Latvijas čempionātā motokrosā uz starta līnijas spēcīgākie latviešu un igauņu sportisti

 

Foto: Publicitātes attēls

Ritvars Podziņš | 29.jūnijs 2018 9:28

Šo svētdien, 1. jūlijā Dobeles moto trasē “Ceļa ēzeļi” norisināsies Latvijas čempionāta “Storent” 3.posms motokrosā.

Dalību sacensībās apstiprinājuši ātrākie motokrosa braucēji no Latvijas – Kārlis Sabulis, Matīss Karro, Dāvis Līvis, savukārt MX Veterānu klasē uz starta redzēsim kādreizējo Latvijas OPEN klases čempionu motokrosā Mārtiņu Aleksandroviču. Pirmo reizi paralēli uz starta līnijas stāsies arī amatieru klases sportisti.

“Kā jaunums šajās sacensībās būs iespēja piedalīties arī amatieru braucējiem. Tie, kam ir iesācēju licences varēs sekretariātā iegādāties vienreizēju braukšanas licenci un piedalīties kādā no amatieru klasēm. Ceru, ka mūsu sportisti izmantos šo iespēju un katrā klasē pie starta barjeras brīvu vietu nebūs,” cer organizators Māris Sniķers.

Izcilais motokrosa veterāns Leons Kozlovskis šajās sacensībās izvēlējies piedalīties MX1 klasē, nevis MX Veterānu klasē kā ierasts un atklāj, ka “MX Ādaži” komanda būs ļoti  spēcīgā sastāvā. Uz starta līnijas redzēsim arī divkārtējo Latvijas čempionu motokrosā, vairāk zināmu kā FMX pilotu Mārtiņu Aleksandroviču, viņš sacentīsies MX Veterānu klasē. “Tā kā Leons brauks MX1 klasē, tad ir skaidrs, ka par vienu vietu būšu augstāk! Dobeles trasē jūtos kā mājās, līdzīgs segums ir bijis arī Spānijā treniņnometnēs un šī būs iespēja organismā atjaunot adrenalīnu”, atzīst M. Aleksandrovičs.

Pasākuma organizators, "MX4 Dobele" vadītājs Māris Sniķers: “Esmu gandarīts, ka vietējie Dobeles sportisti būs plaši pārstāvēti un uz starta līnijas stāsies vismaz 20 sportisti. Savējiem būs ko atbalstīt! Pagājušajā nedēļā Arnolds Sniķers cīnījās “ADAC MX Masters” seriālā, bet šajā nedēļas nogalē brauks MX2 klasē. Esam parūpējušies, ka Latvijas čempionāta klasēm ir sarūpētas naudas balvas, arī citās klasēs būs īpašas balvas no pasākuma atbalstītājiem.”

Savukārt Dāvis Līvs, kurš šajā sezonā pārstāv Salacas Kauss komandu, uzsver: “Šajās sacensībās plānoju braukt un gūt prieku, jo šīs sezonas galvenais mērķis nav kopvērtējums. Protams, gribas izcīnīt pēc iespējas augstāku vietu. Būšu priecīgs, ja izdosies divi stabili braucieni bez kļūdām.”

Skatītājiem pasākuma laikā būs iespēja satikt mūsu sportistus fanu teltī – autogrāfu sesija, atrakcijas un radošās darbnīcas bērniem.

Pirmie starti sacensībās paredzēti no plkst. 10:45. Ieejas maksa – 10 EUR. Pensionāriem – 5EUR, invalīdiem un bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja bez maksas (uzrādot personu apliecinošus dokumentus).

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti