Jonass otrā brauciena noslēgumā zaudē līdera godu un paliek otrais PČ posmā Portugālē

 

Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 2.jūlijs 2017 18:54

Latvijas šī brīža labākais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Red Bull KTM Factory Racing" komandas svētdien Portugālē bija tuvu uzvarai pasaules čempionāta 12.posmā MX2 klasē, tomēr otrā brauciena noslēdzošajos apļos viņš tika apdzīts, tāpēc bija jāsamierinās ar otro vietu.

Divu braucienu summā par sacensību uzvarētāju tika kronēts Šveices motokrosists Žeremijs Sīvers, kamēr Jonass bija otrais, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās amerikānis Tomass Kovingtons.

Svētdien pirmajā braucienā no sākuma līderpozīciju pārņēma kvalifikācijā uzvarējušais Kovingtons, tomēr ātri vien Jonass iekārtojās uzreiz aiz viņa. Lai arī vēl sākotnēji ASV motokrosa braucējam bija gana solīds pārsvars, pirmā brauciena vidū Latvijas sportists uz sāncensi izdarīja lielu spiedienu, 11.aplī pārņemot vadību.

Noslēdzošajos pirmā brauciena apļos Jonass palielināja savu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem līdz vairākām sekundēm, noslēgumā izcīnot drošu panākumu. Tikmēr otrajā vietā finišu sasniedza Sīvers, kurš apsteidza Kovingtonu.

Lai arī otrā brauciena startā ātrākais bija Kovingtons, Jonass viņu ātri vien apdzina un izvirzījās pirmajā vietā. Latvietis pēcāk palielināja savu pārsvaru pār sekotājiem līdz vairākām sekundēm, tomēr brauciena otrajā daļā ļoti ātrs trasē bija Sīvers, kurš līderim mina uz papēžiem. Pāris apļus nobraukuši viens aiz otra, šveicietis Jonasu apsteidza 12.aplī un strauji palielināja pārsvaru līdz pāris sekundēm.

Noslēgumā par otrā brauciena uzvarētāju kļuva Sīvers, kurš Jonasu apsteidza par teju četrām sekundēm, bet trešo vietu izcīnīja Kovingtons.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 12 posmiem līderis ar 501 punktu joprojām ir Jonass, kuram ar 463 punktiem seko Sīvers. Tikmēr trešais ar 377 punktiem ir dānis Tomass Kjērs Olsens, kurš šajā posmā bija ceturtais.

Jonass šosezon triumfējis piecos no 12 aizvadītajiem posmiem.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 3

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 7

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

Neuzmanīgs velosipēdists vai neuzmanīgs autovadītājs? (+ VIDEO) 39

Video autors ierakstam devis nosaukumu "Neuzmanīgs velosipēdists pārāk pārliecinoši uzbrauc uz pārejas". Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti