LMT Autosporta Akadēmija Latvijas Rallija čempionātu noslēdz ar Junioru čempiona titulu 1

 

Foto: Publicitātes attēls

LMT Autosporta Akadēmija | 24.oktobris 2016 10:37

Latvijas Rallija čempionāta sezona noslēgusies ar “Rallijs Latvija” posmu, kurā lielisku sniegumu uzrādīja “LMT Autosporta Akadēmijas” ekipāža Mārtiņš Sesks / Reinis Vilsons.

M. Sesks jau pirms sacensībām zināja, ka ir kļuvis par Latvijas čempionu autorallijā (LRC3 klasē). Atlika tikai godam noslēgt perfekto sezonu, izcīnot Latvijas junioru čempiona titulu, kas arī tika pārliecinoši izdarīts.

Starp visiem “Rallija Latvija” dalībniekiem ekipāža Mārtiņš Sesks / Reinis Vilsons ierindojās 10.vietā, kas ir cienījams rezultāts. LRC3 klasērallijā uzvara izcīnīta ar gandrīz četru minūšu pārsvaru pār tuvākajiem konkurentiem. Baltijas rallija kausa ieskaitē izcīnīta uzvara posmā, bet otrā vieta sezonas kopvērtējumā.

Dainars Dambergs, “LMT Autosporta Akadēmijas” vadītājs: “Šīs sacensības gaidīju ar mierīgu sirdi, jo Latvijas Rallija čempiona tituls (LRC3) klasē jau bija priekšlaicīgi izcīnīts. Bez spriedzes par rezultātu bija iespējams nedaudz paeksperimentēt, un ļaut puišiem izbaudīt sacensības. Esmu gandarīts, ka, izejot uz starta, ekipāžai nebija doma – nav vērts cīnīties, viss jau ir izdarīts. Ar lepnumu varu teikt, ka autošosejas sacensību sezona ir nākusi tikai par labu, jo šajos posmos M. Seskam nebija novērojamas problēmas vai neskaidrības. Protams, vērtējot sezonu kopumā, gribētos, lai LRC3 klasē ir vairāk dalībnieku, lai cīņasspars lielāks un sacensības niknākas. Nākamajam gadam jau kaldinām plānus, jāceļ tā latiņa augstāk. “

Skatoties uz komandas sezonu kopumā un sasniegumiem, esam gandarīti, jo katrs, veicot darbu pēc labākās sirdsapziņas, ir palīdzējis aizsniegt jaunas virsotnes un pārvarēt grūtības.

Mārtiņš Sesks, “LMT Autosporta Akadēmijas” pilots: “Vērtējot šo “Rallijs Latvija” posmu,  esmu gandarīts. Pirms gada šajā rallijā gribēju braukt ātri, bet pieredzes nebija, un rezultātā sasitu mašīnu. Šā gada laikā esmu daudz strādājis, lai uzlabotu gan braukšanas stilu, gan bremzēšanu, tāpat arī trajektoriju izvēli, ātruma izvēli un fizisko sagatavotību. Mans un komandas ieguldītais darbs sāk atmaksāties. Mērķi ir lieli, un, lai arī šis ir tikai sākums, esmu priecīgs par paveikto.”

"Liels paldies ikvienam par atbalstu, īpaši trenerim Uldim Briedim, kura viedoklī ieklausos un cenšos izpildīt norādījumus pēc iespējas precīzāk. Šajā sezonā man jāsaka paldies arī abiem maniem stūrmaņiem– Reinim Vilsonam un Mārim Kulšam jo ekipāža ir divi, nevis viens. Protams, arī bez ģimenes, sponsoru un draugu atbalsta neiztikt,” tā M. Sesks.

„LMT Autosporta Akadēmijas” ģenerālsponsors jau sesto gadu ir „Latvijas Mobilais Telefons”. Komandas dalībnieki lieto jaunos “Samsung Galaxy S7” viedtālruņus. Ar eļļām un smērvielām akadēmiju apgādā „Motul”, bet autosporta kombinezonus nodrošina “P1” autosporta apģērbu izplatītājs “Baltic Motorsport Promotion”. Sabiedrisko attiecību atbalstu nodrošina „One Communications”, bet mediju sadarbības partneris ir raidījums „Zebra”. Tāpat “LMT Autosporta Akadēmiju” 2016. gadā atbalsta arī “Rallija Klubs” un “Guard Systems”. Mārtiņa Seska sporta automašīna pret negadījumiem ir apdrošināta kompānijā “IF Apdrošināšana”.

Latvijas čempionāta noslēguma kopvērtējums LRC3 klasē

1.M.Sesks/R.Vilsons/M.Kulšs (LMT AA, Ford Fiesta/Peugeot 208)             122 p.

2.D.Belokoņs/T.Freibergs (Vorobjovs Racing, Ford Fiesta R2T)                   68,5 p.

3.J.Pipiras/M.Čepulis/V.Pauliukonis/R.Baubinas (Škoda Fabia R2)              64 p.

4.M.O.Niinemae/M.Valter (Peugeot 208)                                                     59 p.

5.D.Rostilov/A.Ignatov (Peugeot 208)                                                          40 p.

6.J.Tokee/J.Salo (Peugeot 208)                                                                    33 p.

Latvijas čempionāta noslēguma kopvērtējums junioru ieskaitē

1.Mārtiņš Sesks (LMT Autosporta Akadēmija, Ford Fiesta/Peugeot 208) 145 p.

2.Miko Ove Niinemae (Peugeot 208)                                                                      78 p.

3.Daņila Belokoņš (Vorobjovs Racing, Ford Fiesta R2T)                                          73 p.

4.Jonas Pipiras (Škoda Fabia R2)                                                                             68 p.

5.Jonas Tokee (Peugeot 208)                                                                                 35 p.

6.Nikolay Gryazin (Sports Racing Technologies, Peugeot 208)                                33 p.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
. 25.oktobris 2016 17:05
1 0 Atbildēt

Protams apsveicu Mārtiņu, gan Rallija, gan Šosejas čempja titulu. Bet vai kāds atceras pirmos gadus, kad Autosporta Akadēmija tika izveidota?

Ja atmiņa neviļ, tad katru gadu bija jātaisa konkurss, kurā izvēlas jauno pilotu un kāpēc man tāda pārliecība, ka turpinās braukt šajā komandā arī nākamgad. Vai tad Mārtiņš nāk no tik mazturīgas ģimenes, ka nevar startēt pats par sevi, plusā pieaicinot savus sponsorus?

Plus Autosporta Akadēmija tika izveidota jauniešiem līdz 21 gada vecuma, Klipai ja nemaldos bija 24 .

padomājiet vai tas ir godīgi kāda AA ir pārvērtusies.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti