LMT Autosporta Akadēmijas rallija ekipāža kļūst par Latvijas čempionāta līderiem

 

Foto: Dace Janova

LMT Autosporta Akadēmija | 24.jūlijs 2017 14:53

Aizvadītajā nedēļas nogalē Rīgā un tās apkaimē norisinājās Rallijs Latvija 2017, kurā LMT Autosporta Akadēmijas (LMT AA) ekipāža ar pilotu Mārtiņu Sesku un stūrmani Andri Mālnieku izcīnīja uzvaru LRC3 klasē.

Iegūtā pirmā vieta, pēc ceturtā no septiņiem Latvijas Rallija čempionāta posmiem, LMT AA komandas sportistiem ļāvusi izvirzīties 1.vietā arī čempionāta kopvērtējumā.

Divās sacensību dienās ekipāžām bija jāveic 12. ātrumposmi, kas atradās dažādās Rīgas un Pierīgas vietās: Rīgā (Biķernieku trasē), Mālpilī, Ropažos, Tukuma novadā, Kauguros un Ķemeros. Tādā veidā rallija ekipāžām bija iespēja demonstrēt savas prasmes gan uz grants seguma, gan asfalta. LMT AA ekipāžai vislabāk veicās tieši grants seguma ātrumposmos, kur tika parādīta izcila braukšanas prasme un ātrums.

Dainars Dambergs, LMT AA vadītājs: “Sacensības bija neparastas, jo ātrumposmi atradās dažādās vietās. Ekipāžām vajadzēja veikt samērā lielus attālumus, lai nokļūtu no viena uz otru. Neparasti bija arī tas, ka sacensības notika uz abiem segumiem - grants un asfalta. Taču kopumā rallijs bija interesants, īpaši aizraujošās cīņas dēļ, kas norisinājās par trešo, kā arī 1. un 2. vietu, kur sacentās Mārtiņš ar Oliveru Solbergu. Rallijs arī parādīja, ka šajā autosporta disciplīnā nav nejaušību vai nianšu. Ātrumposmos ar asfalta segumu zaudējām pretiniekam, savukārt un grants seguma Mārtiņš un Andris parādīja ļoti labu ātrumu un iemaņas. To arī izmantojām, lielāku uzsvaru liekot tieši uz šiem braucieniem. Tas arī ļāva laika ziņā atrauties no sāncenšiem un, nedaudz zaudējot asfalta ātrumposmos, tomēr palikt līdera pozīcijā. Kopumā man ir prieks par komandu un tās sniegumu rallijā. Puiši bija koncentrēti, lieki neriskēja, kas arī nodrošināja uzvaru.”

Mārtiņš Sesks: “Pēdējā ātrumposmā braucām saprātīgi, ieturot savu tempu. Tā arī izrādījās pareizā taktika. Ja runājam par sacensībām, protams, bija lietas, kas neizdevās kā mēs to būtu vēlējušies, arī tehniskā ziņā, taču tas mums ļāva mācīties un izdarīt vērtīgus secinājumus - ko vajadzētu mainīt vai kā pareizāk gatavoties nākamajām sacensībām. Ņemot vērā, ka mums priekšā vēl vairāki Latvijas Rallija čempionāta posmi, tas ir būtiski.”

Andris Mālnieks: “Jau pirmajā dienā varēja redzēt, ka mūsu galvenais konkurents – pasaules rallija un rallijkrosa čempiona Petera Solberga dēls Olivers – uz asfalta seguma ir ātrāks. Tāpēc mēs uzkrājām laiku grants ātrumposmos, kas sacensību kopvērtējumā mums nodrošināja līdera pozīciju. Ja vērtējam pašu ralliju, man gribētos, lai asfalta ātrumposmos segums būtu plūstošāks kā ceļš, nevis salauzīts un ar atpakaļejošiem līkumiem. Priekšroku tomēr dotu grants segumam, taču uz asfalta mēs mācāmies, kas arī ir ļoti labi.”

Pēc mēneša, 25. un 26.augustā, LMT AA rallija komanda startēs Lõuna-Eesti Rally Igaunijā. Šīs sacensības ir arī viens no Latvijas Rallija čempionāta posmiem. Kopumā čempionātā atlikuši trīs posmi, ieskaitot Lõuna-Eesti Rally. Oktobra sākumā, pēdējos divos posmos, kas paredzēti rallija Liepāja 2017 ietvaros, tiks noskaidrots Latvijas Rallija čempionāta uzvarētājs.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti