Peugeot atkal cer uz uzvaru (+ foto)

 

Foto: Publicitātes attēls

Peugeot Latvia | 10.jūlijs 2017 12:25

Pagājušajā nedēļas nogalē sākās Zīda ceļa rallija sacensības (Silk Way Rally). Uz starta līnijas stājās 3 komandas Peugeot Total ekipāžas.

Peugeot Total komanda pret šo sarežģīto izaicinājumu attiecas pilnā nopietnībā. „Lai gan iepriekšējām pieredzēm ir liela nozīme, tās pašas par sevi negarantē turpmākos panākumus. Neskatoties uz to, ka Peugeot nepārtraukti nodarbojas ar sacīkšu automobiļu uzlabošanu, daudzās jomās – sākot ar navigācijas jautājumiem un beidzot ar tehniskajiem risinājumiem, darba netrūkst arī pirms rallija sākuma. Loģiski spriežot, Peugeot atrodas līdera lomā, taču pirms šāda rallija ar prognozēšanu nevajadzētu steigties," komentē Peugeot sporta nodaļas direktors Bruno Famins.

Peugeot Total komandā ir iekļautas 3 ekipāžas: pērnā gada Zīda ceļa rallija uzvarētāji Kirils Desprē / Deivids Castera, šā gada Dakaras rallija otrās vietas ieguvēji Sebastjēns Lēbs / Daniels Elena un divu pēdējo Dakaras rallija uzvarētāji Stefans Peterhansens / Žans-Pols Kotrets.

Savas pirmās ugunskristības ar Sebastjēnu Lēbu pie stūres piedzīvos Peugeot 3008DKR Maxi. Automobilis tiks pārbaudīts ekstrēmos sacensību apstākļos, lai konstatētu vājās vietas, kas neatklājās izmēģinājumu laikā. 3008DKR Maxivajadzētu īpaši labi justies Kazahstānas stepēs un Gobi tuksneša smilšainajos barhānos. Desprē un Peterhansens ceļā dosies ar jau agrāk sevi apliecinājušo Peugeot 3008DKR modeli.

Nepārtraukti mainīgais ceļu stāvoklis, ekstrēmais klimats un sarežģītie navigācijas apstākļi Zīda ceļa ralliju padara par vienu no smagākajiem visā pasaulē. Rallijs būs smags ne tikai pašiem dalībniekiem, bet arī pārējiem komandas locekļiem, kas pa šo laiku mēros vairāk par 8000 km. Rūpēties nepieciešams ne tikai par automobiļiem, bet arī par pašu cilvēkiem.

Peugeot Total komanda sastāv no 78 locekļiem (kā vīriešiem, tā sievietēm), kas ir nodarbināti dienu un nakti 22 dažādos amatos. Komandas rīcībā ir 23 dažādi automobiļi, 3 no tiem – rallija automobiļi.

Zīda ceļa rallijs sākās 2017. gada 07. jūlijā Maskavā un beigsies 22. jūlijā Ķīnas pilsētā Siaņā. Šajās sacensības tiks šķērsotas trīs valstis: Krievija, Kazahstāna un Ķīna, kopējais ceļa garums ir aptuveni 10 000 kilometru, no kuriem 4000 km ir sadalīti ātrumposmos.

 Rezultāti otrās dienas beigās:

PETERHANSEL Stéphane (FRA)

Peugeot 3008 DKR

2:33:31

LOEB Sébastien (FRA)

Peugeot 3008 DKR Maxi

+1:19

DESPRES Cyril (FRA)

Peugeot 3008 DKR

+3:32

MENZIES Bryce (USA)

Mini John Cooper Works Rally

+12:00

HAN Wei (CHN)

GEELY SMG BUGGY

+17:31

LAVIEILLE Christian (FRA)

Baicmotor BJ40L

+19:43

PELICHET Jérôme (FRA)

Toyota Hilux

+37:12

LIU Yangui (CHN)

Baicmotor BJ40L

+42:19

AMOS Eugenio (FRA)

Ford TRX08LMOD

+44:23

CHAVIGNY Frédéric (FRA)

Sodicars BV2

+47:39

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 33

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti