Gulbenes apkaimes ceļos aizvadīts minirallijs "Gulbis 2017" (+ foto)

 

Foto: Dace Janova

Minirallijs "Gulbis 2017" | 29.maijs 2017 8:13

Sestdien, 27. maijā Gulbenes novadā norisinājās minirallija sacensības “Gulbis 2017”, dalībniekiem aizvadot sešus aizraujošus ātrumposmus. Uzvarētāji tika noskaidroti dažādās ieskaites klasēs.

Sacensību diena Gulbenes pusē izvērtās silta un saulaina, bet pieredzējusī organizatoru komanda bija parūpējusies par interesantiem un sarežģītiem ātrumposmiem.

Šogad minirallijā “Gulbis 2017” pirmo reizi bija izveidotas atsevišķas ieskaites klases Profesionāļu grupai (1600, 2000, 2WD, 4WD, 4WD+, Minirallija Junioru kauss, OPEN) un Amatieru grupai (1600, 2000, 2WD). Profesionāļu grupā startēja braucēji ar iepriekšēju pieredzi minirallijā, rallijsprintā vai rallijā, bet Amatieru grupā piedalījās sportisti bez pieredzes minirallijā, rallijsprintā vai rallijā.

Absolūti ātrākos rezultātus sasniedza Mareka Švarca-Švampāna un Armanda Lūkina ekipāža, kas startēja ar “Subaru Impreza”. Sportisti, kuri ir vieni no Latvijas ātrākajiem rallijsprinta braucējiem, finišā tuvākos sekotājus Kristapu Sarmu un Sandi Jaunzemi (“Mitsubishi Lancer Evo VII”) apsteidza par 23 sekundēm, kamēr trešajā vietā kopējā ieskaitē ierindojās Jurģis Meisters un Kalvis Blūms (“Mitsubishi Lancer Evo”).

Švarca-Švampāna ekipāža uzvarēja Open klasē, aiz sevis atstājot Elmāru Tikumu un Laimu Tikumu (“BMW 323”), kā arī Jāni Vanagu un Kasparu Gailīti (“VAZ 21013”). 4WD klasē uzvarēja Lauris Ozerovs un Gatis Jansons (“Subaru Impreza”), kuri par 11 sekundēm apsteidza Intaru Rezakovu un Egiju Ošenieci (“Subaru Impreza”), bet trešo vietu izcīnīja Niks Kanders un Didzis Kanders (“Audi 80 Quattro”). Jau pieminētie Sarma/Jaunzemis bija ātrākais no 4WD+ klases braucējiem, par 2.7 sekundēm uzveicot Meisteru/Blūmu, bet trešo vietu šajā vērtējumā ieņēma Jānis Ozoliņš un Didzis Ozoliņš (“Subaru Impreza”).

Klasē 1600 minirallijā “Gulbis 2017” pirmā vieta pienācās Armandam Cīrulniekam un Ivaram Cīrulniekam (“Opel Corsa”), aiz viņiem – Mārtiņš Vītols / Toms Sproģis (“Lada 1119”), kā arī Ingus Kalniņš Kalenieks un Edijs Bamšis (“Honda Civic”).

Klasē 2000 ar identisku rezultātu sacīkstes noslēdza Klāvs Danne un Kārlis Roziņš (“Opel Astra”), kā arī Artis Freibergs un Miks Ķenavs (“VW Golf II”), bet trešo vietu ieņēma Ēriks Kursišs un Agija Alle Kursiša (“Opel Astra”). Pirmās vietas ieguvēja balva Freiberga/Ķenava ekipāžai, jo tai bija labāks rezultāts pirmajā ātrumposmā, kas arī ir pirmais kritērijs vienāda rezultāta gadījumā.

2WD klasē pārliecinoši pirmie sacīkstes beidza Gvido Rozenblūms un Indulis Kalniņš (“BMW 323”), kuriem 18 sekundes zaudēja Mārtiņš Kļava un Ingars Padrevics (“BMW 316”), bet trešajā vietā ierindojās Gints Lapsa un Kaspars Linde (“BMW 325ti”). Savukārt Junioru klasē startēja Madars Dīriņš un Guntis Dīriņš (“Renault Clio”).

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti