Biķernieku kompleksajā sporta bāzē norisināsies Baltijas Spīdveja Līgas sacensības spīdvejā pāriem 1

 

Foto: Publicitātes attēls

CSDD | 10.jūlijs 2018 16:12

Trešdien, 11.jūlijā, pl. 17.00, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē norisināsies Baltijas Spīdveja Līgas sacensības spīdvejā pāriem 2.posms, kurā piedalīsies divas Latvijas spīdveja pāru komandas no Rīgas un Daugavpils, divas Somijas komandas un pa vienai komandai no Igaunijas, Krievijas un Ukrainas.

Baltijas Spīdveja Līga (BSL) tika dibināta šogad un tā ir neprofesionālā jauniešu amatieru līgu, kas trenē nākotnes profesionālos sportistus. Šogad 30.aprīlī Daugavpilī norisinājās sacensību 1.posms, kurā uzvarēja Daugavpils komanda – “Jaunība”, kas ir arī jaunais Daugavpils jauniešu spīdveja klubs. Sacensībās Daugavpilī piedalījās arī komandas no Igaunijas, Somijas, Krievijas un Ukrainas. Latvijas otro komandu Daugavpils sacensībās pārstāvēja Rīgas jaunie spīdvejisti – Ričards Ansviesulis, Rūdolfs Sproģis un Kristers Lumanis, kas ikdienā trenējas Biķernieku kompleksajā sporta bāzē un pārstāv Spīdveja klubu “Auseklis”.

BSL komandas veido jaunieši-amatieri vecumā no 15 līdz 21 gadu vecumam. BSL galvenais uzdevums ir spīdveja attīstīšanas Baltijas reģionā, augsta līmeņa spīdvejistu izaugsme dalībai nacionālajās komandās un profesionālajos klubos. Sportistu galvenais mērķis un motivācija Baltijas Spīdveja Līgas ietvaros ir uzlabot savas iemaņas, lai iekļūtu nacionālajā komandā un noslēgtu līgumu ar profesionālo spīdveja klubu.

Baltijas Spīdveja Līgas dibinātāji ir šādi spīdveja klubi: "Auseklis" Rīga, "Jaunība" Daugavpils, Latvija, "VRT" Varkaus, Somija, "J&U Speedway Racing Team" Kohtla-Nomme, Igaunija, "MIR Speedway Racing Team Speedway" Rovno, Ukraina un  "Neva Speedway" Sanktpēterburga, Krievija. Šis ir Līgas pirmais gads, taču par to jau ir izrādījuši interesi arī jauniešu spīdveja klubi no Zviedrijas un Dānijas un iespējams, ka nākamajā gadā BSL papildinās vēl citi klubi. Šogad BSL sacensībām ir izvēlēts spīdveja pāru sacensību formāts un šosezon ieplānoti 6.posmi, no kuriem 11.jūlija un 25.augusta posmi notiks Rīgā, Biķernieku spīdveja stadionā. 19.augustā plānots posms Igaunijā un 15. un 16.septembrī divi posmi plānoti Somijā, kur notiks sacensības gan pāriem, gan arī individuāli.

Trešdienas jauniešu Spīdveja sacensības pāriem ir kā iesildošās sacensības nedēļas nogalē gaidāmajam “Biķernieku Motorsporta Festivālam 2018”, kura ietvaros notiks FIM Pasaules čempionāta U21 Komandu pusfināla sacensības spīdvejā. FIM Pasaules čempionāta sacensībās piedalīsies Latvijas labāko junioru spīdveja komanda – Dāvis Kurmis, Oļegs Mihailovs, Ernests Matjušonoks, Artjoms Trofimovs un Elvis Avgucevičs. Par iespēju iekļūt Pasaules čempionāta finālā Latvijas komanda sacentīsies ar Polijas, Zviedrijas un Somijas komandām.  Biķerniekos ir gaidāmas ļoti spraigas cīņas, jo tikai pirmās vietas ieguvēji iekļūst Pasaules čempionāta finālā! 2017.gada sezonā Latvijas junioru komanda iekļuva Eiropas čempionāta finālā un spēcīgajā konkurencē izcīnīja godalgoto trešo vietu.

 
Visi komentāri
 
Pļurkt 11.jūlijs 2018 17:29
0 0 Atbildēt

Kā es gribētu izbraukt pārī ar iedgaru uz viena moča! Es pie stūres un viņš aizmugurē... fantastika...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti