Mārtiņš Sesks un Andris Mālnieks kļūst par divkārtējiem Latvijas čempioniem autorallijā

 

Foto: Publicitātes attēls

Ritvars Podziņš | 9.oktobris 2017 14:42

Nedēļas nogalē aizvadīts grūts un lietains Eiropas un Latvijas rallija čempionāta posms “Rally Liepāja”.

Lai gan starpgadījumu un pārbaudījumu netrūka ne trasē, ne ārpus tās, LMT “Autosporta Akadēmijas” (LMT AA) rallija komandas ekipāža Mārtiņš Sesks / Andris Mālnieks uzrādīja lielisku rezultātu, izcīnot 2. vietu Eiropas Junioru rallija čempionāta pēdējā posmā, kā arī nodrošinot Latvijas Rallija čempionu titulus LRC3 klasē un Junioru ieskaitē.

Mārtiņš Sesks un Andris Mālnieks savās mājās (Mārtiņš ir liepājnieks) uzrādīja lielisku ātrumu. Pēc uzvaras Eiropas Rallija čempionāta junioru ieskaites kvalifikācijas braucienos, kā arī pirmajā un trešajā ātrumposmā, LMT AA ekipāža bija ātrākā, piesakot savu kandidatūru visa rallija uzvarētāja statusam. Diemžēl, piektajā posmā LMT AA komanda cieta neveiksmi - braucot līkumā ar pārāk lielu ātrumu, automašīna apmeta kūleni. Tomēr tā piezemējās uz riteņiem, līdz ar ko ekipāžai izdevās finišēt, paliekot 4. vietā kopvērtējumā un līderim piekāpjoties par nepilnu minūti.

Pēc negadījuma, ierodoties servisa parkā, komandas mehāniķi rekordīsā laikā saveda kārtībā rallija automašīnu, lai Mārtiņš un Andris varētu startēt nākamajā, sestajā, rallija ātrumposmā. Tomēr pirmā sacensību diena beidzās ātrāk nekā plānots, jo laikā apstākļu un lielā avāriju skaita dēļ, tika atcelti divi pēdējie pilsētas ātrumposmi, liedzot mūsu ekipāžai atgūt iekavēto.

Otro dienu LMT AA komanda iesāka uzrādot ļoti labu ātrumu. Tas ļāva Eiropas Junioru rallija čempionāta ieskaitē pakāpties uz 2.vietu (zaudētas tikai 18 sekundes Eiropas Junioru vicečempioniem Krisam Ingramam / Rosam Vitokam). Savukārt Latvijas Rallija čempionāta ieskaitē, šāds sniegums Mārtiņam ļāva jau otro gadu pēc kārtas izcīnīt Latvijas čempiona titulu LRC3 klasē un Junioru ieskaitē.

Ekipāžas pilots Mārtiņš Sesks atzina: “Šīs bija ļoti smagas sacensības, patiesībā, pašas smagākās manā karjerā, tomēr to iznākums ir ļoti patīkams.” Savukārt pirmās sacensību dienas avāriju Mārtiņš komentē smaidot: “Svarīgi bija tas, ka varējām turpināt braukt. Problēma bija tajā, ka šo konkrēto līkumu mēģināju izbraukt ātrāk, kā to varbūt vajadzēja. Nesanāca.”

Ekipāžas treneris Uldis Briedis abas saspringtās dienas vērtē pozitīvi: “Prieks, ka Mārtiņš spēja saglabāt motivāciju un braukt labā ātrumā uzreiz pēc avārijas. Tā bija mūsu pirmā avārija kopš strādājam kopā, un daļēji tā bija arī mana vaina, jo teicu, ka šo līkumu var izņemt lielākā ātrumā nekā to, iespējams, vajadzēja. Ja runājam par braukšanu kopumā, pirmajā dienā Mārtiņš brauca pārāk plaši, gribējās redzēt lielāku precizitāti, bet otrā diena bija labāka un komanda paveica lielisku darbu, turot tempu grūtos apstākļos.”

Lai gan rallijs izrādījās grūts un pārbaudījumiem bagāts, tas kļuva arī par rallija dalībnieku meistarības un noturības pārbaudījumu. LMT AA rallija ekipāža to izturēja godam. Apsveicam Mārtiņu Sesku un Andri Mālnieku, kā arī visu LMT AA komandu, ar fantastisko rezultātu un vēlam veiksmi nākamajās sacensībās - Igaunijas Rallija čempionāta pēdējā posmā “Saaremaa Rally”, kas norisināsies jau nākamajās brīvdienās

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti