Krievu pilots Vasiļjevs turpina "Mini" uzvaru gājienu "Dakaras" rallijreida posmos

 

Foto: Ekrānšāviņs no dakar.com

Nozare.lv | 9.janvāris 2015 8:18

Leģendārā "Dakaras" rallijreida piektajā posmā vieglo automobiļu ieskaitē ceturtdien uzvarēja krievu pilota Vladimira Vasiļjeva ekipāža, kas atnesa "Mini" komandai panākumu arī piektajās šīgada rallijreida sacensībās.

Vasiļjevs 458 kilometrus garo distanci veica četrās stundās, 19 minūtēs un 18 sekundēs, bet 20 sekundes viņam zaudēja Saūda Arābijas sportists Jazīds Alraži, kurš brauc ar "Toyota". Labāko trijnieku noslēdza amerikānis Robijs Gordons ar "Hummer", kurš atpalika par minūti un 25 sekundēm.

Uzreiz aiz labāko trijnieka sekoja "Mini" komandas braucējs Nasers al Atija no Kataras, kurš ir 2011.gada sacensību čempions un pašreizējais kopvērtējuma līderis, un 11 "Dakaras" titulus ieguvušais francūzis Stefans Peterhansels ar "Peugeot".

Tikmēr no sacensībām izstāties bija spiests 2010.gada čempions Karloss Sainss no Spānijas, kurš spēcīgi sasita savu "Peugeot" braucamo. Viņš trasē apmeta piecus kūleņus. Kā ziņots, Francijas autobūves kompānija "Peugeot"Dakaras" rallijreidā atgriezusies pēc 25 gadu pārtraukuma.

Pirmoreiz šīgada sacensību posmos ārpus labāko trijnieka finišēja 2009.gadā tajās uzvarējušais "Toyota" braucējs Žinels de Viljērs no Dienvidāfrikas Republikas, kurš bija sestais.

Kopvērtējumā tagad al Atija apsteidz de Viljēru par desmit minūtēm un 35 sekundēm, bet Alraži atpaliek 20 minūtes un 29 sekundes.

Tikmēr motobraucēju ieskaitē pie pirmās uzvaras šogad tika četrkārtējais un pašreizējais "Dakaras" čempions Marks Koma no Spānijas (KTM), kurš finišā par divām minūtēm un 16 sekundēm apsteidza savu tautieti un pašreizējo kopvērtējuma līderi Hoanu Barredu ("Honda"). Savukārt trešais bija vēl viens KTM braucējs Pavlo Kintanilja no Čīles, kurš uzvarētājam zaudēja divas minūtes un 40 sekundes.

Kopvērtējumā Barreda tagad par desmit minūtēm un 33 sekundēm apsteidz Komu, bet trešais ir portugālis Paulu Gonsalvešs no "Honda" komandas, kurš zaudē vairāk nekā 22 minūtes.

Šogad rallijreida dalībniekiem jāsacenšas aptuveni 9000 kilometru garās sacensībās, kas vijas caur Argentīnu, Čīli un Bolīviju. Sacensību noslēgums gaidāms 17.janvārī Buenosairesā.

Arī šogad sportisti sacenšas 13 ātrumposmos.

Kā zināms, rallijreida trešajā posmā mira poļu motobraucējs Mihals Herniks, kuru jau bez dzīvības pazīmēm helikopters nomaldījušos atrada aptuveni 300 metru attālumā no trases. Ceturtdien tika paziņots, ka viņa nāves cēloņi bija hipertermija un atūdeņošanās.

Rallijreida 37 sezonās dzīvību tagad zaudējuši 24 dalībnieki, bet ieskaitot žurnālistus un citus tehniskos darbiniekus - vairāk nekā 60 cilvēki.

"Dakaras" rallijreids, kurā šogad nestartē neviens Latvijas pārstāvis, septīto reizi pēc kārtas norisinās Dienvidamerikā. Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti