MX2 Šveices GP kvalifikācija: Prado pirmais, Jonass - ceturtais 2

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 18.augusts 2018 19:10

Pērnā gada pasaules čempions motokrosā MX2 klasē Pauls Jonass no "Red Bull KTM Factory Racing" komandas sestdien Šveicē Frauenfeldas trasē ieņēma ceturto vietu pasaules čempionāta (PČ) 16.posma kvalifikācijā.

Ātrākais kvalifikācijā bija Jonasa komandas biedrs un galvenais konkurents kopvērtējumā Horhe Prado no Spānijas, kamēr otrais palika austrālietis Hanters Lorenss, bet trešais bija amerikānis Tomass Kovingtons.

Tikmēr Jonass kvalifikāciju beidza ceturtajā pozīcijā, Prado zaudējot 14 sekundes, bet no trešās vietas viņu šķīra nedaudz vairāk par piecām sekundēm.

Pēc 15 etapiem MX2 klasē vadībā atrodas Prado ar 645 punktiem, kamēr Jonasa kontā ir 617 punkti. Savukārt trešais ar 492 punktiem ir dānis Tomass Kjērs Olsens, kurš sestdien kvalifikācijā bija piektais.

Šosezon aizvadītajos 15 posmos Jonass izcīnījis piecas uzvaras, tomēr pēdējos divos etapos viņš ne atsevišķos braucienos, ne sacensību summā uz goda pjedestāla nav ticis.

Tikmēr prestižākajā MXGP klasē kvalifikācijā ātrākais bija titulētais itālis Antonio Kairoli, kurš arī brauc KTM komandā, aiz sevis atstājot francūzi Romēnu Fevru, bet trešais palika Klēmāns Desaijs no Beļģijas.

MXGP sezonas kopvērtējumā līderis pēc 15 etapiem ar 683 punktiem ir cots Jonasa komandas biedrs Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, kurš sestdien kvalifikācijā bija sestais.

Tikmēr otro vietu ar 647 punktiem ieņem Kairoli, bet trešais ar 503 punktiem ir Klēmāns Desaijs.

Jonass pērn tika kronēts par pasaules čempionu MX2 klasē, veicot jaunu ierakstu Latvijas motokrosa vēsturē.

Pirms tam pasaules čempionātos motokrosā latvieši titulus bija izcīnījuši vien blakusvāģu sacensībās, kur savulaik dominēja Kristers Serģis un Artis Rasmanis, kuriem izdevās piecas reizes kāpt uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Tāpat blakusvāģu sacensībās trīskārtējs planētas čempions ir kantētājs Kaspars Stupelis, bet reizi pie zelta tika arī Kaspars Liepiņš.

Par vicečempionu pērn kļuva Šveices motosportists Žeremijs Sīvers, bet trešais bija Olsens. Sīvers šajā sezonā startē jau prestižākajā MXGP klasē.

Jonass pērn triumfēja sešos posmos un bija labākais 14 braucienos. Pirms tam latvietis pasaules čempionātā bija spējis uzvarēt tikai vienā braucienā, kā arī ne reizi nebija triumfējis posma summā.

2015.gadā viņš bija pasaules vicečempions, bet aizpērn Jonass smadzeņu satricinājuma dēļ priekšlaicīgi noslēdza sezonu. Neskatoties uz nestartēšanu vairākos sezonas beigu posmos, Latvijas motokrosists izcīnīja piekto vietu kopvērtējumā pasaules čempionātā MX2 klasē.

Šajā sezonā tiks aizvadīti 20 posmi.
 

 
Visi komentāri
 
Moto 18.augusts 2018 19:51
0 0 Atbildēt

Svaru kausi arvien vairāk nosveras par labu Prado - tagad jau ir brīnums, ja viņš nav pirmais

Moto 19.augusts 2018 15:26
0 0 Atbildēt

Turam īkšķus - Jonass pirmajā braucienā PIRMAIS!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti