"Hyundai" pilots Nevils par 0,7 sekundēm apsteidz Evansu un triumfē Argentīnas rallijā

 

Foto: Ekrānšāviņš no twitter.com

Nozare.lv | 1.maijs 2017 21:08

"Hyundai" komandu pārstāvošais beļģu rallija pilots Tjerijs Nevils svētdien dramatiskā cīņā triumfēja pasaules čempionāta (WRC) Argentīnas etapā, neļaujot pie pirmā panākuma karjerā tikt velsietim Elfinam Evansam.

"M-Sport" komandā braucošais Evanss pēc piektdienas ātrumposmiem bija ieguvis gandrīz minūtes pārsvaru pret komandas biedru Madsu Estbergu no Norvēģijas. Tomēr sestdienas sešos ātrumposmos velsiešu pilotu piemeklēja virkne tehnisku problēmu un neveiksmes ar riepām, kas viņa pārsvaru lika samazināt līdz 11,5 sekundēm, uz otro vietu pakāpjoties Nevilam.

Svētdien bija jāaizvada vēl trīs ātrumposmi un pirms pēdējā "dopa" Evansam joprojām bija 0,6 sekunžu pārsvars, tomēr distances beigu daļā viņš pieļāva nelielu kļūdu un noslēgumā piekāpās pretiniekam par nieka 0,7 sekundēm.

28 gadus vecais Evanss līdz šim WRC etapos nav spējos uzvarēt, bet viņš trešo reizi karjerā kāpa uz goda pjedestāla. Zīmīgi, ka Argentīnā velsietis trijniekā iekļuvis jau otro reizi, jo 2015.gadā viņš tur bija trešais.

Tikmēr Nevils uzvarēja otrajā WRC posmā pēc kārtas, jo šī mēneša sākumā bija labākais arī Korsikā.

Argentīnā trešo vietu guva igaunis Oto Tenaks, bet četrkārtējais pasaules čempions Sebastjans Ožjē no Francijas palika ceturtais. Arī šie abi piloti pārstāv "M-Sport" komandu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem etapiem līderis ar 102 punktiem joprojām ir Ožjē, par 16 punktiem apsteidzot somu Jari Mati Latvalu ("Toyota"), kurš Argentīnā bija piektais, bet vēl par diviem punktiem - Nevilu.

Savukārt Tenaks ar 66 punktiem ir kopvērtējuma ceturtajā pozīcijā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 32

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti