Lēbs pēc piedzīvotas avārijas zaudē ''Dakaras'' rallijreida līderpozīciju; astotajā posmā uzvar Al-Atija (+ video) 2

 

Foto: Ekrānšāviņš no youtube.com

Nozare.lv | 12.janvāris 2016 11:41

Deviņkārtējais pasaules čempions rallijā Sebastjans Lēbs no Francijas, pirmdien "Dakaras" rallijreida astotajā posmā piedzīvoja avāriju un zaudēja līderpozīciju, bet par posma uzvarētāju kļuva katarietis Nasers Al-Atija.

Lēbs avāriju piedzīvoja 30 kilometrus pirms 393 kilometrus garā speciālā posma finiša, taču par spīti pamatīgi cietušajai "Peugeot" mašīnai viņš tomēr tika līdz finišam, posmā ieņemot 32.vietu.

Pirmdien dalībnieki kopumā veica 766 kilometrus no Saltas līdz Belenai, Argentīnā.

Pirmo uzvaru šī gada rallijreidā izcīnīja pagājušā gada sacensību uzvarētājs Al-Atija, kurš ar "Mini" braucamo finišu sasniedza četrās stundās, 12 minūtēs un 23 sekundēs. "Mini" komandai šī bija pirmā uzvara šogad, jo iepriekšējos posmos uzvarēja "Peugeot" komandas braucēji, trīs panākumus gūstot Lēbam.

Al-Atija aiz sevis atstāja divus "Peugeot" komandas braucējus. Otro vietu posmā ieguva spānis Karloss Sainss, kurš atpalika par 12 sekundēm, bet 31 sekunde no uzvarētāja šķira francūzi Stefanu Peteranselu.

Kopvērtējumā par līderi kļuva vienpadsmitkārtējs "Dakaras" uzvarētājs Peteransels, kurš par divām minūtēm un deviņām sekundēm apsteidz Sainsu. Trešais ir Al-Atija, kurš līderim zaudē 14 minūtes un 43 sekundes, bet Lēbs noslīdēja uz astoto pozīciju, jo sava tautieša atpaliekot par stundu un piecām minūtēm.

Peteransels ir "Dakaras" rallijreida visu laiku uzvarām bagātākais dalībnieks. Savulaik viņš sešas reizes uzvarēja motobraucēju konkurencē, bet pēdējos piecus panākumus (2004., 2005., 2007., 2012. un 2013.gadā) guva, startējot jau ar automašīnu.

Motobraucēju konkurencē uzvaru posmā izcīnīja austrālietis Tobijs Praiss ar KTM, kurš finišēja pēc četrām stundām, 33 minūtēm un 14 sekundēm. Viņš guva pārliecinošu panākumu un kļuva par kopvērtējuma līderi, jo otrajā vietā esošais portugālis Paulu Gonsalvešs ar "Honda" atpalika par piecām minūtē un 17 sekundēm.

Kopvērtējumā - četrus posmus pirms sacensību beigām, Praisa pārsvars pār līdzšinējo līderi Gonsalvešu ir divas minūtes un piecas sekundes.

Jau ziņots, ka "Dakaras" rallijreida organizatoriem nācies saskarties ar dažādām likstām. Prologā ķīniešu autosportistes Guo Meilinas vadītais "Mini" spēkrats ietriecās skatītājos, savainojot 13 cilvēkus. Savukārt slikto laika apstākļu dēļ tika atcelts pirmais posms, bet nākamajos divos posmos šī paša iemesla dēļ ievērojami tika samazināta distance. Sacensību septītajā posmā trasē izskrēja kāds 63 gadus vecs vīrietis, kurš pēc mašīnas trieciena gāja bojā.

 

Kopumā šogad rallijreidā iecerēti 12 posmi, no kuriem pēdējais notiks 16.janvārī.

"Dakaras" rallijreids, kurā arī šogad nestartē neviens Latvijas pārstāvis, astoto reizi pēc kārtas norisinās Dienvidamerikā. Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
xx89 12.janvāris 2016 22:49
1 0 Atbildēt

Lēbs ir izcils meistars, taču lai uzvarētu Dakārā tomēr vajag pieredzi. Piekrītu iepriekš teiktajam. Daļa intrigas zuda. Tomēr labi, ka francūzis turpina.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti