Jonass izcīna uzvaru arī sezonas otrajā pasaules čempionāta posmā - Eiropas "Grand Prix" 11

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 18.marts 2018 18:23

Pagājušā gada pasaules čempions motokrosā MX2 klasē Pauls Jonass no "Red Bull KTM Factory Racing" komandas svētdien Nīderlandē izcīnīja uzvaru arī sezonas otrajā posmā - Eiropas "Grand Prix".

Latvijas sportists uzvarēja abos svētdienas braucienos. Līdz ar to viņš bijis ātrākais visos četros jaunās pasaules čempionāta sezonas braucienos, iegūstot maksimāli iespējamos 100 punktus.

Jonass sestdien izcīnīja otro vietu šī posma kvalifikācijā, bet svētdien pirmajā braucienā viņš jau no paša sākuma pārņēma vadību. Pirmajā vietā viņš noturējās visu brauciena laiku, lai gan viņa pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem sākumā nebija lielāks par pāris sekundēm, bet beigās latvietis teju par desmit sekunžu tiesu apsteidza savu komandas biedru Horhi Prado no Spānijas.

Savukārt trešais pirmajā braucienā bija dānis Tomass Kjērs Olsens.

Arī otrā brauciena starts bija līdzīgs - jau pašā tā sākumā Jonass izvirzījās vadībā un turējās braucēju priekšgalā. Tiesa, šoreiz latvietim lielāku konkurenci izrādīja viņa komandas biedrs Prado, kurš brauciena noslēgumā centās iekarot līderpozīciju. Vienā no taisnēm viņā jau bija blakus Jonasam, tomēr Latvijas motokrosa braucēju viņš neapsteidza.

Otrā brauciena noslēdzošajos apļos Jonass atkal spēja nedaudz atrauties un kontrolēja situāciju trasē, kamēr Prado vairs nespēja tik ļoti pietuvoties, lai gan vēl pašā noslēgumā finiša taisnē centās braukt ar pilnu jaudu, tomēr latvieti viņš neapsteidza.

Trešais otrajā braucienā bija Olsens.

Visa posma ieskaitē Jonasam līdz ar to droša uzvara, kamēr Prado bija otrais, bet Olsens - trešais.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Jonass ar 100 punktiem ir pārliecinošs līderis, bet otrajā vietā ar 82 punktiem ir Olsens. Trešo pozīciju tikmēr ieņem austrālietis Hanters Lorenss, kurš ieguvis 67 punktus un kurš svētdien bija sestais. Uzreiz aiz pirmā trijnieka ar 63 punktiem seko Prado.

Jonass pērn tika kronēts par pasaules čempionu MX2 klasē, veicot ierakstu Latvijas motokrosa vēsturē.

Pirms tam pasaules čempionātos motokrosā latvieši titulus bija izcīnījuši vien blakusvāģu sacensībās, kur savulaik dominēja Kristers Serģis un Artis Rasmanis, kuriem izdevās piecas reizes kāpt uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Tāpat blakusvāģu sacensībās trīskārtējs planētas čempions ir kantētājs Kaspars Stupelis, bet reizi pie zelta tika arī Kaspars Liepiņš.

Par vicečempionu kļuva Šveices motosportists Žeremijs Sīvers, bet trešais bija Olsens. Sīvers šajā sezonā startē jau prestižākajā MXGP klasē.

Jonass pērn triumfēja sešos posmos un bija labākais 14 braucienos. Pirms tam latvietis pasaules čempionātā bija spējis uzvarēt tikai vienā braucienā, kā arī ne reizi nebija triumfējis posma summā.

2015.gadā viņš bija pasaules vicečempions, bet aizpērn Jonass smadzeņu satricinājuma dēļ priekšlaicīgi noslēdza sezonu. Neskatoties uz nestartēšanu vairākos sezonas beigu posmos, Latvijas motokrosists izcīnīja piekto vietu kopvērtējumā pasaules čempionātā MX2 klasē.

Šajā sezonā tiks aizvadīti 20 posmi, septītajam no tiem maija vidū notiekot Ķeguma trasē "Zelta zirgs"

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 18.marts 2018 19:53
5 0 Atbildēt

Kad Nitišs vienā sacīkstē guva kadus nekādus panākumus, tad divus gadus varēja lasīt rakstus lidzīgā saturā: "Nitišs sola...", "Nitišs māca...", "Nitišs saka... "...

Un tā arī tas balamute nomuldēja.

Bet te, redzam, ka puisis brauc, nemuld, tāpēc ir uzvaras.

Līdzīgi bija arī ar porziņģi un briedi. Par abiem žurnaļugi rakstīja, lielīja, veči muldēja...un ar to arī karjeras beidzās.

vērotājs 19.marts 2018 8:08
3 0 Atbildēt

Tās mūsu sporta zvaigznes diemžēl nokrīt ātrāk nekā uzlec. Kur tagad ir Kambala, Biedriņš, tas pats Gulbis. Cik gadus topā ir Federers? Un kur mūsu Gulbis? Letiņi kā sajūt naudas smaku, tā darbs vairs neinteresē un paliek par plikiem pontotājiem. "Sex, drugs and rock and roll"!!!

Redaktors 19.marts 2018 0:23
2 0 Atbildēt

KP ir tikai uz laiku ārā un būs ierindā pēc izārstēšanās. KP jau ir līdz šim lielākā Latvijas sporta zvaigne.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti