Jonasam vien 16.vieta pasaules čempionāta Čehijas posma kvalifikācijā

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 21.jūlijs 2018 19:00

Pērnā gada pasaules čempions motokrosā MX2 klasē Pauls Jonass no "Red Bull KTM Factory Racing" komandas sestdien Čehijā ieņēma vien 16.vietu sezonas 14.posma kvalifikācijā.

Ātrākais kvalifikācijas braucienā bija amerikānis Tomass Kovingtons ar "Husqvarna" braucamo, kuram Jonass pēc 13 apļiem zaudēja 56,8 sekundes.

Tikmēr otro vietu ieņēma beļģis Jago Gērtss ar "Yamaha", bet trešais bija dānis Tomass Kjērs Olsens ar "Husqvarna".

Jonass piektajā aplī, tobrīd esot 12.vietā, piedzīvoja sadursmi ar Kevinu Vlānderenu no Nīderlandes, noslīdot uz 24.vietu, tomēr pēdējos astoņos apļos viņš spēja pakāpties uz 16.pozīciju.

Ne pārāk sekmīgi kvalifikāciju veica arī Jonasa komandas biedrs Horhe Prado no Spānijas, kuram kopvērtējumā ir tikpat punktu cik latvietim. Spānis kvalifikācijā ieņēma desmito vietu.

Čehijas Lielās balvas izcīņa notiks svētdien, kad dalībnieki veiks divus braucienus.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Jonasam un Prado pašlaik ir pa 550 punktiem, savukārt trešais ar 422 punktiem ir Olsens.

Tikmēr prestižākajā MXGP klasē Čehijas posma kvalifikācijā uzvarēja titulētais itālis Antonio Kairoli, kurš aiz sevis atstāja citu "Red Bull KTM Factory Racing" komandas braucēju Džefriju Herlingsu no Nīderlandes, kamēr trešais palika slovēnis Tims Gajsers ar "Honda" braucamo.

MXGP sezonas kopvērtējumā līderis ar 583 punktiem ir Herlingss, kamēr otro vietu ar 559 punktiem ieņem Kairoli, bet trešais ar 447 punktiem ir Klēmāns Desaijs no Beļģijas, kurš kvalifikācijā bija piektais.

Šīs sezonas 13 posmos Jonass izcīnījis piecas uzvaras. Iepriekšējā etapā 8.jūlijā Indonēzijā, kur risinājās Āzijas "Grand Prix" izcīņa, viņš bija otrais.

Jonass pērn tika kronēts par pasaules čempionu MX2 klasē, veicot jaunu ierakstu Latvijas motokrosa vēsturē.

Pirms tam pasaules čempionātos motokrosā latvieši titulus bija izcīnījuši vien blakusvāģu sacensībās, kur savulaik dominēja Kristers Serģis un Artis Rasmanis, kuriem izdevās piecas reizes kāpt uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Tāpat blakusvāģu sacensībās trīskārtējs planētas čempions ir kantētājs Kaspars Stupelis, bet reizi pie zelta tika arī Kaspars Liepiņš.

Par vicečempionu pērn kļuva Šveices motosportists Žeremijs Sīvers, bet trešais bija Olsens. Sīvers šajā sezonā startē jau prestižākajā MXGP klasē.

Jonass pērn triumfēja sešos posmos un bija labākais 14 braucienos. Pirms tam latvietis pasaules čempionātā bija spējis uzvarēt tikai vienā braucienā, kā arī ne reizi nebija triumfējis posma summā.

2015.gadā viņš bija pasaules vicečempions, bet aizpērn Jonass smadzeņu satricinājuma dēļ priekšlaicīgi noslēdza sezonu. Neskatoties uz nestartēšanu vairākos sezonas beigu posmos, Latvijas motokrosists izcīnīja piekto vietu kopvērtējumā pasaules čempionātā MX2 klasē.

Šajā sezonā tiks aizvadīti 20 posmi.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 

VUGD saņem pirmās no kopumā 58 Scania ugunsdzēsības autocisternām (+ FOTO) 5

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGS) saņēmis pirmos 11 no 58 specializētajiem transportlīdzekļiem – ugunsdzēsības autocisternas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti