Rally Talsi neticamu uzvaru izcīna lietuvieši Martins Samsons / Mindaugs Varža

 

Foto: GO4SPEED.LV.

RA Events | 23.maijs 2016 8:11

Svētdien ar pieciem ātrumposmiem un svinīgo apbalvošanas ceremoniju finišēja Latvijas un Lietuvas rallija čempionāta posma Rally Talsi 50 gadu jubilejas sacensības.

Dienas laikā rallijs paviesojās Lībagu, Laidzes, Ģibuļu un Laucienes pagastos, lai atgrieztos Talsos un sveiktu 50 gadu jubilejas rallija ātrākās ekipāžas – lietuviešus Martinu Samsonu / Mindaugu Varžu, somus Kalli Rovanperu / Risto Pietilainenu un vēl vienu ekipāžu no Lietuvas – Vitautu Švedu / Žilvinu Sakalausku – kuri šodien izcīnīja ne tikai trešo vietu Rally Talsi absolūtajā ieskaitē, bet arī Čempionu Kausu jeb Rally of Champions apbalvojumu. Šveds šo kausu izcīnīja trešo reizi – tādējādi paturot kausu savā īpašumā uz visiem laikiem.

Rally Talsi otrā sacensību diena iesākās ar mākoņiem klātām debesīm, tomēr drīz vien tie devās tālu aiz deviņiem pakalniem, ļaujot visiem rallija vērotājiem baudīt īstenu rallija svētdienu un būt aculieciniekiem nerimtīgai cīņai par uzvarētāja kausu sacensību izskaņā. Svētdien dalībniekiem bija jāveic 64,07 km gara distance, tajā skaitā arī 28,94 kilometrus garais noslēdzošais ātrumposms SS11 Nissan Norde, kas, kā jau ierasts iepriekšējos gados, arī šoreiz noteica Rally Talsi uzvarētāju.

Sacensību dienu kā līderis uzsāka jaunais somu talants Kalle Rovanpera, kuram uz papēžiem mina divas lietuviešu ekipāžas – Šveda (viņam uz spēles arī Čempionu Kausa liktenis) un Giedrs Notks. Ja pēc dienas pirmā ātrumposma rallija vadībā izvirzījās Šveds, tad jau pēc nākamā savus atbalstītājus iepriecināja Rovanpera, kurš atspēlēja 7,00 sekundes un atguva vadību. Lai gan nākamā ātrumposma laikā šī divu ekipāžu vadība netika izjaukta, abām ekipāžām bija pietuvojušies Martins Samsons / Mindaugs Varža, kuri tikai tehniskas kļūdas dēļ pēc sestdienas ātrumposmu finiša saņēma vienas minūtes sodu un no pirmās vietas noslīdēja uz kopvērtējuma piekto pozīciju.

Rally Talsi priekšpēdējais ātrumposms šogad norisinājās paralēlajā – CVS trasē, kuru sadarbībā ar Talsu TV un Re:TV varēja vērot ne tikai klātienē, bet arī tiešraidē TV ekrānos un internetā. Pēc šī ātrumposma Rovanpera joprojām atradās līderpozīcijā, bet uz otro pozīciju bija pakāpies Samsons, kuram bija 6,80 sekunžu deficīts pirms sacensību noslēdzošā ātrumposma.

Arī šoreiz garākais rallija ātrumposms nelika vilties – Samsons spēja uzturēt jau ar kvalifikācijas posmu uzņemot ātrumu un pārvērst deficītu par pārpalikumu, izcīnot teju neticamu uzvaru, sacensību finišā par 9,23 sekundēm, apsteidzot Rovanperu. Trešajā vietā Šveds, kuram finiša līnijas sasniegšanai bija nepieciešams par 30,28 sekundēm vairāk laika.

“Sacensības bija lieliskas! Tik sarežģītā un interesantā rallijā sen nebijām startējuši! Kvalifikācijas posmā uzrādījām ātrāko laiku un daudz domājām, kuru starta pozīciju izvēlēties. Pēc pirmās dienas bijām līderi, bet tad saņēmām sodu, noslīdot uz piekto vietu. Nezinājām, kā īsti atspēlēt zaudēto, bet paļāvāmies, nestartēsim pirmie, un tas varētu dot kādas priekšrocības. Svētdienas rītā izrādījās, ka Lietuvas un Latvijas rallija noteikumi ir mazliet atšķirīgi, un mums piešķirta pirmā starta pozīcija. Lai vai kā mums gāja, mēs esam ārkārtīgi priecīgi, jo izrāvām uzvaru pēdējā ātrumposmā – vai var vēlēties vēl labāku svētdienas noslēgumu!?” pacilātā noskaņojumā pēc finiša bija Samsons / Varža, kuri uzrādīja ātrāko laiku visos vienpadsmit Rally Talsi ātrumposmos.

“Šī bija ļoti laba rallija diena! Ceļi šeit ir mazliet citādi, un guvu ļoti nozīmīgu pieredzi! Varbūt šoreiz neizcīnīju uzvaru, bet mūsu galvenais uzdevums bija krāt zināšanas un iegūt maksimālu skaitu Latvijas rallija čempionāta punktus, kas šodien arī izdevās. Vēlos uzslavēt sacensību uzvarētājus ar BMW, kuri šeit bija ļoti, ļoti ātri un demonstrēja ļoti prasmīgu braukšanu!” apmierināts ar rezultātu un uzvaru Latvijas rallija čempionāta posmā bija Kalle Rovanpera.

“Šis mums bija ļoti labs rallijs! Tik daudz spēcīgu konkurentu, ka ne piektdien, ne sestdien īsti nevarēju aizmigt. Vēlos uzteikt sacensību organizatora Raimonda Strokša komandu, kura katru gadu ir izdomas bagāti, lai rastu jaunus piegājienus, lai sarīkotu skatītājiem atmiņā paliekošas sacensības! Patīkami, ka īpaši tiek padomāts arī par mums, dalībniekiem, kas Talsos vienmēr jūtas kā goda viesi – es Talsos vienmēr atgriežos lielu prieku! Lai gan mūsu mērķis bija uzvara rallijā, savu uzvaru mēs tik un tā izcīnījām, un tā šoreiz pat ir nozīmīgāka, jo trešo reizi vedīsim mājās Čempionu Kausu – un šoreiz uz palikšanu!” pēc Čempionu Kausa saņemšanas saviļņots bija Šveds.

Rally Talsi bija Latvijas rallija čempionāta trešais posms, kura ieskaites klasēs uzvaru izcīnīja Rovanpera / Pietilainenes (LRČ1), Aivis Egle / Andis Dauga (LRČ2), Denis Rostilovs / Aleksejs Ignatovs (LRČ3), Arvis Vecvagars / Gints Gaiķis (RK1), un Vasīlijs Grjazins / Dmitrijs Lebediks (RK2). Bet komandu ieskaitē uzvarētāju kauss šoreiz tika pasniegts Vorobjovs / Samsonas Racing.

Vienlaicīgi, no piektdienas līdz svētdienai, Talsu novadā notika arī Lietuvas rallija čempionāta trešais posms, kas nu jau trešo gadu piešķir sacensībām papildu intrigu. Ieskaites klasēs uzvarētāja kausus izcīnīja Martins Samsons / Mindaugs Varža (LRČ1), Gintauts Šlepiks / Audrius Pivors (LRČ2), Jons Pipirs / Ričards Baubins (LRČ3), Saulius Trapuila / Mindaugs Meilūns (LRČ4) un Toms Mickus / Vitis Pauliukonis (LRČ5). Savukārt par veiksmīgāko komandu kļuva Juta-Bauer Rally Team, kuras sastāvā brauca arī Čempiona Kausa ieguvēji Šveds / Sakalausks.

FIA Ziemeļeiropas zonas (NEZ) Junioru čempionāta ieskaitē uzvarētāja laurus plūca pašmāju autosportisti – apvienotā Liepājas un Talsu ekipāža Mārtiņš Sesks un Reinis Vilsons.

Rally Talsi nebūtu iespējams sarīkot bez sadarbības partneru atbalsta. Paldies rallija pilsētai starp deviņiem pakalniem – Talsiem, sponsoriem Neste un Talce / SC Grupa, kā arī Nissan Norde, kas nodrošina Rally Talsi oficiālo auto. Liels paldies rallija atbalstītājiem – Canon IB Serviss, Krauzers, Lakalme, Ramirent un Swecon. Paldies mediju partneriem Delfi, Kurzemes Radio, Go4Speed, Talsu Vēstis, FHM, Zebra, Talsu Televīzija, What Car?, par informatīvā atbalsta nodrošināšanu. Paldies arī rallija draugiem – Alfa SLS, Castrol, Dardedze Hologrāfija, easyshop.lv, ecoRent, FN Serviss, Ingrid D., Niedrāji MR, Red Bull, RMS Group, Skrīveru Saldumi, Torley, Venden, kā arī Latvijas Automobiļu Federācijai.

Tikmēr Rally Talsi sponsoru un atbalstītāju balvas šoreiz saņēma sacensību ārvalstu viesi. Rallija sponsora Neste speciālbalvu par tālāko lēcienu ātrumposmā SS3/4 Neste saņēma somu ekipāža Piri Ovaska / Janne Sirila (Pyry Ovaska / Janne Siirilä), kas aizlēca krietni tālāk par sacensību rīkotāju izlikto maksimālo norādi 50 metru attālumā. Savukārt rallija pilsētas Talsu speciālbalvu par ātrāko laiku pilsētas ātrumposma SS5/6 Talsi City Special kopvērtējumā ieguva lietuvieši Martins Samsons / Mindaugs Varža, kuri tuvāko sekotāju apsteidza par 3,25 sekundēm.

“Bija jāpaiet gariem astoņiem, lai es atkal varētu startēt savā māju rallijā Talsos! Par to man vislielākais paldies jāsaka manai RA EVENTS komandai, kas šo dienu laikā padarīja perfektu darbu, un esmu lepns, ka man ne reizi nebija jādomā par kādiem organizatoriskajiem pienākumiem!” tā RA EVENTS direktors Raimonds Strokšs.

Lieliska sakritība un pagodinājums, ka piedalījos tieši jubilejas 50 gadu sacensībās, kad varējām atskatīties autorallija senajā vēsturē – paldies Talsu pilsētai un novadam, kas šo gadu laikā allaž ar sapratni savās mājās uzņēmusi sacensību dalībniekus un sadzīvojusi ar satiksmes izmaiņām, kas veiktas rallija sarīkošanas vajadzībām! Liels paldies visiem rallija atbalstītājiem, bez kuriem sacensības sarīkot nebūtu iespējams. Sveiciens visiem apmeklētājiem, kurus šoreiz redzēju arī savām acīm – no sirds ceru, ka izbaudījāt ralliju un Talsu novadā atgriezīsieties arī nākamgad! Paldies Jums visiem un uz tikšanos 2017. gadā! Ja rallijs – tad TALSOS!”

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti