2017. gada Fia Eiropas rallija čempionātā būs astoņi posmi, apstiprinātas izmaiņas arī FIA ERČ junioru čempionātā

 

Foto: FIA ERC

2.decembris 2016 14:33

FIA pasaules motoru sporta padomē (World Motor Sport Council) apstiprināts, ka 2017. gada FIA Eiropas rallija čempionātā būs astoņi posmi, sezonai sākoties aprīlī un noslēdzoties 6.-8. oktobrī Liepājas un Kuldīgas apkārtnē.

Apstiprinātas izmaiņas arī FIA ERČ Junioru čempionātā, Rally Liepāja kļūstot par abu čempionātu noslēdzošo posmu!

Ieklausoties dalībnieku un komandu viedoklī, FIA Eiropas rallija čempionāta (ERČ) kalendārā iekļauti četri asfalta ralliji un četri grunts ralliji. Sezona sāksies ar Azores Airlines Rally, kas notiks no 30. marta līdz 1. aprīlim, bet noslēgsies ar Rally Liepāja no 6. līdz 8. oktobrim. ERČ dalībnieki sacentīsies arī Rally Islas Canarias El Corte Ingles Spānijā, leģendārajā Acropolis Rally Grieķijā, jauktā seguma Cyprus Rally Kiprā, Rally Rzeszow Polijā, Barum Czech Rally Zlín Čehijā, kā arī Itālijā, kur notiekošais Rally di Roma Capitale pirmo reizi iekļauts ERČ. Lai samazinātu kopējās izmaksas, kopvērtējumā tiks skaitīti ekipāžas seši labākie rezultāti.

Jauns formāts FIA ERČ Junioru čempionātā
2017. gada FIA ERČ Junioru čempionātā iekļauti seši posmi, uzvarētāja noskaidrošanai skaitot četrus labākos rezultātus. Būtiski, ka 2017. gadā FIA ERČ Junioru čempionāts tiks sadalīts divās daļās – ERC Junior Under 27 (Junior U27) un ERC Junior Under 28 (Junior U28) – atkarībā no braucēju vecuma un automašīnas klases.
Junior U27 paredzēts pilotiem, kuru vecums 2017. gada sezonas sākumā nepārsniedz 27 gadus, un kuri brauc ar R2 klases automašīnu un Pirelli riepām. Junior U27 uzvarētājs saņems 100 000 EUR stipendiju, kuru 2018. gada sezonā varēs izmantot dalībai Junior U28.

Junior U28 klase ir nākamais solis jauno braucēju karjerā, un ir paredzēta pilotiem, kuru vecums sezonas sākumā nepārsniedz 28 gadus, un kuri startē ar R5 klases auto. Šīs klases čempions iegūs iespēju startēt vienā 2018. gadā FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) Eiropā notiekošā posmā – dalība rallijā paredzēta ar 2016. gada specifikācijas WRC klases auto, un ar P2 braucēja prioritāti.

Pārmaiņas arī ERČ komandu ieskaitē
Izmaiņas paredzētas arī ERČ komandu ieskaitē. Ja līdz šim čempions tika noskaidrots katrā ieskaites klasē (ERC1, ERC2 un ERC3), tad sākot ar 2017. gadu visas komandas tiks apvienotas vienā ieskaitē. Katra komanda ERČ komandu ieskaitei varēs pieteikt līdz trim ekipāžām, neatkarīgi no automašīnas piedziņas. Punktus katrā rallijā saņems divas augstāk klasificētās ekipāžas. Tā kā punkti tiks piešķirti atsevišķi vienas ass piedziņas un pilnpiedziņas auto, komanda vienā posmā maksimāli varēs izcīnīt 50 (25 par 4WD un 25 par 2WD) punktus.

2017. gada FIA Eiropas rallija čempionāta kalendārs:
30. marts - 1. aprīlis Azores Airlines Rallye (Portugāle, grunts)
4. - 6. maijs Rally Islas Canarias El Corte Inglés (Spānija, asfalts)
2. - 4. jūnijs Acropolis Rally (Grieķija, grunts)
16. - 18. jūnijs Cyprus Rally (Kipra, asfalts/grunts)
3. - 5. augusts Rally Rzeszow (Polija, asfalts)
25. - 27. augusts Barum Czech Rally Zlín (Čehija, asfalts)
15. - 17. septembris Rally di Roma Capitale (Itālija, asfalts)
6. - 8. oktobris Rally Liepāja (Latvija, grunts)

2017. gada FIA ERČ Junioru čempionāta kalendārs:
30. marts - 1. aprīlis Azores Airlines Rallye (Portugāle, grunts)
4. - 6. maijs Rally Islas Canarias El Corte Inglés (Spānija, asfalts)
3. - 5. augusts Rally Rzeszow (Polija, asfalts)
25. - 27. augusts Barum Czech Rally Zlín (Čehija, asfalts)
15. - 17. septembris Rally di Roma Capitale (Itālija, asfalts)
6. - 8. oktobris Rally Liepāja (Latvija, grunts)

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti