Mīke saglabā vadību pēc avārijas aizēnotas Argentīnas rallija otrās dienas (+ video) 1

 

Kriss Mīke Foto: wrc.com

Nozare.lv | 26.aprīlis 2015 8:09

"Citroen" pilots Kriss Mīke no Lielbritānijas sestdien saglabāja vadību pēc pasaules autorallija čempionāta (WRC) Argentīnas posma otrās dienas, ko aptumšoja avārija, kurā cieta seši skatītāji.

Incidents notika devītajā ātrumposmā, kad pūlī ielidoja Janzēlandes pilota Haidena Padona automašīna. Tiek ziņots, ka kāds 25 gadus vecs vīrietis pēc notikušā atrodas intensīvās terapijas nodaļā.

Sacensībās Mīke pēc otrās dienas par 38 sekundēm apsteidz norvēģu sportistu Madsu Estbergu ("Citroen"), bet trešais ir "Volkswagen" braucējs Jari Mati Latvala no Somijas, kurš zaudē minūti un trīs sekundes.

Kā zināms, pašreizējais pasaules čempions francūzis Sebastjans Ožjē no "Volkswagen" komandas piektdien jau otrajā ātrumposmā izstājās tehnisku problēmu dēļ, bet sestdien ar 35 minūšu sodu viņš atgriezās distancē, uz augstām vietām kopvērtējumā vairs nepretendējot.

Ožjē bija uzvarējis pirmajos trijos sezonas etapos.

Rallijs ilgs līdz svētdienai.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc trim etapiem Ožjē ar 81 punktu atrodas pārliecinošā līderpozīcijā. Viņam ar 47 punktiem seko Andrēass Mikelsens no Norvēģijas ("Volkswagen"), kurš arī no Argentīnas rallija izstājās jau piektdien, bet trešais ar 35 punktiem ir Tjerī Nevils no Beļģijas ("Hyundai").

Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā ir 13 sacīkstes. Noslēdzošais sezonas posms novembra vidū tiks aizvadīts Velsā.

Kā zināms, pēc 2014.gada WRC sezonas savu karjeru noslēdza 2008. un 2009.gada pasaules vicečempions Miko Hirvonens no Somijas.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
sviesc 27.aprīlis 2015 12:18
1 0 Atbildēt

skaidrs, visa vaina bija uzvaardaa. kaa viens burtins e izkrita, taa saaka iet. :D

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti