Honda Racing Corporation atjauno līgumu ar Marku Markesu uz diviem gadiem

 

Foto: Publicitātes attēls

Nippon Auto | 2.marts 2018 10:52

Honda Racing Corporation (HRC) ar prieku paziņo par līguma pagarināšanu ar 25 gadus veco motobraucēju Marku Markesu (Marc Márquez) no Spānijas, kurš šobrīd HRC rūpnīcas komandas *2 “Repsol Honda” sastāvā piedalās FIM*1 MotoGP Pasaules čempionātā.

Šis līgums ļaus startēt komandas sastāvā vēl divus gadus, sākot ar 2019. gadu.

Pēc uzvaras 125 cc klasē 2010. gadā Markess pieteica dalību 2011. gada Moto2 sacīkstēs un 2012. gadā kļuva par sacīkšu uzvarētāju. 2013. gadā, debitējot augstākajā klasē Repsol Honda komandas sastāvā, viņš kļuva par jaunāko motobraucēju pasaulē, kas izcīnījis čempiona titulu. 2017. gadā viņš kļuva par jaunāko motobraucēju, kas augstākajā klasē izcīnījis četrus titulus.
*1 FIM: Fédération Internationale de Motocyclisme
*2 Rūpnīcas komanda: sacīkšu komanda, ko vada motociklu ražotājs. Honda rūpnīcas komandas vada Honda Racing Corporation (HRC).

Marks Markess
“Esmu aizrautības pilns turpināt startēt MotoGP klasē Honda rūpnīcas komandas sastāvā. Esmu lepns piedalīties sacīkstēs tieši Honda komandā un novērtēju Honda un komandas centienus vienmēr nodrošināt visu nepieciešamo. Es arī vēlētos pateikt lielu paldies tiem, kas mani atbalstījuši visus šos gadus. Pirmie divi oficiālie testa braucieni noritēja labi, un tagad, kad pagarināts mans līgums, varu visu uzmanību pievērst jaunajai sacīkšu sezonai. Es turpināšu izbaudīt katru sacīksti, dalīties savā priekā ar citiem un darīšu visu, lai sasniegtu mūsu kopējos mērķus. Paldies jums!”

Jošišinge Nomura | Honda Racing Corporation prezidents
“Es ļoti priecājos par to, ka Marks Markess turpinās karjeru mūsu rūpnīcas komandas sastāvā. Markess vienmēr tiecas pēc jauniem panākumiem, kļuvis par pieredzes bagātu motobraucēju un izcīnījis Honda daudz titulu. Mēs varējām paziņot par līguma atjaunošanu tik ātri tāpēc, ka cienām viens otru un augstu vērtējam sacensību garu. Es esmu pārliecināts, ka mēs spēsim radīt vidi, lai viņš visu uzmanību varētu veltīt šonedēļ notiekošajiem pēdējiem testa braucieniem Katarā, lai mēs varētu uzsākt 2018. gada sezonu no stiprām pozīcijām. HRC turpinās savu sadarbību ar Markesu, ko noteikti varētu dēvēt par ļoti nozīmīgu braucēju MotoGP nākotnē. Es patiesi novērtēju visu šā brīža un turpmāko atbalstu Repsol Honda komandai.”

Marka Markesa sasniegumi pasaules čempionātos
<MotoGP>
Pasaules čempions: 4(2013. gads, 2014. gads, 2016. gads, 2017. gads)
Sacīkstes: 90
Godalgotās vietas: 63(35 x 1. vieta, 19 x 2. vieta, 9 x 3. vieta) Pirmā starta pozīcija: 45
Ātrākais apļa laiks: 37

<Moto2>
Pasaules čempions: 1(2012. gads) Sacīkstes: 32
Godalgotās vietas: 25(16 x 1. vieta, 6 x 2. vieta, 3 x 3. vieta) Pirmā starta pozīcija: 14
Ātrākais apļa laiks: 7

<125 cc (pašreiz Moto3)> Pasaules čempions: 1(2010. gads) Sacīkstes: 46
Godalgotās vietas: 14(10 x 1. vieta, 4 x 3. vieta) Pirmā starta pozīcija: 14
Ātrākais apļa laiks: 9

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti