir beļģis Klemāns Desaijs. Savukārt Jasikonis ar 187 punktiem atrodams 13.pozīcijā.

Šajā sezonā pasaules čempionātā paredzēti 19 posmi.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti