Rallijs „Kurzeme” uzrādīs Latvijas čempiontitulu dalītājus

 
LAF | 28.augusts 2015 7:40

Piektdienas novakarē Liepājā startēs Latvijas autorallija čempionāta sestais posms.

Pēc šīs sacīkstes nacionālajā seriālā būs atlikuši vairs tikai divi posmi, kas nozīmē, ka šīs nedēļas nogales rallijs iezīmēs tās ekipāžas, kuras cīnīsies par Latvijas čempionu tituliem.

 LRC1 grupā pirms šīs sacīkstes vadībā atrodas Gunta Lielkāja/Viļņa Miķelsona ekipāža. Vienība iepriekšējā posmā 300 Lakes Rally Lietuvā izcīnīja uzvaru, nostiprinoties kopvērtējuma līderpozīcijā. 14 punktu attālumā no līderiem ir Jāņa Berķa/Edgara Čeporjus vienība, kura atsevišķos posmos pat ir ātrāka par Lielkāji/Miķelsonu, tomēr rezultāti ir mazāk stabili – divām uzvarām līdzās ir arī divas izstāšanās.

Aizraujoša cīņa veidojas starp Kurzemē nestartējošo krieva Alekseja Osstaņina vienību un ekipāžu Elviss Hermanis/Gatis Veilands. 30 punktu attālums līdz Lielkājim šķiet par daudz titula cīņām, taču savā starpā ekipāžas šķir tikai trīs punkti.

LRC2 grupā pārliecinoši Latvijas čempionāta līderi ir igauņi Sīms Plangi/Mareks Sarapu, kuri guvuši šīs grupas uzvaras visos aizvadītajos LČ posmos. Ja ar pirmo numuru Kurzemē izliktais Plangi nekļūdīsies arī šonedēļ, sekotājiem būs ļoti sarežģīti noķert vadošo ekipāžu atlikušajās sacīkstē – Tartu rallijā un rallijā „Latvija 2015”.

Vienīgā ekipāža, kas var apdraudēt Plangi līderpozīciju, ir Latvijas čempioni Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks. Pašlak viņi Plangi zaudē 30 punktus. Sīva spēkošanās par trešo vietu – vienāds punktu skaits šobrīd Mārtiņa Sviļa/Ivo Pūķa un Igora Bulanceva/Marinas Daņilovas ekipāžai.

LRC3 klasē līderpozīcijā atrodas Ralfa Sirmača/Artūra Šimina vienība. Taču, tā kā ekipāža koncentrējas starptautisko sacensību cīņām, viņu nestartēšana dod cerības uz Latvijas čempiona titulu Nikolajam Grjazinam/Jaroslavam Fedorovam, kā arī Emīlam Blūmam/Reinim Vilsonam. Pašlaik par favorītu uzskatāms Grjazins, jo, pirmkārt viņam punktu vairāk nekā Blūmam (50:44), otrkārt, krievu jaunais braucējs strauji progresē un ātrumam pievieno stabilitāti.

Latvijas kausa izcīņas RK1 grupā pašlaik vadībā Mihaila Skripņikova ekipāža, taču pēc rallija Kurzeme līderpozīciju var pārņemt Edgara Baloža/Ineses Akmentiņas vienība.

Junioru ieskaitē līderis joprojām ir Ralfs Sirmacis, kuram seko tie paši konkurenti, kas LRC3 grupā – Grjazins un Blūms. Komandu vērtējumā līdere ir Sports Racing Technologies vienība, tomēr sezonas otrajā pusē tās pozīcijas apdraud ASRT Rally Team un LMT Autosporta Akadēmijas braucēji.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti