Rallijsprintā “Mažeikiai –Viekšniai 2016” uzvar Švedas, Latvijas kopvērtējumā ātrākais Feofanovs

 

Foto: Publicitātes foto

29.augusts 2016 13:07

Aizvadītās nedēļas nogalē Latvijas rallijsprinta čempionāta dalībnieki devas uz Lietuvu, kur norisinājās rallijsprints " Mažeikiai –Viekšniai 2016", kas reizē bija gan Latvijas, gan Lietuvas rallijsprinta čempionātu sestais posms.

Absolūtajā ieskaitē te uzvaru guva Lietuvas rallija ekipāža Vytautas Švedas/Žilvinas Sakalauskas, savukārt Dans Leščs/Raitis Ripelis, kas Latvijas ieskaitē nestartēja, bija ātrākie no 2WD ekipāžām.

Rallijsprints tika aizvadīts Lietuvas pilsētu Viekšņu un Mažeiķu apkaimes ceļos. Sacīkstes notika vienas dienas garumā, sportistiem veicot deviņus ātrumposmus, kuru kopējais garums bija 64 kilometrus.

Visus deviņus ātrumposmus ātrajā un putekļainajā trasē sportistiem nobraukt gan neizdevās - rallijsprinta trešais ātrumposms tika atcelts, jo laukā blakus dopam bija aizdedzies kombains, un, lai ugunsdzēsēji tiktu tam klāt, sacensība bija jāaptur.

Vairākiem braucējiem liktenīgs izrādījās 7/9 ātrumposma finišs. Nopietna avārija te Renāram un Gunāram Frančiem. Šajā pat vietā, burtiski dažus metrus pims rallijsprinta finiša, avāriju piedzīvoja arī Mikus Neško/Mārtiņš Briedis. Sportisti tomēr spēja ar pamatīgi cietušo Subaru saviem spēkiem tikt līdz beidzamajai laika kontrolei un pat kāpt uz pjedestāla 4WD klasē.

Latvijas čempionāta kopējā ieskaitē pārliecinošu uzvaru guva ASRT ekipāža Dmitrijs Feofanovs/Gordjuškins ar "Mitsubishi Lancer Evo IX", kuri par 17 sekundēm pārspēja Mareka Švarca-Švampāna/Armanda Lūkina ("Subaru Impreza") ekipāžu, kamēr trešo vietu guva mājinieki Vitālijs Plastinins/Vitenis Plastinins ("Mitsubishi Lancer Evo X"), kuri uzvarētājiem zaudēja vairāk par pusminūti.

Tikmēr Lietuvas čempionāta absolūtajā vērtējumā uzvara jau pieminētajai Plastininu ekipāžai, kuri finišā par 29 sekundēm apsteidza latviešus Vigo Rubeni/Kristapu Eglīti ("Subaru Impreza"). Arī trešā vieta sportistiem no Latvijas - Mikum Neško/Mārtiņam Briedim ("Subaru Impreza"), kuri finišēja nepilnu minūti aiz uzvarētājiem.

Latvijas čempionāta vērtējumā rallijsprintā "Viekšniai-Mažeikiai 2016" uz starta izgāja kopumā 18 ekipāžas. "4WD Open" klasē uzvara Feofanovam/Gordjuškinam, otrā vieta Plastininu ekipāžai, bet trešie - Ingus Eislers/Mārtiņš Tūters ("Subaru Impreza").

"4WD" klasē pirmā vieta Švarcam-Švampānam/Lūkinam, Rubenis/Eglīte ierindojās otrajā vietā, kamēr trešo vietu izcīnījuši Neško/Briedis.

Starp "Klasikas kausa" braucējiem pirmie finišēja Jānis Grīnbergs/Jānis Strazdiņš ("BMW 328"), pārspējot rallijsprinta debitantus Raivi Garozu/Uldi Fjodorovu ("BMW 325") un Voldermāru Kalvi/Pēteri Dūku ("BMW 323").
"2WD Open" klasē par uzvarētājiem kļuva Ruairi Bella/Edgara Svenča ("Ford Fiesta") ekipāža, bet aiz viņiem - lietuvieši Tads Sireika/Giedris Šileiks ("BMW Compact").

Visbeidzot, klasē "1600" uzvarēja Lietuvas pārstāvji Marius Vegele/Karolis Bagdonavičs ("VW Golf").

Šogad kopā ar Lietuvas rallijsprinta čempionātu ir norisinājušies četri posmi – “Alūksne”, “Gulbis”, “Kurtuvenai” un “Mažeikiai-Viekšniai”. Rallijsprinta noslēgumā LAF SAK padomes priekšsēdētājs Juris Mūrnieks pasniedza pateicības balvu sacensību organizatoriem un izteica cerību, ka veiksmīgi uzsāktā sadarbība turpināsies arī nākamajā sezonā.

Latvijas rallijsprinta čempionātā atlicis viens posms, kas notiks rallija "Latvija" ietvaros septembra vidū.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti