Klāt rallijs "Latvija 2014"

 

Foto: Jānis Grīnhofs

Jānis Grīnhofs speciāli iAuto | 15.oktobris 2014 7:40

Līdz ar zelta rudens atnākšanu noslēgumam tuvojas rallija sezona gan Baltijā, gan Latvijā. Šogad pēdējā rallijā godā rallijs "Latvija 2014".

Kā jau ierasts rallijs "Latvija" ir sezonas noslēdzošās sacensības un saliek vidu pa plauktiņiem. Rallija dalībnieku sarakstā atrodami visi medaļu pretendenti. Pavisam startam pieteikušās 69 ekipāžas no sešām valstīm. 40 ekipāžas sacentīsies Latvijas čempionāta ieskaitē, pārējās 29 rallijsprinta ieskaitē. Rallijs jau tradicionāli aptvers vairākus Latvijas reģionus. Sacensības vīsies pa Jūrmalas, Tukuma, Rīgas  un Cēsu ceļiem.  Lai palielinātu sacensību intrigu pēdējā čempionāta posmā uzvarētājiem tiks piešķirti vairāk punktu. Tas var nopietni ietekmēt situāciju čempionāta kopvērtējumā. 

Mainītā punktu skaitīšanas sistēma neļāva Jānim Vorobjovam čempiona titulu N4 klasē nodrošināt jau iepriekšējā posmā. Pašlaik matemātiski Jāni var panākt tikai Igors Bulancevs, kurš atpaliek par 25 punktiem. trešajā vietā pagaidām Aleksejs Mersijanovs, kura kontā vēl 22 punktu mazāk. Skaidrs ir viens, lai kļūtu par čempionu, Jānim Vorobjovam nav obligāti jāuzvar, taču Jānis ir cīnītājs un ar pusgāzi braukt nemāk.

Starptautiskajā R5 klasē mēsējie par titulu necīnās, pirmajā trijniekā nav neviena latviešu ekipāža. Pašreiz līderis ir Rauls Jeets ar 42 punktiem, seko Martinas Samutis ar 41 punktiem un Vasilijs Grjazins 34 punkti. Situācija kopvērtējumā rāda, ka starp līderiem gaidāma sīva cīņa. Lai gan lietuvietim tikai punkta deficīts, viņa situācija nav vienkārša jo abiem konkurentiem ir tehniskais pārākums. Jeets pilotē Fiesta R5, bet Grjazins Fiesta S2000. par favorītu būtu uzskatāms igaunis, jo aizvadītajā rallijā "Saaremaa" demonstrēja labu ātrumu. Trasē būs reszams arī pagājušā gada čempions Mārtiņš Svilis, kurš labprāt pamērosies spēkiem ar medaļu pretendentiem. Pats Mārtiņš šogad čempionātā nestartē. 

Vienīgais braucējs, kurš jau kļuvis neaizsniedzams pārējiem, ir Ralfs Sirmacis. Ralfs veiksmīgi aizvadīja sezonas pirmo pusi, izcīnīdams vērtīgus punktus un izveidojot pārsvaru pār sekotājiem. Toties sezonas noslēgumā lielisku formu sasniedzis Emīls Blūms, finišēdams pirmais pēdējos divos čempionāta posmos. Tomēr Ralfu raunietis apsteigt vairs nevar. Taču noslēgt sezonu ar trešo uzvaru var. Par trešo vietu cīnīsies Guntis Lielkājis un Kristaps Feldmanis. Abus sāncenšus šķir divi punkti.

Grūti prognozēt uzvarētāju 2WD klasē kausa izcīņas ieskaitē. Līdzīgas izredzes ir visiem trim pretendentiem. Pagaidām līdera loma ir bembistam Kasparam Kaņepam-Kalniņam, otrajā vietā Edgars Balodis ar Civic TypeR, bet trešais Zigurds Kalniņš ar BMW. Trijotne ietlpst 14 punktu robežās. Viss noskaidrosies sestdien un svētdien Zemgales un Vidzemes ceļos.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti