Viena rallijā "Kurzeme" cietušā ukraiņu sportista stāvokli mediķi raksturo kā ļoti kritisku 1

 
Nozare.lv | 1.septembris 2015 6:45

Abi rallijā "Kurzeme" cietušie Ukrainas sportisti guvuši smagas galvas traumas, bet viena sportista traumas ir sevišķi smagas un viņa stāvoklis ir ļoti kritisks, aģentūru LETA informēja Liepājas Reģionālās slimnīcas Intensīvās terapijas nodaļas virsārsts Ivars Krastiņš.

Abi sportisti atrodas mākslīgi izraisītā miegā un tiek mākslīgi elpināti. Viena cietušā stāvoklis ir daudz smagāks - mediķi to raksturo kā ļoti kritisku. Smagāk cietušais sportists bez smagās galvas traumas guvis arī citus lūzumus, kuri gan pašlaik "atkāpjas otrajā plānā", atzina Krastiņš. Viņš skaidroja, ka šādas galvas traumas gadījumā pašlaik operācijas nevar līdzēt, taču mediķi mēģina nostabilizēt cietušā stāvokli, lai nepieļautu tālākus bojājumus.

Kā ziņots, Latvijas autorallija čempionāta (LRČ) sestajā posmā - rallijā "Kurzeme" - smagā avārijā sestdien cietuši Ukrainas ekipāžas sportisti Jurijs Kočmars un Sergijs Kovals, aģentūrai LETA pastāstīja sacensību organizatoru pārstāvis Dzintars Hmieļevskis. Sportisti tika nogādāti slimnīcā.

"Braucēji ir guvuši traumas. Šis nav parasts sacīkšu negadījums, bet kopumā šajā gadījumā tā bija neveiksmīga apstākļu sakritība," iepriekš skaidroja Hmieļevskis.

Sacensību organizatoru pārstāvis uzsvēra, ka Ukrainas braucēju sagatavotā "Mitsubishi Lancer Evo IX" automašīna pilnībā atbildusi visām drošības prasībām, taču sportistiem "šausmīgi neesot paveicies".

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka rallijā "Kurzeme" kāds 30 gadus vecs vīrietis guvis galvas traumu, bet 46 gadus vecs vīrietis guvis galvas smadzeņu satricinājumu, galvas traumu un, iespējams, arī mugurkaula skriemeļu lūzumu.

Vēl divi vīrieši - 22 un 30 gadus veci - guvuši muguras traumas.

Ātruma festivālā - rallijā "Kurzeme 2015" - Liepājā un tās apkārtnē sestdien uzvaru izcīnīja igauņu pilots Sīms Plangi. Šogad sacensības svinēja 50 gadu jubileju.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Rrraurux 1.septembris 2015 21:17
1 1 Atbildēt

Vel viens Sumahers?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti