Pagaidām 100% - Jonasam uzvara arī trešajā posmā 1

 

Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 25.marts 2018 18:00

Pērnā gada pasaules čempions motokrosā MX2 klasē Pauls Jonass no "Red Bull KTM Factory Racing" komandas svētdien Spānijā turpināja dominējošo sniegumu šīs sezonas pasaules čempionātā (PČ), izcīnot uzvaru arī trešajā etapā.

Jonass, kurš sestdien bija ātrākais kvalifikācijā, svētdien uzvarēja abos braucienos, bet šosezon viņš sešos startos ir izcīnījis sešas uzvaras, tiekot pie maksimāli iespējamiem 150 kopvērtējuma punktiem.

Pirmajā braucienā Jonass bija līderis jau no starta, finišā pēc 18 apļiem par 3,8 sekundēm pārspējot savu komandas biedru Horhi Prado no Spānijas, kamēr 5,3 sekundes viņam zaudēja dānis Tomass Kjērs Olsens.

Līdzīgs scenārijs bija arī otrajā braucienā, kurā Jonasam 7,7 sekundes zaudēja amerikānis Deriens Seneijeijs, bet vēl par nepilnbām piecām sekundēm atpalika Prado.

Jonass posmā svinēja pārliecinošu uzvaru ar 50 punktiem, kamēr otrais ar 42 punktiem bija Prado, kamēr trešo vietu ar 38 punktiem ieņēma Olsens, kurš otrajā braucienā bija ceturtais.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Jonasam ir maksimāli iespējamie 150 punkti, bet otrajā vietā ar 120 punktiem ir Olsens, kamēr 105 punktus guvis Prado.

Jonass pērn tika kronēts par pasaules čempionu MX2 klasē, veicot ierakstu Latvijas motokrosa vēsturē.

Pirms tam pasaules čempionātos motokrosā latvieši titulus bija izcīnījuši vien blakusvāģu sacensībās, kur savulaik dominēja Kristers Serģis un Artis Rasmanis, kuriem izdevās piecas reizes kāpt uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Tāpat blakusvāģu sacensībās trīskārtējs planētas čempions ir kantētājs Kaspars Stupelis, bet reizi pie zelta tika arī Kaspars Liepiņš.

Par vicečempioni kļuva Šveices motosportists Žeremijs Sīvers, bet trešais bija Olsens. Sīvers šajā sezonā startē jau prestižākajā MXGP klasē.

Jonass pērn triumfēja sešos posmos un bija labākais 14 braucienos. Pirms tam latvietis pasaules čempionātā bija spējis uzvarēt tikai vienā braucienā, kā arī ne reizi nebija triumfējis posma summā.

2015.gadā viņš bija pasaules vicečempions, bet aizpērn Jonass smadzeņu satricinājuma dēļ priekšlaicīgi noslēdza sezonu. Neskatoties uz nestartēšanu vairākos sezonas beigu posmos, Latvijas motokrosists izcīnīja piekto vietu kopvērtējumā pasaules čempionātā MX2 klasē.

Šajā sezonā tiks aizvadīti 20 posmi, septītajam no tiem maija vidū notiekot Ķeguma trasē "Zelta zirgs".

Turpat Valensijā šajā nedēļas nogalē norisinājās arī Eiropas čempionāta pirmais posms 250 kubikcentimetru klasē. Sestdien pirmajā braucienā Tomass Šileika izstājās pirmajā aplī un ieņēma 36.vietu starp 39 sportistiem, kamēr svētdien otrajā braucienā viņš bija desmitais.

Posmā Šileika ar 11 punktiem ieņēma 16.vietu, bet par uzvarētāju kļuva francūzis Pjērs Gupilēns, kurš tika pie 42 punktiem, braucienos ieņemot trešo un otro vietu.

Savukārt Kārlis Sabulis neizgāja uz starta pēdējās iespējas kvalifikācijā un braucienos nestartēja.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
JanisGrinhofs 25.marts 2018 23:34
2 0 Atbildēt

Prieks par Paula stabilo sniegumu. Ziemā laikam nebūs gulējis ar alu pie teļuka. Konkurenti spēcīgi, bet pagaidām bezspēcīgi. Visu cieņu. Lai izdodas!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 4

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti