Notiks 20. starptautiskais SUPERMOTOKROSS – „VENTBUNKERS LIELĀ BALVA 2017” Ventspils Piedzīvojumu Parkā

 

Foto: Publicitātes attēls

Anda Treija | 9.augusts 2017 11:57

12.augusta sestdien, jau 20. gadu pēc kārtas norisināsies tradicionālās starptautiskās Supermotokrosa sacensības „Ventbunkers Lielā Balva 2017”, kuras arī šoreiz tiek rīkotas Ventspils pilsētas Piedzīvojumu Parkā.

Šajā jubilejas pasākumā pilsētā „toni” noteiks motocikli, jo Supermotokross un Freestyle motokrosa šovs būs sportiskākā un azartiskākā svētku daļa. Arī šogad sacensības organizē Ventspils motoklubs „RODEO”, kas sadarbībā ar pasākuma ģenerālsponsoru - a/s„VENTBUNKERS” un Ventspils pilsētas domi, cenšas padarīt šīs sacensības arvien aizraujošākas, daudzpusīgākas gan skatītājiem, gan sportistiem. Tieši ar sportistu prezentāciju plkst. 17.00 tiks atklāti motokrosa svētki Ventspilī !

Jau 7 reizi Supermotokross notiks slēpošanas kalna nogāzē - Ventspils pilsētas Piedzīvojumu Parkā, kurā šim pasākumam par godu tiks uzbūvēta speciāli izveidota Supermotokrosa trase, kura ir īpaša ar to, ka tā tiek būvēta katru gadu no jauna un ir unikāla ar savu sarežģīto rokrakstu, neatkārtojamību un pārskatāmību. Apmeklētāju ērtībām kalna pakājē tiks izvietotas speciālas pārvietojamās skatītāju tribīnes. Moto trase gadu no gada kļūst garāka un sasniegs kalna virsotni, kur ar lēcienu lejā trauksies motocikli, pa ceļam šķērsojot tramplīnus un virāžas. Kalna pakājē tiks atvesta un uzstādīts speciāls „FMX Freestyle Show” laukums, jeb tramplīns, uz kuras savu meistarību ekstrēmajos „ Freestyle” lēcienos, ar galvu reibinošiem trikiem - „BackFlip Combo” un citiem, demonstrēs Pasaules arēnu un skatītāju atzinību ieguvušais vācu sportists Tobias Finck. Šogad viņam asistēs vairākkārtējs starptautisku šovu dalībnieks un Polijas čempions Artur Puzio, kurš savu pieredzi un triku arsenālu papildinājis sacensību seriālos „Night of the jump”, Latvijas jaunā uzlecošā zvaigzne Kalvis Skrastiņš, kurš tikko atgriezies pēc smagas traumas piedalīsies Whip contest mini sacensībās, kuras komentēs un vadīs Alex jeb Martiņš Aleksandrovičs. Sportisti savā kolekcijā ir iekļāvuši sarežģītus trikus un elementus, kā arī, strādājot un lecot trijatā, ir gatavi parādīt Ventspils publikai kaut ko vēl neredzētu, atraujoties no rampas, un, veicot gaisā dažādus akrobātiskus trikus. Jubilejas pasākuma - Motokrosa svētkos savu pirmo iznācienu piedzīvos ventspilnieks Oskars Ābele.

Supermotokrosa sacensību formāts būs īss, dinamisks un tāpēc arī uzvarētājs grūti prognozējams. Trasē sportistiem būs jāpārvar slīpajā kalna reljefā uzbūvēti augsti tramplīni un virāžas, tie būs ātri un kontaktu cīņām bagāti braucieni, kas norisināsies prestižākajās un vissprofesionālākajās - MX1 un MX2 klasēs. Motokrosistiem pusfināla braucienos būs jāizcīna tiesības startēt Superfināla braucienos, kur par VENTBUNKERS Lielo Balvu cīnīsies katras klases ātrākie 15 sportisti. Savu meistarību skatītājiem demonstrēs spēcīgākie Igaunijas, Lietuvas, Zviedrijas, Somijas, Holandes un Latvijas motosportisti. Jāpiebilst, ka sacensību dalībnieku sastāvā būs sportisti ar 2017. gada Pasaules un Eiropas čempionāta motokrosā pieredzi un rūdījumu –Prits Ratseps un Kristers Drevinskis, kuri pārstāvēs Ventspils motokluba Rodeo krāsas. Pirmo reizi ventspilniekiem atrādīties ieplānojis mājinieks Niks Apfelbaums MX1 klasē. Pieredzējušo un atraktīvo holandieti Jeffrey Meurs, kurš piedalījies Superkrosā ASV un Āfrikā redzēsim uz starta MX1 klasē, Lietuvas sportistus Domantas Jazdauskas un Nerimantas Juciuss, Igauņu zvaigznes – Erki Kahro, Indrek Magi, Lauri Lehtla, Meico Vettik, Zviedriju pārstāvēs eksčempions - Tom Soderstrom MX1 klasē un MX2 klases sportists Jimmy Lundberg, bet no Somijas Ventspilī ieradīsies MX1 klases braucējs Joni Roos, kā arī šī brīža stiprākie Latvijas sportisti –Toms Macuks, Arnolds Sniķeris, Elgars Jonass, Leons Kozlovskis, Krists Zicmanis, Harijs Suharževskis un citi.

Vakara gaitu un par trasē notiekošajām cīņām komentēs Latvijas TV zvaigzne Ģirts Timrots, par muzikālo fonu un disko ritmiem uz Lielās skatuves rūpēsies un nodrošinās DJ Japānis. Afterparty pasākumā jeb nakts balli spēlēs rokgrupa „BUKS” ar tautā atzītiem mūziķiem un superhītiem. Visā vakara gaitā būs pieejamas Piedzīvojuma Parka piedāvātās atrakcijas bērniem un pieaugušajiem, kā arī atspirdzinošus dzērienus un uzkodas varēs baudīt visa pasākuma garumā. Šajā jubilejas reizē organizatori ir iecerējuši un parūpējušies par to, lai „Ventbunkers Balva„ Piedzīvojuma Parkā būtu īsti sporta un kultūras svētki visai ģimenei un neiztiks arī bez pārsteigumiem, jo pasākuma programma ir veidota tā, lai moto sacensības papildinātu muzikālas pauzes, konkursi ar vērtīgām balvām, kā arī 3 reizi notiks pasākuma apmeklētāju popularitāti ieguvušais - Fanu skrējiens ar devīzi – Kurš pirmais kalna galā! Apbalvos pirmos trīs ātrākos skrējējus, kuri no sacensību starta vietas sasniegs kalna virsotni Ieeja pasākumā bērniem līdz 12 gadu vecumam un pensionāriem būs bez maksas, pārējiem biļetes cena būs – 7 EUR!

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 25

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti