Haralds Šlēgelmilhs un Artūrs Pumpurs piedalīsies "Rally Talsi"

 
RA Events | 8.aprīlis 2014 13:06

Dalību Rally Talsi pieteicis formulas braucējs Haralds Šlēgelmilhs ar stūrmani Artūru Pumpuru, kuri 17. un 18. maijā Talsos startēs ar Mitsubishi Lancer Evolution X N4 automašīnu. Ekipāža ar RH3 Fonds starpniecību rallija laikā centīsies aktualizēt visas sabiedrības uzmanību onkoloģiskām saslimšanām un ar tām saistītajiem sarežģījumiem, ar kuriem bērni un viņu ģimenes locekļi saskaras ārstēšanas un rehabilitācijas laikā.

Foto: Ivars Trautmanis

Haralds Šlēgelmilhs un Artūrs Pumpurs Rally Talsi startēs otro gadu pēc kārtas un sacensībās piedalīsies ar Anda Neikšāna komandas Dynamic Sport sagatavoto Mitsubishi Lancer Evolution X automašīnu. „Mums ar Rally Talsi ir savi nenokārtoti rēķini un šogad esam apņēmušies braukt tā, lai sasniegtu finišu,” iesāk autosportists Haralds Šlēgelmilhs. „Pagājušajā gadā startējām ar Škoda Fabia S2000 automašīnu, kuras maksimālais ātrums ir nepilni 170 km/h, un kas nebija piemērotākā izvēle ātrajiem Rally Talsi ātrumposmiem. Šogad brauksim ar N4 grupas automašīnu, kas ļauj sasniegt ātrumu virs 200 km/h, lai ātrumposmu taisnajās sekcijās vairs nebūtu jāklausās ātruma ierobežotāja skaņā,” mašīnas izvēli pamato Haralds Šlēgelmilhs.

Foto: Ivars Trautmanis

Ar dalību Rally Talsi, sportisti centīsies aktualizēt ar onkoloģiska rakstura slimību skartu bērnu un jauniešu ārstēšanas jautājumus. Uz ekipāžas sporta automašīnas būs izvietotas Vislatvijas bērnu pretvēža kustības RH3 Fonds un tā ziedojuma tālruņa numura +371 90006387 uzlīmes, kas aicinās ikvienu autosporta atbalstītāju iesaistīties un ziedot RH3 Fondam, kas izveidots, lai onkoloģijas nodaļās esošajiem bērniem un jauniešiem nodrošinātu veselīgu un sabalansētu uzturu ārstēšanas laikā, rehabilitāciju, psihologa vizītes, kā arī apmaksātu citus steidzamus un ārkārtas gadījumus. Rally Talsi laikā saņemtie ziedojumi pilnā apmērā tiks izlietoti rehabilitācijas procedūru apmaksai Nacionālajā rehabilitācijas centrā Vaivari, kurā viena bērna uzturēšanās izmaksas ir 50,00 EUR dienā. Lai atbalstītu RH3 Fonda darbību, nav jāgaida Rally Talsi, jo ziedojuma tālruņa numurs jau ir atvērts, un ar katru uz to veikto zvanu RH3 Fonda darbībai jau šodien iespējams ziedot 1,42 EUR.

Foto: Ivars Trautmanis

„Mēs katru dienu satraucamies par tādiem niekiem kā sastrēgumi uz ielas vai neatbildētu e-pastu priekšniekam. Katru dienu sastopamies ar nejēdzībām un ačgārnībām, tādēļ ar RH3 Fonda starpniecību vēlamies uzrunāt līdzcilvēkus un likt aizdomāties par dzīves pamatvērtībām,” iesaistīties RH3 Fonda aktivitātēs aicina Artūrs Pumpurs.

„RH3 Fonda vārdā es gribētu pateikties Haraldam un Artūram par šo iniciatīvu un viņu vēlmi iesaistīties RH3 Fonda darbības veicināšanā. Man ir patiess prieks, ka mūsu sabiedrībā ir atsaucīgi cilvēki, kuri ne tikai domā par sevi, bet spēj arī rīkoties un sniegt palīdzību, kam tā nepieciešama visvairāk. No sirds aicinu visus autosporta cienītājus atbalstīt Haralda un Artūra ekipāžu Rally Talsi,” RH3 Fonda valdes priekšsēdētājs Raivis Hščanovičs.

Tieši pirms nedēļas, 1. aprīlī, ekipāža apmeklēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas onkoloģijas nodaļu, kuru ikdiena ir izcīnīt vienu dzīves uzvaru pēc otras. „Ar savu vizīti centāmies izmainīt bērnu ikdienu un starp ārstniecības procedūrām atnest arī ko mazāk nopietnu. Par spīti visām grūtībām, kas šobrīd jāpiedzīvo šiem bērniem, pārsteidza viņu lielais optimisms un dzīvesprieks. Dienas beigās sarīkojām arī imitētas sacensības, kas sagādāja lielu prieku un īpašas emocijas kā bērniem, tā arī pašiem,” turpina Haralds Šlēgelmilhs. „Man ir liels prieks, ka varu darīt to, kas pašam patīk visvairāk, un vienlaicīgi arī aicināt ziedot un palīdzēt tiem, kam tas vajadzīgs visvairāk. Pagājušajā gadā jutu lielu skatītāju atbalstu, ja šogad tas būs tikpat liels, tad zinu, ka kopā varam sasniegt augstus mērķus!”

Foto: Ivars Trautmanis

„Vēlamies, lai sabiedrība pievērstu lielāku uzmanību bērniem un jauniešiem – viņi ir mūsu nākotne. Mēs ar savu piemēru aicinām rīkoties jau tagad, palīdzot bērniem un jauniešiem, kuri šobrīd piedzīvo milzu cīņu ar onkoloģiska rakstura saslimšanām. Svarīgi ir palīdzēt tūlīt, nevis tikai filozofēt un naivi cerēt, ka nākotnē viss mainīsies pats no sevis,” ziedot RH3 Fondam aicina Artūrs Pumpurs.

Bez iepriekšminētā ziedojuma tālruņa, RH3 Fonds piedāvā piedalīties izsolē un savā īpašumā iegūt kāda sabiedrībā zināma sportista parakstītu kreklu, bikses, cimdus, vai kādu citu sporta ekipējuma vienību. Tāpat, izsolē iespējams iegādāties arī Haralda Šlēgelmilha kombinezonu, ar kuru viņš startēja GP2 Asia formulas sacensībās.

Atgādinām, ka Rally Talsi šogad būs ceturtais Latvijas rallija čempionāta (LRČ) posms un norisināsies 17. un 18. maijā. Kā ziņots iepriekš, Rally Talsi šogad būs ar starptautisku nozīmi, jo bez LRČ posma, Talsos norisināsies arī Lietuvas autorallija čempionāta, Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallija čempionāta un NEZ Junioru čempionāta posmi.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti