Liepāja vēl vismaz trīs gadus uzņems FIA Eiropas rallija čempionāta posmu

 

Foto: Publicitātes attēls

RA Events | 26.augusts 2016 13:19

Rally Liepāja organizators RA EVENTS panācis vienošanos ar FIA Eiropas rallija čempionāta rīkotāju, producentu grupu Eurosport Events, par Liepājas un Kuldīgas apkārtnē notiekošā rallija iekļaušanu Eiropas čempionāta kalendārā vēl vismaz trīs nākamos gadus – līdz pat 2019. gada sezonai.

“Man ir liels gandarījums, ka rūpīgs un nesavtīgs komandas darbs ir ticis augstu novērtēts, un Latvijai ir dota iespēja saglabāt savu posmu Eiropas čempionāta kalendārā! Būtiski, ka arī turpmākos gadus sacensības norisināsies pa grants seguma ceļiem, kas mums sniegs iespēju rallija sarīkošanā izmantot vēl nebijušus risinājumus, un arī skatītājiem tas ļaus gūt pavisam citāda rallija vērošanas pieredzi, redzot klātienē uz grants ceļiem jaudīgās R5 klases automašīnas!

Liels paldies Latvijas valdībai, Liepājas un Kuldīgas pašvaldībām, kā arī rallija partneriem par veiksmīgo sadarbību šo gadu laikā un sniegto uzticības kredītu, lai Eiropas čempionāta posmu Latvijā varētu uzņemt vēl trīs gadus. Viens no uzdevumiem, kopš pirmā rallija posma sarīkošanas reizes 2013. gadā, ir izpildīts, jo nepagāja nemaz ne tik ilgs laiks, lai jaudīgākajā Eiropas čempionāta klasē startētu latviešu ekipāža – Ralfs Sirmacis un Artūrs Šimins, par kuru var līdzi just un turēt īkšķus arī visi vietējie autosporta cienītāji. Vēlu puišiem izmantot katru “mājas” ceļu metra priekšrocību, lai izcīnītu skaistu uzvaru! Vēlos iedrošināt arī citus rallija pilotus turpināt ceļu pretim saviem mērķiem, un ļoti ceru, ka jau drīzumā šī nebūs vienīgā Eiropas čempionāta augstākajā divīzijā startējošā latviešu ekipāža!” RA EVENTS direktors Raimonds Strokšs.

“Mēs esam pagodināti apstiprināt sadarbībās pagarināšanu ar Rally Liepāja par vēl trim gadiem. Latvijai pievienojoties FIA Eiropas rallija čempionātam, sacensības norisinājās ziemā un visam čempionātam piešķīra unikalitātes rakursu. Tanī pat laikā esmu pārliecināts, ka jau septembrī pa grants ceļiem notiekošais rallijs būs vienlīdz iespaidīgs. Turpmākajos gados sacensības saglabās grants rallija statusu, un esmu pārliecināts par rallija kvalitāti, ko ne vienu reizi vien pierādījusi pasākuma rīkotāja profesionālisms un spēja pielāgoties negaidītām situācijām un pavērsieniem. Mums bija viegli pieņemt lēmumu pagarināt sadarbību, ņemot vērā ātrumposmu kvalitāti, Baltijas reģiona nozīmīgo lomu Eiropas rallija čempionātā, un izcilo rīkotāju komandu. Kopā mēs strādājam, lai ralliju Latvijā nākotnē sagaidītu spoži mirkļi!” FIA Eiropas rallija čempionāta koordinators Žans-Batiste Lejs.

“Eurosport lēmums turpināt sadarbību FIA Eiropas rallija čempionāta posma rīkošanā Latvijā ir ļoti patīkams lēmums Liepājā, kas jau gadu desmitiem var lepoties ar senām un noturīgām rallija sporta tradīcijām. Pēdējos četrus gadus Liepāja ir bijusi arī mājvieta šīm sacīkstēm, tādējādi nostiprinot pilsētas vārdu Eiropas un pasaules autosporta dzīvē. “Rally Liepāja” ir apliecinājis, ka šo četru gadu laikā tas ir kļuvis par sporta dzīvē gaidītu notikumu, kurš dod gan ekonomisku pienesumu Liepājai un visam Kurzemes reģionam, gan arī veicina atpazīstamību daudzu miljonu skatītāju auditorijai, kas ik gadu televīzijā seko līdzi gan mūsu posma, gan visa čempionāta norisei!” Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Atgādināsim, ka pilnvērtīgs FIA Eiropas rallija čempionāta posms Latvijā pirmo reizi tika sarīkots 2013. gadā, kad no 1. līdz 3. februārim notika Rally Liepāja-Ventspils, sacensību uzvarētāja laurus togad plūcot somu ekipāžai Jari Ketomaa/ Kaj Lindström. Sākot ar 2014. gadu, rallija nosaukums mainīts uz Rally Liepāja, un sacensību sportiskajā programmā allaž iekļauti ne tikai Liepājas, bet arī Kuldīgas apkārtnes ceļos izveidoti ātrumposmi.

Rally Liepāja norise arī 2016. gadā bija paredzēta ziemā, no 5. līdz 7. februārim, tomēr ziemai neraksturīgo laika apstākļu dēļ sacensību norise tika pārcelta uz 16. līdz 18. septembri. Atgādināsim, ka iepriekš iegādātās ieejas kartes uz ziemas posmu, būs derīgas arī septembrī. Savukārt tiem rallija interesentiem, kuru rīcībā ieejas kartes vēl nav, tās var iegādāties Tūrisma informācijas centros Liepājā, Kuldīgā, Talsos, Saldū, kā arī vairākās tirdzniecības vietās Rīgā un oficiālajā internetā veikalā www.easyshop.lv.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti