Baltijas posms Enduro Kuldīga 2018

 

Foto: Foto no Edgara Siliņa arhīva

Luize Mīkstā | 20.jūnijs 2018 8:19

16. un 17. jūnijā, Kuldīgas novada Ēdoles un Īvandes pagastu teritorijā notika Baltijas čempionāta otrais posms, Latvijas čempionāta trešais posms un Lietuvas čempionāta otrais posms Enduro.

Enduro posms Kuldīgas pusē, kurā savus spēkus mēroja Latvijas, Lietuvas un Igaunijas spēcīgākie un izturīgākie sportisti, un arī viens Nīderlandes pārstāvis. Kaut dalībnieku skaits nebija tik liels, kā pagājušajā gadā, arī šogad 54 sportistu vidū notika pamatīga cīņa par uzvaru. Sportistu sacensību garu darīja lielāku vien dažas testa ātrākā apļa sekundes simtdaļas, kuras izšķīra uzvaru.

Absolūtā vērtējuma uzvarētājs E2 klases sportists Ivo Šteinbergs („CEC I.S. Racing”).

Senioru 40+ klases trešās vietas ieguvējs, Eiropas Enduro komisijas loceklis Artūrs Robežnieks („Kalsnava MB”) atzīst: „Ja godīgi, gandrīz „nomiru”. Karsts, sauss, putekļi. Trase bija laba un interesanta, bet kopumā smagi, jo karstums darīja savu. Arī abi ātruma testi prasīja spēkus. Putekļi bija ne tikai testos, bet arī pārbraucienos.” Sportistiem bija jābrauc pa taciņu, kura bija pilnīgi izkaltusi. „Tie putekļi bija kā pelni. Tādi parasti ir Itālijā, vairāk Spānijā. Kuldīgas pusē šogad ne reiz vēl lietus nav lijis. Labi bija tas, ka starp sportistiem bija lielāki starplaiki, laiks to atļāva un tad jau testos nebija tik traki,” stāsta pieredzējušais sportists, kurš ar Enduro jau nodarbojas vairāk kā četrdesmit gadus. „Lielajā distancē jābrauc, ja trīs brauc pa priekšu, tad ceturtajam redzamība švaka. Laiki bija labi salikti, lai nav pārlieku jāsteidz. Viss kārtībā. Sacensības, kā sacensības, bet sliktākais tas, ka maz dalībnieku. Laikam karstuma dēļ, lai gan citiem bija arī izlaiduma pasākumi,” secina A. Robežnieks.

„Kā es vienmēr saku, „ja nav traumu, tad ar trasi viss kārtībā.” Tāds tas Enduro ir, ja karstums, tad putekļi, ja lietus, tad dubļi. Nebija ne vainas,” nobeigumā Artūrs Robežnieks.

E1 klases trešās vietas ieguvējs Edgars Siliņš („Motosports Racing Team”): „Kā jau visā Latvijā tāpat arī Kuldīgā liels sausums. Tāpēc bija jārēķinās ar putekļiem. Mežā brīžiem bija jāsamazina ātrums līdz minimumam, lai redzētu, kur jābrauc.” Pēc sportista domām, šoreiz trase līdzinājusies Enduro Sprinta trasei. „Laika ziņā samērā īsa un vienkārša. Pirmais krosa tests bija ļoti interesants un tehnisks, lai nenokristu. Bremzēšanas rezultātā galvenā „špūre” brīžiem bija tik ļoti izsista, ka negaidot motociklu uzsita gaisā. Enduro testā noderēja skijoringa prasmes, jo karjera testā trase bija ļoti cieta un bija sānslīdes. Brīžiem „puteklis” traucēja, ko pats biju radījis,” atzīst sportists. Pirmajā dienā E. Siliņš pirmos apļus bija līderis. „Taču pirmspēdējā testā ļoti nestabili nobraucu un zaudēju igauņu sportistam Veiko Rääts („Somerpalu MK”) un ierindojos otrajā vietā. Otrajā dienā braucu līdzīgi, bez kritieniem un lielām kļūdām, taču šoreiz abi sīvākie klases konkurenti bija sasparojušies, un kopvērtējumā ierindojos 3. vietā,” teic Edgars Siliņš.

Pateicoties Kuldīgas novada domes atbalstam, Enduro Kuldīgas pusē notika otro reizi. Sacensību organizatoru, Biedrības „Motorsport.lv” pārstāvis Mārtiņš Lagzdiņš stāsta, ka „sacensības noritēja veiksmīgi, bez nopietniem starpgadījumiem. Visi sportisti veiksmīgi un labi nobrauca. Manuprāt, pārbraucienu ziņā atradām kopsaucēju. Tie nebija pārāk viegli, bet nebija arī pārāk grūti. Tie bija tādi, ka gan profesionālajiem braucējiem, gan sportistiem, kas varbūt nesen sākuši nodarboties ar Enduro, būtu izbraucami. Protams, ideālais risinājums ir savādāks, taču to mēs mēģināsim kopā ar kolēģiem no Latvijas Motosporta federācijas paveikt nākamgad.” Kā atzīst Mārtiņš, „ir jau izskanējušas labas idejas un ierosinājumi no pieredzējušajiem braucējiem, kā šo lietu varētu risināt veiksmīgāk, lai profesionālajiem braucējiem būtu augstāka sarežģītības pakāpe nekā tiem, kas varbūt sacensībās brauc retāk, bet, saglabājot to, lai arī tie sportisti, kas ne tik bieži piedalās Enduro, varētu šo pasākumu baudīt.”
Arī šoreiz viss bija labi. „Ātruma testi, manuprāt, bija veiksmīgi izveidot, interesanti un sportistiem baudāmi. Viens no testiem bija karjerā, kas bija arī pagājušajā gadā, taču šogad ieviesām izmaiņas un pielikām klāt jaunus elementus un šķēršļus,” stāsta organizatoru pārstāvis. „Varēja būt lielāks dalībnieku skaits, bet paldies sportistiem, kuri atbrauca un izturēja šīs divas karstās dienas.”

Tas, ka bija sauss, putekļains – tas organizatorus nedaudz paglāba no tā, ka koplietošanas ceļi netika sabojāti ar dziļām risām. „Gribējām arī šogad ļoti labi noorganizēt pasākumu, ar privātmāju un zemju īpašniekiem grūtāk saskaņot, tādēļ šogad sadarbojāmies ar valsts mežiem. Jāsaka paldies arī viņiem, jo bez viņu atbalsta tas nebūtu noticis. Paldies Kuldīgas novada pašvaldībai. Gribējām sagatavot trasi labāk, jaudīgāk, taču daudz ierobežojumu ik uz soļa vides ziņā. Secinājums ir tāds, ka Kuldīgas novads ir ļoti labs šāda veida pasākumiem, viņi palīdz un atbalsta. Mēs uzskatām, ka šo sporta veidu vajadzētu popularizēt un „pienest” tuvāk pilsētai. Tas būs mūsu nākamā gada mērķis. Cenšamies un darām!

Paldies par atbalstu Kuldīgas novada domei, mūsu sponsoriem “BERNER”, “TORLEY”, “Baltais” – “Tukuma Piens”, “RedBull”, tipogrāfijai „TipOff”. Paldies sportistiem!” tā Mārtiņš Lagzdiņš.

Baltijas kausa TOP3

E1 klasē:
1. Veiko Rääts (Somerpalu MK)
2. Gints Filipsons (CEC I.S.Racing)
3. Edgars Siliņš (Motosports Racing Team)
E2 klasē:
1. Ivo Šteinbergs (CEC I.S.Racing)
2. Martin Leok (Somerpalu MK)
3. Arūnas Gelažninkas (Kilobaitas Racing Team)
E3 klasē:
1. Elary Talu (Somerpalu MK)
2. Lauris Ermanis (Motosports Racing Team)
3. Mindaugas Simkevicius (Vytis MK)
Junioru 16+ klasē:
1. Džiugas Kazakevičius (Kilobaitas Racing Team)
2. Tadas Maračinskas (Vytis MK)
Senioru 40+ klasē:
1. Einārs Vinters (Jāņa Vintera Moto Team Riga)
2. Sandris Kļaviņš (Motosports Racing Team)
3. Artūrs Robežnieks (Kalsnava MB)
H30+ klasē:
1. Kalev Kriis (Somerpalu MK)
2. Jüri Kommer (Tartu Enduro klub)
3. Kaspars Ērkulis (Kalsnava MB)
Iesācēju klasē:
1. Andrius Greičiūnas (Kilobaitas Racing Team)
2. Edgars Kursītis (Kalsnava MB)
3. Jānis Bērziņš (apPasaule)
Veterāni 50+ klasē:
1. Danielius Žoštautas (Kilobaitas Racing Team)
2. Andris Kalniņš (Motosports Racing Team)
3. Kestutis Gurcinas (Enduro klubas)
Veterāni 60+ klasē:
1. Ričardas Duonelavičius (Kilobaitas Racing Team)

Baltijas klubu komandu vērtējumā:

Pirmajā vietā ar iegūtiem 111 punktiem ierindojās „Somerpalu MK” – Elary Talu, Veiko Rääts, Martin Leok un Kalev Kriis.

Otrajā vietā ar 100 punktiem „Motosports Racing Team” – Lauris Ermanis, Edgars Siliņš, Sandris Kļaviņš un Andris Kalniņš.

Trešajā vietā ar 96 iegūtiem punktiem „Kilobaitas Racing Team” – Džiugas Kazakevičius, Arūnas Gelažninkas, Arūnas Gelažninkas un Žilvinas Kazakevičius.

Kopā bija pieteiktas 8 komandas.

Nākamais Baltijas čempionāta posms Enduro notiks 14.-15. jūlijā Madonā.  

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 22

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 

Ar jaudu līdz 326 Zs - Volkswagen prezentējis jauno ID.3 GTX (+ FOTO) 6

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen iepazīstinājis ar jauno ID.3 GTX – sportisku elektriskās piedziņas modeli, kas pārdošanā nonāks šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti