Uzvara abos braucienos un kopvērtējumā - Jonass pasaules čempionātu motokrosā sāk ar simtprocentīgu rezultātu 10

 

Foto: ekrānšāviņš

Nozare.lv | 4.marts 2018 8:20

Pērnā gada pasaules čempions motokrosā MX2 klasē Pauls Jonass no "Red Bull KTM Factory Racing" komandas svētdien Argentīnā izcīnīja pārliecinošu uzvaru jaunās sezonas pirmajā posmā.

Latvijas motokrosists, kurš startē ar pirmo numuru, bija ātrākais abos braucienos, nopelnot maksimāli iespējamos 50 punktus.

Tikmēr otro vietu etapā ar 42 punktiem ieņēma dānis Tomass Kjērs Olsens ar "Husqvarna" braucamo, bet trešais ar 37 punktiem bija austrālieti Hanters Lorenss ar "Honda" motociklu.

Pirmajā braucienā Jonass par 1,9 sekundēm pārspēja Lorensu, kamēr 12,5 sekundes latvietim zaudēja Olsens.

Jonasam īsti neizdevās starts, jo pēc pirmajiem līkumiem viņš bija ceturtais, taču otrajā aplī spēja pakāpties uz trešo vietu, bet pēc ceturtā apļa bija jau otrais. Līderis tobrīd bija Lorenss, taču latvietis viņam tuvojās un vairākus apļus pirms finiša arī apsteidza, pēc tam droši saglabājot līderpozīciju.

Savukārt otrajā braucienā viņam 5,2 sekundes zaudēja Olsens, bet trešais palika amerikānis Derians Sanajē no ASV, kurš atpalika par 10,7 sekundēm.

Otrajā braucienā Jonass par līderi kļuva jau pirmajā aplī, pēc tam droši nosargājot vadību un svinot uzvaru posmā.

Jau vēstīts, ka sestdien Jonass bija labākais arī kvalifikācijas braucienā par vairāk nekā sešām sekundēm apsteidzot Olsenu, kamēr trešais bija brits Bens Vatsons, kurš zaudēja vairāk nekā 12 sekundes.

Jonass pērn tika kronēts par pasaules čempionu MX2 klasē, veicot ierakstu Latvijas motokrosa vēsturē.

Pirms tam pasaules čempionātos motokrosā latvieši titulus bija izcīnījuši vien blakusvāģu sacensībās, kur savulaik dominēja Kristers Serģis un Artis Rasmanis, kuriem izdevās piecas reizes kāpt uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Tāpat blakusvāģu sacensībās trīskārtējs planētas čempions ir kantētājs Kaspars Stupelis, bet reizi pie zelta tika arī Kaspars Liepiņš.

Pērn par pasaules vicečempionu MX2 klasē kļuva Šveices motosportists Žeremijs Sīvers, bet trešais bija Olsens. Sīvers šajā sezonā startēs jau prestižākajā MXGP klasē.

Jonass pērn triumfēja sešos posmos un bija labākais 14 braucienos. Pirms tam latvietis pasaules čempionātā bija spējis uzvarēt tikai vienā braucienā, kā arī ne reizi nebija triumfējis posma summā.

2015.gadā viņš bija pasaules vicečempions, bet aizpērn Jonass smadzeņu satricinājuma dēļ priekšlaicīgi noslēdza sezonu. Neskatoties uz nestartēšanu vairākos sezonas beigu posmos, Latvijas motokrosists izcīnīja piekto vietu kopvērtējumā.

Šajā sezonā tiks aizvadīti 20 posmi, septītajam no tiem maija vidū notiekot Ķeguma trasē "Zelta zirgs".

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
speed 4.marts 2018 13:03
8 1 Atbildēt

par tiem bagātajiem vecākiem nezinu, bet tas, ka šis sporta veids ir ārkārtīgi grūts un bīstams, to gan, tādēļ vēlu Paulam izdošanos arī šogad un turēsim īkšķus, lai puisis "nesaplīst"

Rallists 5.marts 2018 7:48
6 0 Atbildēt

Latvietis tipiskais-par zīmēšanos un naudas esamību čempiona titulus neviens nedala un motokross nekad nav bijis nabagu sports. Labāk būtu priecājies ka kaimiņu puika nes Latvijas vārdu pasaulē

sencis 5.marts 2018 7:48
4 0 Atbildēt

Šo veltīju uzsNIGA, KURA ZARAZA PAT NAKTS VIDŪ PIECEĻAS (4:58),Lai izgāztu žulti uz mūsu valsts lielāko VARONI

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti