Sestdien notiek Ātruma festivāla - rallija "Kurzeme" centrālie pasākumi (+ video) 2

 
Rallijs Kurzeme | 29.augusts 2015 8:55

Sestdien, 29. augustā, Liepājā un tās apkārtnē visas dienas garumā norisināsies Ātruma festivāla - rallija "Kurzeme 2015" centrālie pasākumi.

Durbes un Aizputes novada ceļos, kā arī pilsētas ātrumposmā "Liepājas osta" tiks noskaidrots jubilejas rallija "Kurzeme" uzvarētājs. Tikmēr no plkst.12.30 "Radio Skonto" Vecpils krosa trasē Durbes novadā un no plkst.19 pilsētas ātrumposmā noritēs Rallija leģendu cīņa, kurā ar vienādām automašīnām spēkiem mērosies dažādu laika posmu slaveni rallija braucēji.

Foto: Ekrānšāviņš no youtube.com

Liepājas centrā sporta aktivitātes sāksies jau plkst.11, kad Tirdzniecības kanālā notiks "UPB Energy" kauss ūdens motosportā, kas vienlaikus būs arī Latvijas čempionāta noslēdzošais posms. Vienlaikus, pie koncertzāles "Lielais dzintars" notiks arī Ziemeļeiropas čempionāts ielu motociklu triku braukšanā "Streetbike Freestyle Kurland Stunt", Bērnu rallija "Kurzeme" finālsacensības, "E-GoCart" sacensības skatītājiem. Apbalvošanas ceremonija pie koncertzāles notiks plkst.19.

Ģimenes īpaši aicinātas sacensības vērot "Radio Skonto" Vecpils krosa trasē un Liepājas pilsētas ātrumposma teritorijā, kur bērni varēs iesaistīties radošajās darbnīcās. Tāpat šajās vietās darbosies kafejnīcas, kas piedāvās atspirdzinājumus un dažādus ēdienus.

Foto: Mareks Seleņa

Sestdienā gaidāma arī plaša izklaides programma. Plkst.21 pie koncertzāles "Lielais dzintars" notiks simforoka koncerts "Leģenda par dzintaru", kas skatītājiem būs pieejams par atsevišķu maksu. Tikmēr plkst.21 Liepājas pludmalē, pie pieminekļa bojā gājušiem zvejniekiem un jūrniekiem notiks arī bezmaksas koncerts – Senā uguns nakts, Kaspara Zemīša un stīgu kvarteta koncerts. Grupas "Pienvedēja piedzīvojumi" cienītāji plkst.23 aicināti doties uz "Fontaine Gypsy Camp", un Ātruma festivāla - rallija "Kurzeme 2015" skatītāja kartes īpašniekiem ieejas biļete maksās uz pusi lētāk. Klubā "Ego", Lielajā ielā 7, noritēs rallija "Kurzeme" saviesīgā daļa jeb after-party ar Tomu Grēviņu.

Ātruma festivāls - rallijs "Kurzeme 2015" noslēgsies svētdienā, 30.augustā, kad jau no plkst.9 pie koncertzāles "Lielais dzintars" sāks rūkt ielas automašīnas. Dienas pirmajā pusē notiks KTSK Vasaras kausa sacensības, savukārt no plkst.13 – Latvijas čempionāts rallija supersprintā.

Līdz pat augusta beigām Liepājas muzeja garāžā bez maksas apskatāma arī rallija "Kurzeme" 50 gadu jubilejas izstāde, savukārt Rožu laukumā notiks Ātruma festivāla amatnieku tirdziņš. Turpat līdzās, Liepājas Latviešu biedrības namā, būs aplūkojama bērnu radošo darbu konkursa "Rūcinām rallijā!" izstāde.

Uzziņa:

Rallijs "Kurzeme" ir senākais un tradīcijām bagātākais autorallijs Baltijas valstīs, un šogad tas svinēs savu 50 gadu jubileju. Nozīmīgās gadskārtas svinības sākās aprīlī ar 50 ķiršu stādīšanu leģendārajā Vecpils ātrumposmā. Sacensību attīstība un vēsture aplūkota izstādē "No garažās līdz uzvarai", kas līdz 31.augustam apskatāma Liepājas muzeja garāžā, Kūrmājas prospektā 16/18. Svētku kulminācija ir no 27. līdz 30. augustam Liepājā notiekošais Ātruma festivāls - rallijs "Kurzeme".

Ātruma festivālu - ralliju "Kurzeme 2015" atbalsta: iAuto.lv, "LDZ Cargo", Liepājas pilsēta, "Lauma Fabrics", "Vega 1", "Canon Biznesa Centrs", "LDC Datortehnika", "Cēsu alus", "If apdrošināšana", oficiālais auto – "Nissan" no "Skandi Motors".

Biļetes uz Ātruma festivālu nopērkamas piecos Kurzemes reģiona Tūrisma informācijas birojos Liepājā, Kuldīgā, Saldū, Talsos un Tukumā, vairāk nekā 40 "top!" veikalos Kurzemē un Jelgavā, kā arī "Skandi Motors" autocentros Liepājā un Rīgā. Tāpat biļetes var iegādāties arī "Biļešu servisa" kasēs un interneta vietnē "bilesuserviss.lv".

Pirmās dienas apskats

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
es 29.augusts 2015 14:32
4 2 Atbildēt

Šogad tie kamikadžu pasākuma organizatori būs spēji savākt mēslus no ceļu malām, savest kārtībā pašus ceļus un kompensēt izbraukātos laukus vai būs kā parasti?

p.s. skatītāji, uzmanieties no naglu dēļiem privātīpašumos...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 1

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti