Pieredzējušais Sainss pārņem "Dakaras" rallijreida kopvērtējuma līderpozīcijas (+ video)

 
Nozare.lv | 13.janvāris 2016 10:25

Pieredzējušais spāņu sportists Karloss Sainss no "Peugeot" komandas otrdien triumfēja leģendārā "Dakaras" rallijreida devītajā posmā, pārņemot līderpozīcijas arī kopvērtējumā.

Sainss otrdien bija labākais saīsinātajā 179 kilometrus garajā posmā. Šis posms tika samazināts pārāk karsto laikapstākļu dēļ, lai gan sākotnēji bija iecerēts, ka autobraucēji sacentīsies 285 kilometru garumā. Līdz ar to jau kārtējo reizi šī gada sacensībās iejaukušies laikapstākļi.

Tikmēr pārējo goda pjedestālu otrdien sadalīja "Mini" braucēji - Ēriks van Lūns no Nīderlandes atpalika par desmit sekundēm, kamēr vēl septiņas sekundes zaudēja slavenais somu autorallija braucējs Miko Hirvonens.

Savukārt iepriekšējais kopvērtējuma līderis titulētais francūzis Stefans Peteransels, kurš ir Sainsa komandas biedrs, bija septītais, no uzvarētāja atpaliekot vairāk nekā deviņas minūtes. Tikmēr vēl vienam "Peugeot" braucējam deviņkārtējam pasaules čempionam autorallijā Sebastjanam Lēbam no Francijas bija problēmas vadīt automašīnu smilšainos apstākļos, kā rezultātā viņš ierindojās vien 22.vietā.

Autobraucēju kopvērtējumā līderis nu ir Sainss, kurš par septiņām minūtēm un trim sekundēm apsteidz Peteranselu, kamēr trešais ir pagājušā gada "Dakaras" uzvarētājs katarietis Nasers Al-Atija no "Mini". Viņš līderim zaudē nepilnas 15 minūtes.

Savukārt motociklu klasē otrdien uzvarēja austrālietis Tobijs Praiss ar KTM agregātu, kurš par septiņām minūtēm un desmit sekundēm apsteidza ar "Honda" braucošo argentīnieti Kevinu Benavidesu, kamēr trešais bija slovāks Stefans Svitko (KTM).

Tiesa, otrdienas rezultāti motociklu klasē vēl varētu tikt pārskatīti, jo daži braucēji bija paspējuši veikt visu garo posmu, nevis tikai 179 kilometrus. Līdz ar to situācija kopvērtējumā vēl ir neskaidra, bet Praiss savu līdera pozīciju saglabās.

 

Jau ziņots, ka "Dakaras" rallijreida organizatoriem nācies saskarties ar dažādām likstām. Prologā ķīniešu autosportistes Guo Meilinas vadītais "Mini" spēkrats ietriecās skatītājos, savainojot 13 cilvēkus. Savukārt slikto laikapstākļu dēļ tika atcelts pirmais posms, bet nākamajos divos posmos šī paša iemesla dēļ ievērojami tika samazināta distance. Sacensību septītajā posmā trasē izskrēja kāds 63 gadus vecs vīrietis, kurš pēc mašīnas trieciena gāja bojā.

Kopumā šogad rallijreidā iecerēti 12 posmi, no kuriem pēdējais notiks 16.janvārī.

"Dakaras" rallijreids, kurā arī šogad nestartē neviens Latvijas pārstāvis, astoto reizi pēc kārtas norisinās Dienvidamerikā. Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti