Paulam Jonasam labas izejpozīcijas rītdienas cīņai par MX2 čempiona titulu

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 16.septembris 2017 21:03

Latvijas šī brīža labākais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Red Bull KTM Factory Racing" komandas sestdien Francijā izcīnīja otro vietu pasaules čempionāta noslēdzošā, 19.posma kvalifikācijas sacensībās MX2 klasē.

Jonass svētdien var sasniegt Latvijai vēsturisku panākumu, kļūstot par pasaules čempionu.

Sestdienas kvalifikācijā labākais bija Hanters Lorencs no Austrālijas, kuram Jonass piekāpās par 24 sekundēm, bet trešajā vietā palikušais Brians Bogerss no Nīderlandes atpalika vēl par pusminūti.

Tikmēr Jonasa vienīgais konkurents kopvērtējumā Žeremijs Sīvers no Šveices kvalifikācijā bija astotais.

Sacensības Asenas trasē notiks svētdien. Pirms pēdējā etapa Jonass apsteidz Sīveru par 41 punktu, bet maksimāli divos braucienos iespējams nopelnīt 50 punktus.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Jonasam šobrīd ir 735 punkti, bet ar 694 punktiem seko Sīvers, kamēr trešais ar 556 punktiem ir dānis Tomass Kjērs Olsens, kurš vairs nevar apdraudēt Jonasa līderpozīciju.

Līdz šim pasaules čempionātos motokrosā latvieši titulus izcīnījuši vien blakusvāģu sacensībās, kur savulaik dominēja Kristers Serģis un Artis Rasmanis, kuriem izdevās piecas reizes kāpt uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Tāpat blakusvāģu sacensībās trīskārtējs planētas čempions ir kantētājs Kaspars Stupelis, bet reizi pie zelta tika arī Kaspars Liepiņš.

Jonass šosezon triumfējis sešos posmos un bijis labākais 14 braucienos. Līdz šai sezonai latvietis pasaules čempionātā bija spējis uzvarēt tikai vienā braucienā, kā arī ne reizi nebija triumfējis posma summā.

Kā vēstīts, Jonass šogad nepalīdzēs Latvijas izlasei Nāciju kausa sacensībās. Februāra vidū neilgi pirms pasaules čempionāta sezonas sākuma Jonass starptautiskās sacensībās guva nelielu smadzeņu satricinājumu, bet tas viņam netraucēja jau nedēļu vēlāk piedalīties pirmajā pasaules čempionāta etapā. Turpinājumā latvietis piedalījies visos posmos, taču gūto galvas traumu dēļ ārsti bija ieteikuši sezonu beigt ātrāk.

Pērn Jonass smadzeņu satricinājuma dēļ priekšlaicīgi noslēdza sezonu. Neskatoties uz nestartēšanu vairākos sezonas beigu posmos, Latvijas motokrosists izcīnīja piekto vietu kopvērtējumā pasaules čempionātā MX2 klasē. Savukārt 2015.gadā viņš bija pasaules vicečempions.

Tikmēr prestižākajā MXGP klasē sestdien kvalifikācijā uzvarēja brits Makss Enstijs, kuram sekoja francūzis Romēns Fevrs un Jonasa komandas biedrs Džefrijs Herlingss no Nīderlandes.

Tikmēr vēl viens Jonasa komandas biedrs Antonio Kairoli no Itālijas, kurš jau pagājušajā nedēļā kļuva par deviņkārtēju pasaules čempionu, palika vien 13.pozīcijā.

Pirms sezonas noslēdzošā posma Kairoli ir 710 punkti, kamēr tuvākais sekotājs Herlings iekrājis 627 punktus, pat teorētiski tagad nevarot panākt itāli. Savukārt trešais ar 571 punktu ir francūzis Gotjē Polēns.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti