Rallijā "Sarma 2015" uzvar Sims Plangi (+ foto)

 

Ralfs Sirmacis Foto: Jānis Grīnhofs

Jānis Grīnhofs speciāli iAuto | 25.janvāris 2015 22:45

Rallijs "Sarma 2015" aizvadīts īstos ziemas apstākļos. Naktī uz otru sacensību dienu uzsnigušais sniegs padarīja ralliju interesantāku un skatāmāku.

Rallijs "Sarma 2015" bija pulcējis braucējus no Latvijas, Lietuvas, Krievijas,Somijas, Ukrainas un Igaunijas. Tā kā paralēli Latvijas čempionātam norisinājās arī Igaunijas čempionāts, ziemeļu kaimiņi bija ieradušies ar spēcīgu dalībnieku sastāvu. ierindā bija visi labākie, kuriem 2015 gadam nav starptautisku plānu.

Aizraujoši noritēja cīņa absolūtajā vērtējumā, kurā vadošie braucēji bija bruņojušies ar N4 klases(LRC 2) spēkratiem.Startā bija cerība, ka konkurenci igauņiem sastādīs mūsu Jānis Vorobjovs un Andis Neikšāns. Taču mūsējiem viss negāja tik gludi, gadījās kļūdiņas un igauņi: Rainers Aus, Sims Plangi un Timu Korge uzņēmās vadību, cīnoties savā starpā. Jānis Vorobjovs divreiz pārsita riepu, Andis Neikšāns kupenā "atrada" celmu, bet Mārtiņš Svilis vēl īsti nebija apradis ar Evo X. Cīņas karstumā riepas pārsita arī Aus un Korge. Rezultātā uzvaru izcīnija Sims Plangi, otrais ar pusminūtes bagāžu Rainers Aus, bet trešo vietu, braucot stabili, neriskējot, izcīnija Mārtiņš Svilis. Mārtiņš trešais arī LRC 2 ieskaitē. LRC 1 vērtējumā labākais Jānis Berķis.

Ļoti sīva spēkošanās notika vienas ass piedziņas auto grupā(LRC 3). Pirmajā sacensību dienā Ralfs Sirmacis sekundi sekundē cīnījās ar igauni Karlu Martinu Volveru, Dienu kā līderis noslēdza Volvers. Sirmacis zaudēja pavisam nedaudz. pārējie ievērojami atpalika. Līderu cīņās nespēja iesaistīties arī LMT autosporta akadēmijas braucējs Emīls Blūms. Izskatās, ka jaunie Peugeot 208, ar kuriem brauca līderi,  ir pārāki par jau novecojušajām Ford Fiesta. Otrajā sacensību dienā Sirmacis saņēmās un spēja apsteigt igauni izvirzoties vadībā un nosargājot uzvaru līdz finišām. cenšoties panākt Ralfu sirmaci Karls Martins Volvers pielaida vairākas kļūdas un finišā atpalika no uzvarētāja 37 sekundes. Gulbenē Ralfs Sirmacis jau svinēja otro uzvaru jaunās komandas sastāvā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 8

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti