Rallija braucējs Sirmacis izcīna dramatisku uzvaru ERČ posmā Igaunijā 1

 

Foto: Twitter.com

Nozare.lv | 17.jūlijs 2016 19:46

Latvijas autorallija braucējs Ralfs Sirmacis ar stūrmani Māri Kulšu svētdien triumfēja Eiropas čempionāta (ERČ) Igaunijas rallija posmā, tādējādi atkārtojot maijā Akropoles rallijā iespēto.

Līdz priekšpēdējam ātrumposmam Sirmača ekipāža, kas šogad sacensībās piedalās ar "Škoda Fabia R5" automašīnu un pārstāv SRT kluba rallija komandu "Škoda Baltic Motorsport", atradās otrajā pozīcijā, līderim krievam Aleksejam Lukjaņukam ("Ford Fiesta R5") zaudējot 28,2 sekundes. Tomēr 15.ātrumposmā Lukjaņuka vadītais spēkrats avārijas dēļ deviņus kilometrus pēc starta nevarēja turpināt sacensības, kas latvietim ļāva kļūt par līderi.

Pēdējos divos Igaunijas rallija "dopos" uzvarēja Sirmacis, otrās vietas ieguvēju, pagājušās sezonas Eiropas čempionu, Kajetanu Kajetanoviču no Polijas ("Ford Fiesta R5") apsteidzot par vienu minūti un 34,5 sekundēm. Savukārt trešo vietu ieņēma igaunis Rainers Auss ar "Mitsubishi Lancer Evo IX" spēkratu, kurš Sirmacim zaudēja trīs minūtes un 44,8 sekundes.

Astoto vietu rallijā ieņēma krieva Aleksandra Mihailova un latvieša Normunda Kokina ekipāža, kas brauc ar "Mitsubishi Lancer Evo" auto, 16.pozīcijā ierindojās Latviju pārstāvošā Krievijas autobraucēja Vasīlija Grjazina ("Peugot 208 R2") ekipāža, bet viņa brālis Nikolajs 13."dopā" avarēja, no sacensībās izstājoties. Tāpat ralliju neturpināja arī avarējušais Lukjaņuks.

"Tā ir neaprakstāma sajūta. Gribēju uzvarēt cīņā, bet tāds diemžēl ir mūsu sports. Ļoti žēl Lukjaņuka, bet rallijs ir tehniskais sporta veids," pēc uzvaras teica Sirmacis.

Sirmacis Igaunijas rallijā bija ātrākais ceturtajā, piektajā, astotajā, devītajā, 15. un 16.ātrumposmā.

Igaunijas rallijā Sirmacis startēja kopā ar citu stūrmani - Māri Kulšu, jo viņa ierastais līdzbraucējs Artūrs Šimins ir apslimis.

Jau ziņots, ka Sirmacis un Šimins, debitējot sacensībās ar R5 klases automašīnu, maijā sensacionāli uzvarēja Akropoles rallijā. Sirmacis šogad ir vienīgais pilots, kuram izdevies uzvarēt divos ERČ posmos.

Sākotnēji bija iecerēts, ka šī Latvijas ekipāža šogad startēs piecos ERČ posmos, tomēr pēc panākuma Akropolē viņi par ietaupītajiem līdzekļiem varētu nobraukt vēl vienu posmu.

Iepriekšējā sezonā Sirmacis veica pilnu ERČ junioru ieskaites sezonu, noslēgumā ar 104 iekrātiem punktiem gūstot otro vietu un piekāpjoties vienīgi zviedram Emīlam Berjkvistam. Tāpat Sirmacis bija otrais kopvērtējumā arī ERČ3 ieskaitē.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Bils 18.jūlijs 2016 11:59
2 0 Atbildēt

Liels prieks par Ralfiņu!

Čalis reāli velk un ceru ka tiks līdz WRC!!!

Esmu šamo pirms pāris gadiem no vāka uz mutes nolicis Cēsu, Kārļu dopā. ;)

Par Luku arī nedaudz žel, kā nekā viņš ir bijis LV audzēknis, savulaik brauca pat zem LV karoga. Šādu līmeni sasniedza pateicoties LV komandai ar Igaveņu galvgalī.

Brīnums ka ikauņi tik švaki savās mājās. Kaurs un Plangi jau varēja parādīt ko labaku.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti