Cross Country noslēgums Vietalvā

 

Foto: Publicitātes attēls

LaMSF | 23.oktobris 2017 14:15

21.oktobrī Pļaviņu novada, Vietalvas pagasta sporta un atpūtas kompleksā “Mailes” aizvadīts Latvijas kausa un Latvijas klubu komandu kausa ceturtais posms Cross Country.

Vietalvā Cross Country posms norisinājās otro reizi. Šogad uz sacensībām bija ieradušies 109 braucēji – 92 solo klases dalībnieki un 17 kvadru klases sportisti. Trase atrodas ļoti skaistā vietā, meža ielokā, kurā ir izveidota Latvijā viena no labākajām distanču slēpošanas trasēm. Ziemā šeit notiek slēpošanas sacensības un vasarā kalnu riteņbraukšanas „SEB MTB” maratons. Tagad šeit notiek arī Cross Country sacensības, par kurām atzinīgus vārdus izteikuši sacensību dalībnieki.

Solo klašu kopvērtējumā pirmā vieta E1 klases sportistam Edgaram Siliņam (Motosports RT), bet starp kvadru klasēm visātrākais bija kvadri open klases sportists Dāvis Ciršs (Moto A-Z).

Sarunā senioru klases pirmās vietas ieguvējs Einārs Vinters (JVE Mototeam) pastāstīja, ka emocijas pēc sacensībās joprojām ir pozitīvas. „Laiks mūs lutināja, kaut arī bija pavēss, bet braukšanai neskādēja. Saulīte spīdēja, trase bez dubļiem, „enduriska”, ātra brīžiem – daži posmi. Viens posms ļoti ātrs, bet interesants un savdabīgs, protams,” saka sportists. Ātrais posms bijis pārredzams. „Ātrums vienmēr bīstams, bet nu... trase enduro garā. Ne velti, es domāju šo iecienījuši daudzi iesācēji. Pagājušajā gadā bija daudz un šogad arī daudz,” stāsta Einārs.

Sacensībās sportistam veicās labi. Startā aizbrauca otrais aiz brāļa Jāņa Vintera (JVE Mototeam). „Braukšana bija normāla. Bija tikai „jāgāž”. Gandrīz 100 motosportistiem trase bija samērā īsa, jo apdzīšana sarežģīja braukšanu, kas radīja spriedzīti. Dažviet arī ātram sportistam bija grūtības noturēt ātrumu, jo bija visu laiku jāapdzen un jāuzmanās, ka kādam neuzskrien virsū.

Uzskatu, ka šis ir viens no „endūriskākajiem” Cross Country Latvijā,” tā Einārs Vinters.

Kvadri open klases pirmās vietas ieguvējs Dāvis Ciršs (Moto A-Z) stāsta, ka sacensības kopumā izdevušās. „Laikapstākļi bija labi un trase man patika. Startā „nepielēca” kvadra un startēju pēdējais. Divus apļus turējos aiz Aivja Graudiņa (Moto A-Z), tad apdzinu. Panācu arī Jāni Zaķi (Moto A-Z) un tēti, Andri Ciršu (Moto A-Z). Apdzinu J. Zaķi un tēti. Izvirzījos vadībā, tad mani panāca Jānis Arbidāns (Motosports RT), taču kaut kas notika viņa tehnikai un es, ar mazu atrāvienu no visiem, izvirzījos vadībā,” stāsta Dāvis. Trase bija lēna un sarežģīta, jo bijušas saknes. Sportistam nācies braukt pa vienu „špūri”. „Visu laiku bija jābūt ļoti uzmanīgam un prātīgam. Bija jādomā līdzi. Nevarēja trakot, citādi saķerties varēja ļoti ātri un sacensības būtu galā. Bija dažas taisnītes, kur varēja ātrāk pabraukt, visa trase pārsvarā bija pa mežu: pa kalniņiem augšā, pa kalniņiem lejā. Tehnika izturēja, „varēja gāzt”!” Priecīgs par aizvadītajām sacensībām ir Dāvis Ciršs.

Sacensību pārstāvis Romāns Ērkulis uzskata, ka sacensības izdevās fantastiskas. „Bija ļoti labi laikapstākļi. Viss bija sagatavots augstā līmenī. Paldies sporta klubam „Mailes” un Pļaviņu novada pašvaldībai.

Runājot par trasi un sacensībām, es domāju, ka šajā trasē redzējām uz ko ir spējīgi

Enduro braucēji. Trase bija ļoti smaga un prasīga pret sportistiem. Liels prieks, ka īpaši līderi – E.Siliņš ar J.Vinteru cīnījās savā starpā. Sarunās ar komandu vadītājiem un sportistiem, visiem bija pozitīvas emocijas, jo pasākums bija izdevies. Trase bija savdabīga – kāpumi, kalni, lejas un relfejs, daba, pilnīgi neordināra, kāda ir jebkādās citās sacensībās. Ļoti labi savu darbu paveica tiesneši. Ļoti labs Cross Country sezonas noslēgums!” tā Romāns Ērkulis.

Latvijas kausa 4. posma uzvarētāji

E1 klasē:

Edgars Siliņš

Gints Bērziņš

Miks Rasmanis

E2 klasē:

Jānis Vinters

Edgars Rudītis

Timmo Mots

E3 klasē:

Lauris Ermanis

Lauris Liepiņš

Valdis Dzērve

85 cm3:

Markuss Daniels Jauntirāns

Emīls Kukojs

C klasē:

Alvis Vanags

Rolands Neimanis

Valdis Šakins

ENDURO klasē:

Aidas Tamošaitis

Renijs Āboliņš

Jānis Ozoliņš

Hobiju klasē:

Jānis Jansons

Atis Gromovs

Jānis Freimanis

Senioru klasē:

Einārs Vinters

Jānis Rasmanis

Jurijs Žižkuns

Veterānu klasē:

Ivars Miķelsons

Normunds Simsons

Juris Deičmanis

Kvadri open

Dāvis Ciršs

Andris Ciršs

Aivis Graudiņš

ATV līdz 750

Jānis Grava

Dzintars Bortiņš

ATV no 750

Matīss Cers

Gints Vanags

Gunārs Bucenieks

Klubu komandu vērtējumā ar 69 punktiem uzvaru izcīnīja „Moto A-Z 1. komanda” – Markuss Daniels Jauntirāns, Miks Rasmanis, Jānis Lubāns, Jānis Rasmanis un Andris Ciršs.

Par punktu mazāk – otrā vieta „JVE Mototeam” – Gints Bērziņš, Jānis Vinters, Einārs Vinters, Stefano Chiussi.

Trešajā vietā ar iegūtiem 67 punktiem „Motosports RT” – Edgars Siliņš, Edgars Rudītis, Lauris Ermanis, Jānis Jansons un Jānis Arbidāns.

Kopā bija pieteiktas piecas komandas.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti